FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024 / ROMÂNIA - UCRAINA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA „Vă garantez!” » Edi Iordănescu, glume cu jurnaliștii și o promisiune pentru fani, cu 24 de ore înainte de România - Ucraina

Edi Iordănescu, conferință oficială înainte de România - Ucraina +17   FOTO
Edi Iordănescu, conferință oficială înainte de România - Ucraina

Articol de , , , - Publicat duminica, 16 iunie 2024 19:35 / Actualizat duminica, 16 iunie 2024 20:24

În ziua în care a împlinit 46 de ani, Edi Iordănescu a prefațat la Munchen debutul României la EURO 2024, contra Ucrainei.

  • România – Ucraina se joacă luni, de la 16:00. Va fi liveTEXT pe GSP.ro, cu informații în timp real de la reporterii GSP de la stadion. La TV, meciul va fi în direct pe ProTV

Înainte de a începe conferința de presă, Edi Iordănescu a stat pe margine, așteptând ca Nicolae Stanciu să termine declarațiile.

„Vă garantez!” » Edi Iordănescu, glume cu jurnaliștii și o promisiune pentru fani, cu 24 de ore înainte de România - Ucraina

Apoi, cei prezenți în sală i-au cântat „La mulți ani!” cu ocazia zilei de naștere, acesta fiind vizibil emoționat. Dar a profitat de moment și a făcut o glumă: „Sper să aveți același tonus și mâine, după meci”.

Edi Iordănescu, înainte de România – Ucraina: „ E multă presiune, dar vrem să reprezentăm cu mândrie țara”

Apoi a început conferința, din sala de la Allianz Arena, în care vorbit despre debutul la EURO 2024, despre atmosfera din lot și despre partida cu Ucraina.

„Se apropie momentul debutului la un turneu final. Avem multă bucurie și multă emoție. E un moment pe care îl merităm, pe care ni l-am creat. E multă presiune, dar vrem să reprezentăm cu mândrie țara. Vrem ca românii să se regăsească în echipa națională și să arătăm că atunci când există unitate, spirit, muncă, seriozitate și disciplină, orice e posibil. Începem cu mult entuziasm”, a spus Iordănescu în startul conferinței.

Întrebat în glumă de reporterul GSP dacă de ziua lui poate face un cadou jurnaliștilor și poate spune cine va apăra, Florin Niță sau Horațiu Moldovan, Edi a glumit iar: „Dumneavoastră trebuie să-mi faceți mie cadou, nu invers”.

Și a continuat: „Mai trebuie să așteptați până mâine. Vă promit că aflați cu o oră și jumătate înainte de startul meciului! Fiecare portar e pregătit, fiecare jucător e pregătit. Grupul și-a dorit asta foarte mult și e pregătit. Și-a dorit asta și vom arăta cea mai bună versiune a noastră. Nu trebuie să ne speriem.

E important ca fiecare jucător să fie pregătit. Fiecare minut e important, așa că încerc să amân cât mai mult momentul în care iau decizia finală în privința primului 11. Sper ca echipa de start să fie una competitivă. Au fost probleme medicale, nu e ușor să gestionezi acest moment. Dar avem un staff medical foarte competent și am mai rezolvat lucrurile”.

Edi Iordănescu: „Ucraina are un avantaj datorită experienței”

Despre adversara de mâine, Edi a declarat: „Ucraina are un avantaj. Are experiență. E la al patrulea turneu final la rând, a fost în <sferturi> data trecută și asta îi dă încredere. Are jucători care evoluează la un nivel foarte bun și sunt obișnuiți să joace în meciurile cu miză. Sunt jucători care se bat pentru trofee și au experiență la nivel european.

Dar am încercat să ne pregătim, din punct de vedere mental și emoțional, pentru acest moment. Ucraina are mai mult echilibru și mai multă încredere, dar avem și noi atuurile noastre.

Vă garantez că ne-am pregătit pentru orice scenariu! Am încercat să găsim răspunsurile potrivite, dar să rămânem fideli stilului nostru. Ucraina are mulți jucători cu calități. Îl are pe golgheterul din La Liga, are jucători care evoluează în Premier League, sunt mulți de valoare.

Mesajul lui Edi Iordănescu pentru fanii României: „Acest grup va da totul!”

„Am simțit multă căldură din partea suporterilor. Știm că vor veni în număr foarte mare. Îmi doresc să dăm un nou început fotbalului românesc și să arătăm că dacă o iei pas cu pas poți face lucruri bune. Suporterilor români le promit că acest grup va da totul, indiferent de momentele prin care trece! Echipa va da totul. Suntem pregătiți să ne batem pentru fiecare metru de teren.

Nicolae Stanciu și Edi Iordănescu, conferință oficială înainte de România - Ucraina
Nicolae Stanciu și Edi Iordănescu, conferință oficială înainte de România - Ucraina
Nicolae Stanciu și Edi Iordănescu, conferință oficială înainte de România - Ucraina
Nicolae Stanciu și Edi Iordănescu, conferință oficială înainte de România - Ucraina
Nicolae Stanciu și Edi Iordănescu, conferință oficială înainte de România - Ucraina
+13 FOTO

Am lipsit 8 ani și încercăm să ne facem din nou simțită prezența, vrem să fim un exemplu pentru tineri, pentru cei care iubesc fotbalul. Eu sunt motivat și încrezător. O luăm pas cu pas și vrem să atragem rezultate pozitive. Putem vorbi de obiective, vrem să ieșim din grupe, dar trebuie să o luăm pas cu pas”.

Vorbesc mereu cu tatăl meu, e firesc. Sfatul lui a fost acela pe care l-a dat și pe parcursul campaniei, adică să ne urmăm drumul și să credem în munca pe care o facem. Și eu zic că munca a fost bună, din moment ce suntem aici. Tata are o experiență uluitoare, cu patru turnee finale. E normal să dea sfaturi, dar decizia îmi aparține mie

- Edi Iordănescu

VIDEO. Totul despre România – Ucraina, debutul „tricolorilor” la EURO 2024

Citește și:

Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Prăpăd în Munchen, suporterii Serbiei s-au bătut cu poliția! Imagini șocante
Euro 2024
Prăpăd în Munchen, suporterii Serbiei s-au bătut cu poliția! Imagini șocante
Veste URIAȘĂ pentru Dennis Man, cu 24 de ore înainte de Slovacia - România!
Nationala
Veste URIAȘĂ pentru Dennis Man, cu 24 de ore înainte de Slovacia - România!

Vești de coșmar pentru România » Vom întâlni în „optimi” un monstru, dacă terminăm grupa pe locul doi sau 3! + doar locul 1 ne scoate în față un adversar accesibil

De ce erau belgienii transpirați leoarcă deși erau doar 16 grade. Explicația e neașteptată


Comentarii (6)
zb59
zb59  •  17 Iunie 2024, 07:44

Mai, ce “limba” de lemn are edy jr. Il intrece si pe taticu’ cu casketa!:))

imgb
imgb  •  17 Iunie 2024, 05:24

Va maninca Ucraina ... amatorilor !...

1948ucv
1948ucv  •  16 Iunie 2024, 21:23

Bucurati-va de acest Euro dragi romani, nu mai fiti asa carcotasi. Fiti mai optimisti , mai buni.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează