FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Primele reacții din tabăra slovacilor, după calificarea istorică în optimile Euro 2024: „Un moment de nedescris”

Naționala Slovaciei, în meciul cu România de la Euro 2024, foto: Imago Images +29   FOTO
Naționala Slovaciei, în meciul cu România de la Euro 2024, foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 26 iunie 2024 22:00 / Actualizat miercuri, 26 iunie 2024 22:55

Slovacii exultă după ce s-au calificat pentru a doua oară în optimile Euro 2024. Au remizat cu România, scor 1-1, și s-au calificat de pe locul 3 din grupa E, cea în care toate naționalele au terminat la egalitate de puncte, 4. România a câștigat grupa și își așteaptă adversara.

Imediat după terminarea meciului, selecționerul Slovaciei, Francesco Calzona (55 de ani), dar și jucătorii slovacilor, au oferit prima reacție după această calificare. Aceștia exultă după calificarea naționalei lor, potrivit sport.aktuality.sk, chiar dacă Slovacia a terminat pe 3. „Un moment de nedescris”, a fost reacția starului Stanislav Lobotka (29 de ani), declarat omul meciului cu naționala României.

Slovacii exultă după calificarea în optimile Euro 2024: „Suntem pregătiți de sferturi”

Francesco Calzona, după calificarea Slovaciei în optimile Euro 2024: „A fost un meci grozav din partea noastră. Băieții au făcut o treabă excelentă, nu ne-am lăsat adversarii să facă mare lucru. Sunt foarte fericit, suntem mulțumiți. Am jucat trei meciuri la cel mai înalt nivel împotriva unor naționale mai bune. Acum ne pregătim pentru un alt obiectiv. Cred că vom rezista cât mai mult în competiție. Suntem pregătiți să mergem în sferturi!”

+25 FOTO

Stanislav Lobotka: „Este un moment de nedescris. Sunt foarte mulțumit pentru jocul pe care l-am prestat. Ne-am făcut jocul de la început, am luptat pentru fiecare minge, chiar și după ce o pierdeam. Am arătat că suntem o echipă”.

Ondrej Duda, marcatorul golului: „Puteam să ținem mai mult de rezultat. Progresăm, asta e important. Portarul nu a avut nicio șansă la golul pe care l-am marcat. Trebuie să le mulțumim suporterilor pentru că au venit să ne susțină la Frankfurt. Aș prefera să picăm cu Anglia decât Spania, dar orice adversar e complicat. Vom vedea cu cine vom pica”.

Succesul are un gust foarte bun. Este o victorie uriașă pentru naționala noastră. Este a tuturor slovacilor care ne-au condus către acest succes. I-am auzit, au creat o atmosferă fantastică. Am făcut un meci excelent, am controlat jocul, chiar dacă am primit gol.

- Peter Pekarik, fundașul dreapta al Slovaciei

VIDEO. EURO 2024. Slovacia - România » Reacția fanilor aflați la Fan Zone-ul de pe Calea Victoriei, după egalarea lui Răzvan Marin

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează