FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Talismanul lui Edi » România s-a schimbat cu el pe teren în mandatul lui Iordănescu + Drăgușin, start excelent în „tricolor”

Edward Iordănescu, selecționerul naționalei României. 
Foto: Facebook @ Echipa națională de fotbal
Edward Iordănescu, selecționerul naționalei României. Foto: Facebook @ Echipa națională de fotbal

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2023 18:40 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 20:34

De când a preluat echipa națională, în ianuarie 2022, Edward Iordănescu (45 de ani) a avut 16 meciuri, 12 oficiale, în grupa de Liga Națiunilor și în cea preliminară pentru EURO 2024, plus 4 partide amicale. Iar bilanțul general este pozitiv, 6 victorii (5 în oficiale), 5 remize (4 în oficiale) și 5 înfrângeri (3 în oficiale). 

  • Belarus - România are loc pe 12 octombrie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1
  • România - Andorra se joacă pe 15 octombrie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Prima TV

Punctual însă, rămâne marea contraperformanță că sub conducerea lui România a retrogradat în Divizia C a Ligii Națiunilor, clasându-se ultima în grupă.

În actualele preliminarii însă, „tricolorii” sunt neînvinși după 6 runde, au cea mai bună apărare, cu numai patru goluri încasate, și ocupă locul 2, direct calificabil la turneul final continental de la anul, din Germania. 

FRF nu e echidistantă! De ce Rapid, Dinamo și Craiova sunt protejate, iar Steaua suportă răzbunare?
EDITORIAL
FRF nu e echidistantă! De ce Rapid, Dinamo și Craiova sunt protejate, iar Steaua suportă răzbunare?

Și chiar dacă în unele meciuri jocul a suferit, naționala nu a mai pierdut totuși de 7 partide, de la amicalul de acasă cu Slovenia, din 17 noiembrie 2022. Și acum urmează „dubla” cu Belarus și cu Andorra, în care România vizează toate cele 6 puncte, așa cum s-a întâmplat la acțiunea din martie.

Andrei Burcă, titular în 10 meciuri cu Edi Iordănescu pe banca naționalei, Nicolae Stanciu în 7 din cele 11 meciuri fără înfrângere

Talismanul lui Edward Iordănescu pare să fie căpitanul Nicolae Stanciu. Un aspect subliniat chiar de mijlocașul lui FC Damac: „Cu Mister nu am pierdut niciun meci la acțiunile la care am fost prezent”. 

El juca în China în prima parte a mandatului lui Edi, care l-a putut aduce la lot la numai 8 meciuri. De 7 ori a fost titular și o dată, la remiza din deplasare cu Finlanda (1-1, în Liga Națiunilor), a intrat pe final, pentru 25 de minute. 

De la venirea sa, România a pierdut un singur joc, amicalul cu Slovenia, 1-2, dar la care Stanciu n-a fost prezent. Recordmanul titularilor în partidele în care România nu a pierdut cu Edi Iordănescu la cârmă este însă stoperul Andrei Burcă. 

El a fost titular în 10 din cele 11 meciuri fără înfrângere ale actualului selecționer. Fundașul a lipsit doar în Finlanda, din cauza cumulului de cartonașe galbene. Burcă a evoluat în 13 partide sub comanda lui Iordănescu jr. fiind pe teren și la eșecurile din Bosnia (0-1), apoi cu Muntenegru (0-3) și cu Slovenia.

34de jucători titulari a folosit Edi Iordănescu în cele 11 partide fără înfrângere, alți remarcați, cu câte 6 astfel de meciuri, fiind Cr. Manea, M. Marin, Sorescu și Alibec

Radu Drăgușin, fără înfrângere în tricoul naționalei României de când e titular

Foarte bine stă și fundașul central Radu Drăgușin (21 de ani). El a fost titular și integralist în toate cele 6 meciuri din această campanie pentru EURO 2024, în care România nu a pierdut. 

Talismanul lui Edi » România s-a schimbat cu el pe teren în mandatul lui Iordănescu + Drăgușin, start excelent în „tricolor”
Radu Drăgușin, în timpul meciului România - Kosovo

Are numai 9 partide la naționala mare, intrând foarte puțin în meciurile amicale pierdute cu Grecia (0-1), Slovenia, dar și în victoria cu Moldova (5-0). Și pare că România și-a găsit iar un cuplu de fier în centrul defensivei, un amalgam între experimentatul Burcă și promițătorul Drăgușin.

Citește și: 

Basarab Panduru, nedumerit: „Ce cauți la națională dacă nu poți mai mult de atât? Ce explicații îmi dai?”

„Cu Belarus s-ar putea să avem surprize” » Un nume mare îi pune în gardă pe „tricolori” și explică marea problemă a naționalei

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
submarina
submarina  •  10 Octombrie 2023, 21:38
Postat de ionescugeorge77 pe 10 Octombrie 2023, 21:06

.,.e clar ...suntem pregatiti p[entru meci egal ...

Egal, no problem, îl avem în apărare pe Drăgușin, cu mijlocașii și atacanții e mai greu:))

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  10 Octombrie 2023, 21:06

.,.e clar ...suntem pregatiti p[entru meci egal ...

fecesebistdemic
fecesebistdemic  •  10 Octombrie 2023, 20:50

Calificarile se castiga cu apararea. Noroc mare cu Dragusin - excelent ,Burca e constant bun, H.Moldovan apara bine spre foarte bine. Cumva i-a nimerit Edi, speram sa vedem la anul Euro in Germania. Hai Romania !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează