FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UCRAINA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Nicolae Stanciu, răspuns după laudele selecționerului Ucrainei: „Cred că de asta m-a menționat”

Nicolae Stanciu, la conferința de presă dinainte de România - Ucraina // foto: Andrei Crăițoiu (GSP) +17   FOTO
Nicolae Stanciu, la conferința de presă dinainte de România - Ucraina // foto: Andrei Crăițoiu (GSP)

Articol de , , , - Publicat duminica, 16 iunie 2024 19:10 / Actualizat duminica, 16 iunie 2024 20:08

Nicolae Stanciu, 31 de ani, căpitanul naționalei României, a prefațat partida cu Ucraina de luni, ora 16:00, prima pentru „tricolori” la Euro 2024.

Alături de selecționerul Edi Iordănescu, la conferința de presă oficială dinainte de România - Ucraina, desfășurată chiar la Allianz Arena, stadionul care va găzdui partida, a fost prezent Nicolae Stanciu, liderul reprezentativei tricolore.

Stanciu este unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul deplasat de Edi Iordănescu în Germania, unul dintre singurii doi „tricolori” care au mai participat la un Campionat European, în 2016, în Franța. Celălalt este Denis Alibec.

Nicolae Stanciu, înainte de România - Ucraina: „Cred că vom fi bine mâine, ne-am pregătit pentru acest moment”

Experiența de a fi jucat deja la un turneu final l-a transformat pe Nicolae Stanciu într-un lider al actualei reprezentative.

„Pentru mine înseamnă totul de fiecare dată când îmbrac tricoul naționalei, să ajung să-mi reprezint țara la două turnee finale este ceva unic. Eu și Denis am vorbit cu ei, am încercat să le transmitem ce va fi aici, ce înseamnă un turneu final, pentru că nu se compară cu nimic. Toată lumea este pregătită și cred că toți știm la ce să ne așteptăm.

Au fost foarte bune aceste zile, atât în Germania, cât și cele de la Mogoșoaia. Ne-am pregătit pentru acest moment, suntem conștienți ce ne așteaptă. Cu cât se apropie meciul, toată lumea va simți tensiune, emoții, nu doar cei tineri. Dar ne-am pregătit pentru acest moment, suntem unde ne doream și merităm să fim. Cred că vom fi bine mâine”, a spus căpitanul „tricolorilor”.

Nicolae Stanciu: „Oricare dintre jucătorii ofensivi ai Ucrainei pot face diferența”

Referitor la adversara de luni, o națională mult superioară cel puțin dacă ne uităm la cotele de piață și la campionatele unde evoluează jucătorii, Stanciu a spus:

„Nu știu dacă au vreo verigă slabă, cert este că sunt o echipă bună, au demonstrat asta în ultimele două meciuri ale lor. Mă refer la cele oficiale, de baraj, în care au revenit după ce au fost conduși. Individual, cred că oricare dintre jucătorii lor ofensivi poate face diferența”.

El a și răspuns laudelor lui Serhiy Rebrov, selecționerul Ucrainei: „Nu pot spune că-l cunosc pe domnul Rebrov, dar am avut discuții în trecut. Poate de asta m-a menționat. Nu cred că sunt eu principalul pericol pentru ei, mereu am spus că forța noastră este grupul și ăsta este adevărul. Îi mulțumesc pentru cuvinte și tot ce îmi doresc este ca mâine să fim noi fericiți, iar ei mai puțin!”.

Cât de mult m-am schimbat din 2016? E normal să te schimbi în 8 ani, cred că cel mai mare plus este faptul că am devenit tată între timp. Pentru mine asta înseamnă totul. În rest, nu știu dacă am devenit sau nu un fotbalist mai bun. Pentru mine contează să fiu un om bun și un exemplu pentru cei din jurul meu.

- Nicolae Stanciu, mijlocaș România

Nicolae Stanciu: „Pentru suporteri jucăm, pentru țara noastră”

Căpitanul naționalei României a și transmis un mesaj pentru suporterii români.

„Am văzut diferite imagini cu fanii români din oraș și vrem să le mulțumim pe această cale, am și auzit că vor veni în număr foarte mare! Tot ce ne dorim este ca la finalul meciului să-i facem fericiți, pentru ei jucăm, pentru țara noastră.

Chiar am văzut declarația lui Bancu, a spus că nu i s-a mai întâmplat niciodată să aibă atâția fani la un antrenament. Asta nu poate decât să ne motiveze, să ne dea putere. Așa cum a zis și el, să vină 4.000 de oameni să ne vadă, indiferent dacă au fost toți români sau nu, înseamnă mult pentru noi.

Repet, jucăm cu gândul la ei, pentru ei ne dorim să facem un Campionat European cât mai bun”, a afirmat mijlocașul legitimat la Damac, în Arabia Saudită.

Citește și:

Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Prăpăd în Munchen, suporterii Serbiei s-au bătut cu poliția! Imagini șocante
Euro 2024
Prăpăd în Munchen, suporterii Serbiei s-au bătut cu poliția! Imagini șocante
Veste URIAȘĂ pentru Dennis Man, cu 24 de ore înainte de Slovacia - România!
Nationala
Veste URIAȘĂ pentru Dennis Man, cu 24 de ore înainte de Slovacia - România!

Vești de coșmar pentru România » Vom întâlni în „optimi” un monstru, dacă terminăm grupa pe locul doi sau 3! + doar locul 1 ne scoate în față un adversar accesibil

De ce erau belgienii transpirați leoarcă deși erau doar 16 grade. Explicația e neașteptată


Comentarii (1)
klaudiumosoiu
klaudiumosoiu  •  17 Iunie 2024, 06:25

Bla-bla-bla, blaaabla, blablaaaablablabla. Altceva .... decat vorbarie inutila ... se mai stie la nationala romaniei ?? Pe cine auzi .... da-i inainte cu ,,forta grupului,, !! Care forta?? Dar ... forta valorii individuale ?? Forta mentala individuala ?? Forta capacitatii de efort ?? Forta unor jucatori titulari in campiobate puternice ?? Nu a unor rezerve neutilizate sau titulari in Serie B. momentan ... nu avem asa ceva. Dar sa tinem coada pe sus ..... suntem pe primul loc. Bleaahhh ... imi este scarba de glagoria ,,selectionerului,, si a asa zisilor jucatori de fotbal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează