FOTBAL  »  NATIONALA  »  TRATATIVE

EXCLUSIV Ultimele detalii de la tratativele Răzvan Burleanu - Edi Iordănescu, după 4 runde de negocieri » Selecționerul României nu e prea încântat de propunerea FRF

Iordănescu e departe de un acord cu FRF pentru prelungirea contractului și după Euro 2024
Iordănescu e departe de un acord cu FRF pentru prelungirea contractului și după Euro 2024

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2024 09:03 / Actualizat miercuri, 24 aprilie 2024 19:28

Deși la ultimele apariții publice Răzvan Burleanu a spus că obiectivul său este să stabilească numele selecționerului înainte de plecarea naționalei la Euro 2024 și a infirmat informațiile din mass-media, că negocierile cu Edward Iordănescu ar fi în impas, surse din lumea fotbalului susțin contrariul.

După cele două jocuri amicale cu Irlanda de Nord și cu Columbia, din ultima decadă a lui martie, președintele FRF și selecționerul s-au întâlnit de foarte multe ori, dar majoritatea discuțiilor au fost despre pregătirea logistică pentru Euro 2024.

Edi Iordănescu, devastat după accidentarea lui Moruțan » A stat toată noaptea pe telefoane: „E o lovitură grea”
ACCIDENTARE
Edi Iordănescu, devastat după accidentarea lui Moruțan » A stat toată noaptea pe telefoane: „E o lovitură grea”

Între FRF și Edi Iordănescu „au avut loc 3-4 runde de negocieri”

Pentru că din acest punct de vedere va fi cea mai amplă acțiune pentru organizarea participării naționalei la un turneu final.

Au avut loc totuși și 3-4 runde de negocieri, susțin respectivele surse GSP.ro: „În acest moment un acord pare mai îndepărtat decât cum păreau lucrurile la începutul lunii aprilie.

S-a intrat în detalii, iar deocamdată Edward Iordănescu nu este foarte mulțumit de propunerile federației, din niciun punct de vedere. Evident că discuțiile vor continua, dar în acest moment, chiar orice este posibil, inclusiv ca cele două părți să ajungă la un acord privind prelungirea contractului antrenorului".

„Edi Iordănescu e foarte tipicar, analizează totul la virgulă"

Nu e un secret, Edward Iordănescu este genul de antrenor care analizează mereu foarte atent înțelegerile care i se propun. Cu atât mai mult acum, când este vorba despre una extinsă pe 4 ani, care înclude două campanii intermediare, de Liga Națiounilor, plus două oficiale, pentru Mondialul 2026 și Euro 2028.

Aceleași surse detaliază: „Edi este extrem de tipicar, e atent la orice virgulă. De aceea nu avansează negocierile. Deocamdată nici nu s-a pus nimic pe hârtie, sunt doar discuții, dar în primă fază nu agreează propunerea Federației. Inclusiv la capitolul termenilor financiari.

Fiindcă trebuie să ia în calcul totul, ca un întreg, obiectivele, autoritatea, echipa, staff-ul său, salariul, condițiile de rezilere. Așa vede Edi lucrurile, spune că degeaba s-ar înțelege la un salariu foarte bun dacă, după un meci pierdut în campania de Mondial, ar putea fi dat afară.

Și tocmai fiindcă în acest moment nu există un acord pe niciun palier, este foarte posibil să nu se ajungă la o înțelegere până la plecarea echipei la Euro 2024".

Ultimele detalii de la tratativele Răzvan Burleanu - Edi Iordănescu, după 4 runde de negocieri » Selecționerul României nu e prea încântat de propunerea FRF
Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat că obiectivul naționalei e calificarea în optimi

Edward Iordănescu ar negocia și după Euro 2024

Edward Iordănescu, antrenorul care a readus România pe harta fotbalistică europeană, după o pauză de 8 ani, nu se grăbeaște să semneze prelungirea contractului. Acum negocierile chiar sunt în impas, existând diferențe mari între ce propune federația și condițiile cerute de selecționer.

Dar respectivele surse GSP.ro au adăugat că „Edi ar fi dispus să continue discuțiile chiar și după Euro. Pentru că prima sa opțiune rămâne cea de a continua alături de echipa națională".

Nu este exclusă nici varianta ca selecționerul să tragă de timp și să prefere să aștepte până după turneul final pentru ca, în funcție de rezultatele din Germania, să știe dacă va mai rămâne sau nu la cârma „tricolorilor”.

Obiectivul pe care l-am trasat este ca înainte de plecarea în Germania la turneul final să cunoaştem numele selecţionerului care va duce această echipă naţională şi la o ediţie a Cupei Mondiale.

Am discuții cu Edi Iordănescu aproape în fiecare zi. Nicio discuție cu el nu a ajuns în niciun impas, din niciun punct de vedere. Sunt chiar surprins de această informație. De multe ori și eu am această surpriză de a citi în presă lucruri care sunt false.

Și această informație intră în această categorie. În momentul de faţă sentimentul pe care îl avem, administraţia, departamentul tehnic, stafful tehnic, selecţionerul inclusiv, este că ne dorim să continuăm împreună
Răzvan Burleanu, președinte FRF

VIDEO. Ambasadorul Germaniei, opinie despre echipa națională a României: „Mie îmi place în primul rând de Ianis Hagi”

Citește și:

Dinamo recidivează: imagine-șoc cu Romario Benzar după intrarea criminală a lui Abdallah » Diagnosticul pus la spital
FC BOTOȘANI - DINAMO 2-1
Dinamo recidivează: imagine-șoc cu Romario Benzar după intrarea criminală a lui Abdallah » Diagnosticul pus la spital
Marius Șumudică s-a implicat direct la clubul din Superligă: „Am început să cred când mi-a zis el”
SFAT
Marius Șumudică s-a implicat direct la clubul din Superligă: „Am început să cred când mi-a zis el”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (3)
zb59
zb59  •  25 Aprilie 2024, 04:07

Omul asta este on non valoare ca si antrenor! Unul cocotat in varful gramezii pe baza de tata purtator de casheta de general!:))

parachioara5
parachioara5  •  24 Aprilie 2024, 15:03

... edy vrea sa continue desi nu o sa faca niciun punct la euro ...

magic4ever
magic4ever  •  24 Aprilie 2024, 14:58

Iordanescu Jr vrea sa negocieze dupa euro,poate apare si o oferta de la arabi daca avem rezultate...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează