GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROCES

UPDATE Un nou termen în procesul lui Mario Iorgulescu » Când va fi anunțată decizia definitivă + Gino Iorgulescu: „Cine spune că fiul meu era drogat minte”

Foto: Mario Iorgulescu
Foto: Mario Iorgulescu

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 18:24 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 19:20

O nouă rundă în procesul lui Mario Iorgulescu a avut loc azi, la Curtea de Apel. Ședința în cazul lui Mario Iorgulescu ar fi trebuit să înceapă de la 12:00, dar aceasta a fost mutată la ora 15:00. Procurorul a cerut majorarea pedepsei inițiale de 15 ani și 8 luni de închisoare cu încă 3-4 ani, iar decizia definitivă va fi anunțată pe 11 octombrie.

UPDATE 18:45 » Reacția lui Gino Iorgulescu

La ieșire, Gino Iorgulescu, președintele LPF și tatăl lui Mario, a avut un mesaj scurt: „Fiul meu nu s-a drogat! Cine spune asta minte”.

„Concluzia după acest termen e că Mario Iorgulescu nu era drogat! Avem probe pe care le-am supus atenției instanței. Avem un raport de expertiză care dovedește asta. Prelevarea probelor biologice s-a făcut nelegal! Spitalul nu avea acreditare pentru a preleva probe biologice. Mai mult, presupusa substanța psihoactivă a fost găsită doar în urină, nu și în sânge. Asta înseamnă ca nu putea ajunge acolo decât prin contaminare!”, a spus și avocatul Virgil Boglea.

UPDATE 18:20 » Verdictul definitiv va fi anunțat pe 11 octombrie

Avocații lui Mario Iorgulescu au cerut sesizarea Curții Constituționale pentru că Mario Iorgulescu nu poate fi citat, fiind o persoană lipsită de discernământ. Aceștia au motivat că Mario trebuie să fie reprezentat de Gino Iorgulescu. 

De asemenea, aceștia au venit cu o probă privind faptul că Spitalul Elias nu avea acreditare pentru preluarea probelor și au cerut rejudecarea cazului. În plus, avocații au mai cerut schimbarea încadrării juridice, din omor, în ucidere din culpă. Dar completul de judecată a respins cererea.

Procurorul a cerut o majorarea a pedepsei cu 3-4 ani pentru că Mario Iorgulescu consumase droguri la momentul accidentului.

Un nou termen în procesul lui Mario Iorgulescu » Când va fi anunțată decizia definitivă + Gino Iorgulescu: „Cine spune că fiul meu era drogat minte”
Foto: Cătălin Stroia (GSP)

Update, ora 12:00: La Curtea de Apel București au venit Gino Iorgulescu, tatăl lui Mario Iorgulescu, dar și Virgil Boglea și Florin Durgheu, avocații lui Mario Iorgulescu. La Curtea de Apel este prezentă și familia victimei. 

Data trecută, Florin Durgheu și Virgil Boglea au avut o serie de cereri pentru a demonstra că Mario Iorgulescu suferă de o afecțiune psihiatrică.

Discursul lui Răzvan Marin l-a enervat: „Dacă aș fi antrenor federal, l-aș trimite acasă!”
ROMÂNIA - ISRAEL 1-1
Discursul lui Răzvan Marin l-a enervat: „Dacă aș fi antrenor federal, l-aș trimite acasă!”

Care au fost cererile formulate de avocații lui Mario

  • o echivalare a documentelor medicale din Italia, traduse
  • certificat de handicap emis de autoritățile din România
  • noi expertize psihologice și psihiatrice
  • expertiză medicală care poate pleca la inculpat
  • suspendarea dosarului, întrucât Mario Iorgulescu nu poate răspunde penal și nu se poate prezenta la proces
  • reaudierea tuturor martorilor audiați de instanța de fond
  • expertiză criminalistică a accidentului
  • un nou raport de expertiză cu imaginile video de la mașinile implicate în accidentul lui Mario Iorgulescu
  • solicitarea a 3 martori, respinși la fond
  • expertiză în cazul consumului de alcool și droguri

Despăgubiri de 150.000 de euro

City Insurance, firma la care era asigurat Mario Iorgulescu, trebuie să achite despăgubiri în valoare de 100.000 de euro, respectiv 50.000 de lei, pentru două dintre părțile civile implicate. În total, părinții și soția victimei solicitaseră daune morale în valoare de 250.000 de euro. 

Mario Iorgulescu a fost anchetat pentru omor, după ce a cauzat în 2019 un accident soldat cu decesul unui tânăr. Anchetatorii au stabilit că Iorgulescu jr. consumase cocaină în ziua accidentului, înainte să se urce la volanul mașinii sale, un Aston Martin.

Dosar nr. 20691/3/2020. Pe scurt, condamnare la 15 ani și 8 luni închisoare cu executare, câte 100.000 euro și 50.000 lei pentru doua dintre părțile civile. Soluția nu este definitivă.

- Decizia instanței

Datele cheie din dosarul lui Mario Iorgulescu, fugit în Italia + Mai are o condamnare cu executare

  • La două săptămâni de la accidentul din 2019 în care a provocat decesul unui bărbat, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Expertiza tehnică a relevat faptul că în momentul impactului Mario Iorgulescu conducea cu o viteză aproximativă de 240 km/h.
  • Mario Iorgulescu a consumat cocaină în ziua accidentului, conform expertizei medicale. În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Citește și alte știri:

Antonio Colamonici, antrenorul loturilor naționale de canotaj: „Suntem o mare familie, mă simt ca acasă"

Gabi Balint, sfat pentru Edi Iordănescu după egalul cu Israel: „Apropo de personalitate și de inteligența în joc”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (45)
Adyda
Adyda  •  12 Septembrie 2023, 14:43

Încă un termen in proces și va venii și cu:”Fiul meu nu a băut!Cine spune asta minte.”Încă nu înțeleg,de ce nimeni ăsta, nu este cercetat pt favorizarea infractorului, el facilitând fuga acestuia din țara

zxcv1923
zxcv1923  •  12 Septembrie 2023, 13:48

Sa va interesati si ce cazier are Mario... cu oameni bagati in porbagaj si multe altele

fibra
fibra  •  12 Septembrie 2023, 08:00

Nu mai terminati cu marsaviile.Acum asta e un ingeras si ca deobicei victima e de vina in totalitate.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează