FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO 2-0

UPDATE Federația din Kosovo, revoltată de verdictul UEFA în cazul României » Face apel pentru înăsprirea pedepsei: „Să servească drept exemplu!”

Partida România - Kosovo a fost întreruptă temporar din cauza comportamentului ultrașilor
Partida România - Kosovo a fost întreruptă temporar din cauza comportamentului ultrașilor

Articol de - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023 20:07 / Actualizat miercuri, 20 septembrie 2023 20:33

Federația de Fotbal din Kosovo s-a declarat nemulțumită de severitatea pedepsei pe care UEFA a dictat-o pentru Federația Română de Fotbal, amendă de 52.000 de euro și un meci fără spectatori ♦ Anterior, publicația kosovară Gazeta Express a descris pedeapsa forului continental drept „blândă”.

UEFA s-a pronunțat astăzi în privința scandalului de la meciul România - Kosovo 2-0, întrerupt vreme de aproape 50 de minute după ce un grup de ultrași din galeria „tricoloră” a afișat mesajul „Kosovo e Serbia” și a scandat în repetate rânduri „Serbia, Serbia”.

În urma incidentelor, Comisia de Disciplină a UEFA a decis ca România să joace următorul meci pe teren propriu, cu Andorra (15 octombrie), cu porțile închise. Pe deasupra, forul continental a amendat FRF cu 52.000 de euro.

Cum s-a apărat România la UEFA în cazul incidentelor de la meciul cu Kosovo » În ce categorie a încadrat forul european cazul
APĂRARE
Cum s-a apărat România la UEFA în cazul incidentelor de la meciul cu Kosovo » În ce categorie a încadrat forul european cazul

Federația din Kosovo strâmbă din nas după decizia UEFA

Federația de Fotbal din Kosovo și-a exprimat indignarea față de decizia UEFA, anunțând că va face demersuri astfel încât FRF să fie pedepsită mult mai aspru. În continuare, comunicatul federalilor kosovari: 

Federația de Fotbal din Kosovo (FFK) își exprimă nemulțumirea față de decizia UEFA de a pedepsi Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro și un meci fără spectatori.

FFK își va continua calea juridică și va depune o plângere la organele competente ale UEFA, solicitând ca pedeapsa pentru Federația Română de Fotbal să fie cât se poate de mare, nu doar financiar, dar și sub alte forme, astfel încât să servească drept exemplu că UEFA nu va tolera sub nicio formă astfel de insulte rasiste împotriva unei Federații membre și o țară recunoscută la nivel internațional.

FFK este determinată să ceară UEFA, prin pedeapsa pentru Federația Română de Fotbal, să demonstreze clar tuturor Federațiilor, grupărilor de fani și oricui altcuiva că statul Kosovo, echipa națională din Kosovo și Federația de Fotbal din Kosovo trebuie să fie tratate și respectate la fel ca orice țară, echipă națională și Federație membră UEFA.

Cum a descris presa din Kosovo pedeapsa dictată de UEFA pentru România

Vestea pedepsei pe care a decis-o forul continental a fost preluată rapid de toate publicațiile din Kosovo. Una dintre acestea, Gazeta Express, și-a exprimat nemulțumirea față de pedeapsa dictată de UEFA.

Este, fără dubii, o pedeapsă blândă pentru români”, a scris publicația menționată.

Doar copiii pot asista la România - Andorra

Stadionul la meciul României cu Andorra nu va fi, totuși, gol. La partida din preliminariile EURO 2024 vor putea asista copiii sub 14 ani.

Iată comunicatul remis astăzi de FRF:

Comisia de Disciplină a judecat astăzi cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo 2-0, disputat pe 12 septembrie.

UEFA a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise. Astfel, în urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programată pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori.

Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare.

Capetele de acuzare aduse României:

  • Afișarea și scandarea de mesaje politice
  • Comportament rasist al suporterilor
  • Aprinderea de torțe
  • Aruncarea de obiecte pe teren
  • Blocarea zonelor de acces public

Citește și: 

Dezvăluirile GSP sunt confirmate de Pancu, dar selecționerul șochează: „Sunt lucruri normale, aveam nevoie de bărbăție”

„Modele de femeie” » Noua campanie a FRF: „În România, mi s-a spus să rămân la cratiță!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (32)
Functionarul22
Functionarul22  •  22 Septembrie 2023, 11:42
Postat de gasperica pe 21 Septembrie 2023, 06:56

Cum s-ar zice, pagube controlate... Ceea ce surpinde este felul in care FRF a decis sa se apere, in cel mai las mod cu putinta. Nicio vorba despre tratamentul la care am fost supusi la pristina la meciul tur. Si acum sa ne intrebam referitor la cea declarat Stanciu, capitanul nationalei ,dupa meciul de acolo: or sa vina la Bucuresti sa simta pe pielea lor ce inseamna ceea ce au facut". Asta s-a intimplat! Si nimic mai mult. Asteapta-te sa primesti cu aceeasi masura cu care dai! FRF o adunatura indoielnica care alearga cu limba scoasa dupa bani. Si cam atit. ar fi cazul ca FRF sa inchida gura albanezilor definitiv, devoalind comportamentul acestora de la meciul tur. Si daca ma gindesc mai bine concluzionez ca Basarabia este Romania si Kososvo este Serbia... Argumente contra?

Am ajuns sa ne reclame o ... regiune care nu este nici macar un stat recunoscut de catre celelalte tari din zona, macar ! Si ce face UEFA ?!? Seuita in gura lor, iar noi ... tacem si inghitim, ca de obicei ! Rusine !!!

Cripure
Cripure  •  21 Septembrie 2023, 12:35

Am fost sanctionati pentru ca UEFA interzice in stadioane afisarea mesajelor politice si nu pentru opinia Romaniei sau a cetatenilor (inclusiv a domnilor de la peluza imbracati in negru) in privinta provinciei Kosovo. Si bine ar fi ca pe viitor sa evitam astfel de situatii, iar FRF sa protesteze cand altii ne fac *** sau ne fluiera imnul, dar fara sa scoata echipa de pe teren.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mehigh_ms
mehigh_ms  •  21 Septembrie 2023, 08:41
Postat de gicab pe 21 Septembrie 2023, 07:07

La fel cum nu exista statul Kosovo la fel nici FCFcsb nu e Steaua

nici fcdb nu e Dinamo!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează