FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Oficialul echipei din Superliga îl atacă pe Edi Iordănescu: „Ar fi trebuit să se uite la el! Înseamnă că greșești ciorba undeva”

Edi Iordănescu, selecționerul naționalei României
Edi Iordănescu, selecționerul naționalei României

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2023 10:32 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 11:34

Oficialul celor de la FCU Craiova, Marcel Pușcaș (62 de ani), nu înțelege de ce atacantul trupei din Bănie, Aurelian Chițu (32 de ani), nu a fost convocat de selecționerul Edi Iordănescu (45) pentru meciurile cu Israel și Kosovo, din preliminariile EURO 2024, din Germania. 

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (Antena 1)

Golgeterul la zi al Superligii, cu 6 goluri marcate, Aurelian Chițu nu a fost luat în considerare de selecționerul Edi Iordănescu pentru partidele din preliminariile EURO cu Israel și Kosovo. Marcel Pușcaș, oficialul de la FCU Craiova, nu a înțeles deloc decizia luată de selecționerul primei reprezentative. 

Interzis de FRF, a plecat în Anglia să arbitreze! Aurel Onița, primul interviu după șapte ani de tăcere: „Mi s-a luat pasiunea! Cea mai mare bucurie e că alerg desculț pe plajă la răsăritul soarelui”
INTERVIU
Interzis de FRF, a plecat în Anglia să arbitreze! Aurel Onița, primul interviu după șapte ani de tăcere: „Mi s-a luat pasiunea! Cea mai mare bucurie e că alerg desculț pe plajă la răsăritul soarelui”

Atacanții chemați de Edi Iordănescu sunt George Pușcaș, Denis Alibec și Daniel Bîrligea, vârful celor de la CFR Cluj

VIDEO. Marcel Pușcaș nu înțelege de ce Aurelian Chițu nu a fost convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Israel și Kosovo: „Nedreptățești pe cineva”

„Fără doar și poate că Edi Iordănescu ar fi trebuit să se uite la Chițu. De asta ești selecționer, să te uiți la jucători și să alegi. Ar fi vorba despre valoare, de experiență, de omogenitate și de forma sportivă de moment. Eu zic că, pe parcursul anului 2023, Chițu este peste toți cei chemați la toate cele 4 criterii. 

Selecționerul trebuie să vadă asta. Noi suntem un caz particular în fotbalul european. Aria noastră de selecție e atât de restrânsă încât nu poți omite forma, experiența, omogenitatea și valoarea intrinsecă a jucătorului. Înseamnă că greșești ciorba undeva sau vrei să nedreptățești pe cineva.

Mai sunt și alți jucători care poate bat la porțile naționalei. Chițu e prea experimentat ca să fie afectat de acest lucru. Nu pot să iau în seamă comparațiile între jucători din campionatul nostru și cei de afară. 

Oficialul echipei din Superliga îl atacă pe Edi Iordănescu: „Ar fi trebuit să se uite la el! Înseamnă că greșești ciorba undeva”
Aurelian Chițu / Sursă foto: GSP

Pușcaș nu joacă la Genoa, dar e în Serie A. Nu știu ce jucător joacă acolo, în afară de Marin și Drăgușin. Bîrligea, cu tot respectul pentru el, dar 5 goluri într-un an nu mi se par multe pentru un atacant”, a declarat Marcel Pușcaș, la GSP Live. 

Marcel Pușcaș: „Aurelian Chițu a dat 17 goluri în 2023 și încă nu s-a încheiat anul”

Marcel Pușcaș a susținut în continuare faptul că Aurelian Chițu ar fi trebuit luat în considerare de Edi Iordănescu la echipa națională. Vârful de la FCU Craiova e atacantul român cu cele mai multe goluri înscrise în anul calendaristic 2023: 17 reușite. De fapt, Chițu a marcat numai 15 goluri în acest an. 

Chițu doar în 2023 a dat 17 goluri și nu e terminat anul. Probabil prin decembrie o să aibă 25-28 de goluri. Nu poți ignora un așa jucător, care îți dă 28 de goluri într-un an calendaristic. Chițu nu e numai atacant, poate juca și în stânga, și în spatele vârfului. Eu cred că Edi va avea timp să facă acest mic retuș și să țină cont de ceea ce se discută. 

O revenire a lui Chițu la națională (n.r. - Chițu are 2 selecții la națională, în 2013, în amicale cu Australia și Trinidad Tobago) ar însemna o revenire între foștii colegi. A fost coleg cu Răzvan Marin, cu Coman, la Farul. Eu nu îi iau apărarea lui Chițu, dar nu poți ignora ce a făcut aseară (n.r. - duminică seară, în FCU Craiova - Farul 4-0), dar și în alte meciuri. 

Dacă nu alegi golgeterul țării, pe cine alegi? Nu spun că dacă joacă Chițu batem și Israel și Kosovo, vorbesc de principii. E golgeterul României în 2023 și trebuie luat la lot. 

Dacă lucrurile rămân așa, recomand tuturor atacanților să dea 5 goluri într-un an și să vină la națională, ca să batem Israel și Kosovo”, a concluzionat oficialul lui FCU Craiova

Citește și: 

MM Stoica, șocat de ce s-a întâmplat în Ghencea: „L-au făcut zob!”

Hagi, resemnat după rușinea de la Craiova: „Nicio scuză. Trebuia să vină și momentul ăsta”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (8)
mihairatiu
mihairatiu  •  04 Septembrie 2023, 17:10

Să-i spună cineva lui Pușcaș că România e plină de jucători de fotbal, dar nu are fotbaliști.

tivireli
tivireli  •  04 Septembrie 2023, 14:30
Postat de bunicu pe 04 Septembrie 2023, 12:37

Pușcașule spune tu în locul cui să fie chemat Chițu a vorbi așa degeaba e ușor să ai păreri că nu te-a mai băgat nimeni în seamă

In locul oricui sau chiar in plus.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  04 Septembrie 2023, 14:22

Edy a nedreptatit pe FCU ...dar omul nu se pricepe la selectie el este copilul lui ala de ne a facut de ras in Franta ...cand a luat bataie de la Albania...asa ca putin ii pasa sa castige cu Israel si Kosovo ...el sa si ia banii de la burleanu ...ce i pasa lui de Romania...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează