GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Mesajul selecționerului Luis Enrique pentru medicii din Spania: „E meciul vieții. Trebuie să rezistăm și vom învinge!”

Luis Enrique, selecționer Spania // sursă foto: Guliver/gettyimages +33   FOTO
Luis Enrique, selecționer Spania // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 04 aprilie 2020 13:23

Luis Enrique, antrenorul trecut prin teribila tragedie a pierderii fetiței sale și întors pe banca Furiei Roja la finalul preliminariilor CE 2020, lansează un mesaj video cutremurător.

Întreaga Spanie e în carantină și luptă pentru a limita răspândirea noului coronavirus într-o țară grav afectată de pandemie. Și lumea fotbalului s-a mobilizat, nu doar financiar, pentru a susține sistemul medical copleșit de criza sanitară. 

Luis Enrique (49 de ani) impresionează cu mesajul din filmulețul distribuit pe rețelele sociale. Selecționerul Furiei Roja - adversara „tricolorilor" în preliminarile CE 2020 -, revenit la echipa națională după drama pierderii fetiței sale, a făcut un apel cutremurător:

„Nu mai e timp pentru discuții. A venit momentul. Afară e lume care face totul și care luptă până la ultima suflare. Și luptă până la epuizare împotriva unui inamic invizibil, iar asta îi face mari. 

Au curajul de a-l înfrunta. Sunt convins că și bătrânii, dacă ar putea, l-ar lua în piept. În trecut au și făcut-o și n-au cerut nimic în schimb. Sunt o generație de eroi, pentru că au dat totul. Le suntem datori și de data asta trebuie să o facem pentru ei.

Sunt zile, săptămâni de când ne luptăm cu un dușman ce ne-a răpit multe persoane dragi. Nu e momentul să renunțăm, pentru că Spania nu știe cum e să faci asta, Toți, personal și profesional, jucăm partida vieții, vine rândul nostru ca națiune. Acesta e momentul, să uităm de divizii, asta e naționala, unde joacă cei mai buni. 

Iar noi îi avem... Personal sanitar, polițiști, militari, pompieri, comercianți, farmaciști, gardieni, transportatori, toți cei ce îi ajută. S-au oprit din ceea ce făceau. Dac-aș putea, i-aș convoca pe toți.

Trebuie să rezistăm, timpul trece și nu mai avem de așteptat. Vom învinge, am mai făcut-o deja! Acum vă cer doar un singur lucru. Niciodată nu ați încetat să ne aplaudați, faceți la fel cu ei!".

Imagini de pe întreg mapamondul, în plină pandemie de COVID-19

+29 FOTO

Naționala de fotbal a Spaniei a făcut un video motivațional în lupta contra COVID-19

Citește mai multe știri despre COVID-19:

Ecuador, copleșită de COVID-19 » Victimele sunt lăsate pe străzi: „Imaginile sunt reale, lasă oameni morți pe străzi”

Cesare Prandelli, dezgustat: „Îmi provoacă repulsie. Nu poți să treci de la cimitir pe stadion de la o zi la alta”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează