FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALĂ

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Atacantul batav care a impresionat în Superliga dezvăluie ce se vorbește în Olanda: „Sunt foarte fericiți” » Fratele lui e în lotul lui Koeman

Olanda este adversara României în optimile Euro 2024. Tricolorii vor avea o misiune dificilă. Foto: Imago
Olanda este adversara României în optimile Euro 2024. Tricolorii vor avea o misiune dificilă. Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2024 11:26 / Actualizat vineri, 28 iunie 2024 11:26

Kevin Luckassen, 30 de ani, tocmai s-a despărțit de UTA și așteaptă cu interes să vadă meciul dintre Olanda lui și România. A fost sincer și a povestit ce reacție există în rândul fanilor batavi vizavi de meciul de marți din optimi și a dezvăluit un punct nevralgic al „portocalei mecanice”. Fratele lui Kevin, Brian Brobbey, atacant la Ajax, ar putea debuta la Euro chiar împotriva tricolorilor, va fi în lotul lui Ronald Koeman!

Kevin Luckassen și-a făcut un renume în Superliga. Atacantul care a jucat la naționala olandeză la nivel juvenil tocmai a reziliat cu UTA, dar nu exclude un o revenire în România, mai ales că a îmbrăcat tricoul a cinci echipe.

În ianuarie 2020, a semnat cu Poli Iași, apoi a trecut pe la Viitorul, Sepsi, Rapid și Arad. Reporterul Gazetei Sporturilor l-a intervievat în legătură cu apropiatul meci dintre România și Olanda, din optimile Euro 2024, duel ce va fi marți la Munchen.

Kevin Luckassen a discutat despre un come-back în România

- Salut, Kevin, ce faci, cum îți merge?
- Mi-am terminat contractul cu UTA, de comun acord. Am lucrat foarte bine cu antrenorul Mircea Rednic. Sunt liber de contract, mă antrenez, aș putea să mă întorc în România, cine știe?! (râde) Sau poate undeva în străinătate, vedem.

- Poate semnezi cu Dinamo că tot caută atacanți!
- Știu! (râde) Știu că ei caută atacanți.

2022este anul în care Kevin Luckassen a cucerit Cupa României cu Sepsi

- Te-au contactat?
- Din România am fost căutat de multe cluburi, a rămas să mai vedem.

Kevin Luckassen a povestit cum se raportează olandezii la români: „Un adversar accesibil"

- Te-am sunat pentru România - Olanda, marți, la Munchen, în optimile Euro. Ce zici că va fi?
- Am înțeles că nu v-ați mai calificat de foarte mult timp în fazele eliminatorii la Euro. Este bine, sunteți pe drumul cel bun. Sincer îți spun, olandezii sunt foarte fericiți că joacă împotriva României!

Atacantul batav care a impresionat în Superliga dezvăluie ce se vorbește în Olanda: „Sunt foarte fericiți” » Fratele lui e în lotul lui Koeman
Kevin Luckassen, pe vremea când evolua pentru Sepsi

- De ce?
- Pentru că ei consideră că vor câștiga. Că trebuie să câștige. România are o atmosferă bună la echipă, îmi place, multe lucruri se pot întâmpla, iar ultimul meci al Olandei (n.red 2-3 cu Austria) n-a fost chiar atât de bun, așa că vor să demonstreze ceva. Toate ziarele vorbesc de faptul că Olanda trebuie să câștige. Și jucătorii consideră la fel.

- Tu cunoști și fotbalul românesc. Are naționala lui Edward Iordănescu vreo șansă să elimine Olanda?
- Întotdeauna în fotbal ai. Va fi un meci interesant, frumos, dar, normal, toți care se uită la fotbal consideră că Olanda are prima șansă. În țara mea, foarte mulți oameni, nu zic de jucători, ci de fani, sunt foarte fericiți că Olanda joacă împotriva României. Vă consideră un adversar accesibil. Toți se așteaptă ca Olanda să aibă un meci facil. Asta s-ar putea să fie și șansa voastră. În fotbal, orice e posibil, inclusiv ca România să se impună.

30de goluri în 116 meciuri a reușit olandezul în România, având și 9 assist-uri

Kevin Luckassen despre „omenia" de la România - Slovacia: „Ambelor le-a convenit egalul"

- Crezi că vor fi mai mulți olandezi decât români la Munchen?
- Mulți olandezi și-au programat să vină la acest meci, contează mult și proximitatea. Dar mi-a plăcut mult nebunia frumoasă creată de fanii români.

- Îți place de vreun jucător anume din naționala României?
- Alibec este un jucător chiar bine. Am evoluat alături de portarul care nu joacă, Moldovan, și el este bun. Cred că Hagi este chiar foarte bun. Sunt mulți jucători buni în ofensivă, România are echipă bună.

- Ai văzut meciul dintre România și Slovacia?
- L-am văzut pe tot cel dintre România și Belgia, apoi cu Slovacia am văzut prima repriză până la penalty și ultimele 15 minute. Nu pot să zic ceva rău despre meciul vostru cu slovacii.

- Dar crezi că a fost ceva murdar la mijloc?
- Nuuu! Fiecare se gândește să nu riște și să treacă mai departe spre runda viitoare. Ambele echipe au luptat până la final să se califice, să treacă de grupe.

Atacantul batav care a impresionat în Superliga dezvăluie ce se vorbește în Olanda: „Sunt foarte fericiți” » Fratele lui e în lotul lui Koeman
Brobbey, alături de Depay

Unul dintre frații mei, Brian Brobbey, este în lotul Olandei. Suntem mândri de el, foarte tare, și sunt sigur că este gata oricând să joace. Îi ținem pumnii, are multă calitate, o va arăta când va avea ocazia

- Kevin Luckassen, atacant

22de goluri în 43 de meciuri are Brobbey pentru Ajax în sezonul precedent, având și două selecții la prima reprezentativă

35de milioane de euro este cota atacantului batav de 22 de ani al lui Ajax

Unde este punctul slab al Olandei? „Linia de mijloc este un pic mai slabă"

- Care este punctul slab al Olandei?
- Ca să fiu sincer, în Olanda se vorbește frumos despre linia ofensivă, Depay va fi "on fire", Gakpo este bine, Frimpong este golgeter în Bundesliga. Sunt fotbaliști buni, chiar dacă mai apar fisuri. Și defensivă stă bine. Cred că linia de mijloc este un pic mai slabă. Dar dacă ofensiva este în zi bună, e greu să-i țină cineva piept.

- Pe ce pronostic mizezi la meciul de marți de la Munchen?
- (râde) Voi fi diplomatic, am jucat în România, vreau ca cel mai bun să câștige!

De-acum începe show-ul adevărat, cum se zice, la Euro. Până acum, Spania a fost singura care a impresionat dintre marile puteri. Mă bucur pentru calificarea României, am văzut că lumea a ieșit în stradă, bravo, frumos!
- Kevin Luckassen, atacant

Citește și:

Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”
Superliga
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează