GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  TVR

UPDATE Marian Olaianos a câștigat procesul cu TVR » Decizia anunțată imediat de postul național

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2024 18:27 / Actualizat marti, 12 martie 2024 18:27

Comentatorul Marian Olaiano a câștigat procesul cu TVR, în primă instanță. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu apel, în 10 zile.

CONTEXT

  • Gazeta Sporturilor a dezvăluit pe 8 noiembrie 2022 că Marian Olaianos e acuzat că a bruscat-o și a lovit-o pe Nadine Vlădescu, colega de la secția Cultural cu care avusese o aventură
  • După incident, Vlădescu a depus o plângere la conducerea TVR-ului. „Olaianos m-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii și cu un set de chei, m-a strangulat și m-a dat cu capul de perete", a susținut aceasta. La rândul lui, Olaianos a reclamat că a fost hărțuit sexual.
  • Pe 9 martie, TVR l-a concediat pe Marian Olaianos, după 24 de ani

Pe 9 martie 2023, Televiziunea Publică emitea un comunicat prin care anunța concedierea lui Marian Olaianos, din „motive disciplinare grave, ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos - asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale.”

Marian Olaiano a dat TVR în judecată, iar azi a primit un verdict favorabil.

Marian Olaianos a câștigat procesul cu TVR

Azi, Tribunalul Ilfov a dat o primă decizie. Și i-a dat câștig de cauză jurnalistului. Astfel, Televiziunea Publică e obligată să-l angajeze pe funcția deținută anterior. Și trebuie să-i plătească acestuia salariile restante, potrivit paginademedia.ro.

„Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii şi până la data reintegrării efective”, se arată în decizia Tribunalului.

Decizia integrală a Tribunalului

Solutia pe scurt:

Admite cererea de chemare în judecată. Anulează decizia nr. J/22 din data de 09.03.2023, emisă de pârâtă.

Obligă pârâta la reintegrarea reclamantului în funcţia şi postul deţinute anterior concedierii.

Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii şi până la data reintegrării efective.

În baza art. 451 alin. 2 C. proc. civ., diminuează cuantumul onorariului avocaţial solicitat de reclamant drept cheltuieli de judecată, şi obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 4000 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial diminuat.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Ilfov. Pronunţată astăzi 12.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei de judecată.

SRTv face apel în procesul cu Marian Olaianos

Televiziunea Română nu este de acord cu decizia instanței și a transmis că va face apel:

Televiziunea Română va face apel în procesul privind concedierea lui Marian Olaianos, în termenul legal.

Subliniem că fapta pentru care a fost cercertat face şi obiectul unui dosar penal pentru loviri și alte violenţe.

Marian Olaianos a fost concediat de TVR ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală ale jurnalistului asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale.

Reamintim că temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei de concediere a constat în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violență suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video ce surprind cu claritate actele de violență, audieri ale martorilor, precum și alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos. Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în fața comisiei de cercetare disciplinară următoarele: „aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională, în încercarea de a mă apăra am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului".

În cadrul procesului intentat de jurnalist prin care contestă decizia de concediere, Televiziunea Română va face apel în urma hotărârii judecătoreşti dispuse în primă instanță. SRTv consideră că, prin comportamentul agresiv, jurnalistul a comis o abatere gravă conform prevederilor Regulamentului Intern al SRTv, sancționabilă cu desfacerea contractului de muncă
- Comunicatul emis de Televiziunea Română

VIDEO. Imagini cu momentul în care Marian Olaianos o agresează pe Nadine Vlădescu

Acuzațiile lui Nadine Vlădescu: „M-a lovit cu palmele și cu pumnii"

Nadine Vlădescu a răspuns afirmațiilor lui Marian Olaianos din interviul publicat de GSP.ro pe 15 februarie: „Așa cum am precizat și în fața Comisiei, dar și în plângerile penale împotriva agresorului meu, acesta m-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii și cu un set de chei în cap, peste față, urechi, brațe, corp, m-a strâns de gât, m-a dat cu capul de perete și m-a lovit cu pumnul în sânul drept. La momentul strangulării și lovirii cu capul de perete, surprins de filmarea din clădirea Președintelui - Director General (care arată doar o mică parte a agresiunii), el s-a asigurat – și înainte, și după agresiune – că nu vine nimeni și nu-l vede nimeni lovindu-mă”.

  • Marian Olaianos, 49 de ani, este căsătorit și are doi copii. El este unul dintre cei mai vechi și mai apreciați jurnaliști din departamentul Sport al postului public: lucra în TVR din 1999, a fost reporter de teren, comentator și a realizat mai multe emisiuni, cea mai de succes fiind Replay
  • Nadine Vlădescu e jurnalistă în domeniul cultural de peste un deceniu. A colaborat cu mai multe publicații de profil, a realizat traducerea unor opere literare și a lucrat pe post de interpretă de conferințe. Este angajată la TVR din 2022 și a fost gazda primei emisiuni de la relansarea TVR Cultural

De ce a fost Marian Olaianos dat afară de la TVR

Iată comunicatul emis de TVR când i-a desfăcut contractul lui Olaianos.

Joi, 9 martie, reprezentanții SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă. 

Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos - asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale. 

Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei Președintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică. Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui–Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancționare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. 

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 - 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă și medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu. 

Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violență suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violență, audieri ale martorilor, precum și alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos. 

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în fața comisiei următoarele: «aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională, în încercarea de a mă apăra, am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului».

Citește și:

Apariție-surpriză alături de Roger Federer! Cine e superba fostă sportivă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
Donkeypapuas
Donkeypapuas  •  13 Martie 2024, 14:06

Marian Olaianos fusese hărțuit de individa aia isterică. Unde fusese conducerea SRTv până atunci?

Misu1950
Misu1950  •  13 Martie 2024, 09:25

Daca se intoarce Marian intra iarasi in calduri haita...

laur_gr
laur_gr  •  12 Martie 2024, 19:17

Se vede clar ca ea este agresoarea, din moment ce ea vine dupa el. Adica el o strange de gat si ea fuge dupa el in continuare?!? Daca era agresata fugea de el, dar il urmareste si il hartuieste.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează