FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GEORGIA 1-2

Balint are 3 reproșuri pentru Rădoi: „Chiar sunt curios să aflu. Cred că s-a zăpăcit și el”

FOTO: Cristi Preda/GSP +49   FOTO
FOTO: Cristi Preda/GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 03 iunie 2021 19:15 / Actualizat joi, 03 iunie 2021 19:25

Gabi Balint se alătură listei celor care-l critică pe Mirel Rădoi, după ce România a pierdut amicalul cu Georgia, 1-2. Fostul mare atacant are 3 reproșuri pentru selecționer: sistemul de joc, faptul că nu folosește un „închizător” veritabil și aria de selecție prea mare.

Fostul mare internațional i-a reproșat lui Mirel Rădoi tactica pe care o folosește, 4-3-3, cerându-i să treacă la 3-5-2 sau să folosească un mijlocaș defensiv dacă nu schimbă sistemul de joc.

„Când faci experimente, rezultatele sunt în pericol. Eu aș zice ca România să joace 3-5-2. Când faci faza defensivă te poți apăra cu cinci fundași, iar când ataci, unul dintre fundași urcă la mijloc și ai superioritate acolo.

Dacă vrei să joci 4-3-3, atunci folosește un mijlocaș defensiv. Cu Georgia, teoretic, ar fi fost Răzvan Marin. Dar el e inter, e un jucător care ajunge la finalizare. Nu e mijlocaș defensiv, nu știe să recupereze, nu are agresivitate. El e tehnic, știe să dea o pasă filtrantă. Dacă-l pui la închidere, nu mai ajunge la finalizare. E aceeași greșeală pe care a făcut-o Guardiola cu Gundogan în finala Ligii Campionilor.

Și ar trebui să fie restrânsă aria de selecție. Să fie 22 de jucători pe care să te bazezi. Chiar sunt curios câți jucători a adus Rădoi la națională... Înțeleg că-i debutezi pe unii, că-i aduci  pe unii care au fost în formă la club, dar e prea mare lista. Aici trebuie să facă ceva. Cred că și el e zăpăcit și nu mai știe... Cred că doar Chiricheș a jucat meci de meci. În rest, ceilalți vin și pleacă.

În amicale contează rezultatele, dar contează și ce vedem în jocul echipei. Și nu prea vedem nimic. Avem câteva talente pe faza ofensivă, dar sunt probleme în defensivă. Noi avem același sistem, 4-3-3. Nu schimbăm nimic în timpul jocului. Rădoi ar trebui să se adapteze la echipele cu care joacă”, a spus Balint în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

VIDEO Mirel Rădoi a răbufnit după o întrebare primită de la reporterul GSP: „N-am cum să mă schimb! Poate vine cineva care să vă mulțumească”

Citește mai multe știri despre naționala României: 

Procentul dat de Pițurcă în privința șanselor de calificare la Mondial » „Tricolorul” care „nu e viabil pentru națională”

Florin Prunea n-are milă de Burleanu și Rădoi: „Peste puterea mea de înțelegere! Cum să spui așa ceva?”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
gicab
gicab  •  03 Iunie 2021, 21:01
Postat de fairplayromania pe 03 Iunie 2021, 20:25

Pai daca nu stie, ce sa schimbe Rădoi ? Jucatorii sunt chemati la cererea naşului.... El e martor la căratul apei.... e ca si cum l-ai băga in sala de operaţie : ce nu ştie el ce e ăla cuţit ? Plus ca are mîna uşoară...

De când a dat cu pumnul in geam la Bistrița?

fairplayromania
fairplayromania  •  03 Iunie 2021, 20:25

Pai daca nu stie, ce sa schimbe Rădoi ? Jucatorii sunt chemati la cererea naşului.... El e martor la căratul apei.... e ca si cum l-ai băga in sala de operaţie : ce nu ştie el ce e ăla cuţit ? Plus ca are mîna uşoară...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează