INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Boloca nu a mai fost convocat la naționala Italiei. Se va răzgândi și va accepta să joace pentru România?

Daniel Boloca, jucând pentru Sassuolo
Daniel Boloca, jucând pentru Sassuolo

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2023 14:58 / Actualizat sambata, 07 octombrie 2023 15:57

Daniel Boloca (24 de ani), integralist în meciul cu Lecce (1-1) de ieri, mai poate fi chemat sub „tricolor” de selecționerul Edi Iordănescu la ultimele două meciuri din preliminariile Euro 2024, deși ultima declarație a fost că renunță la naționala României. „A pierdut câteva mingi riscante. Dar a avut meritul de a nu renunța”, a scris Gazzetta dello Sport.

Nu s-au închis definitiv porțile echipei naționale a României pentru Daniel Boloca. Anticipările presei italiene nu s-au confirmat, iar mijocașul lui Sassuolo nu a primit convocarea din partea noului selecționer Luciano Spalletti, în perspectiva „dublei" pe care campioana Europei o va disputa cu Malta și cu Anglia, pe 14 și 17 octombrie, în preliminariile Euro 2024.

Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru Belarus și Andorra! Ce schimbări a făcut selecționerul
PRELIMINARII EURO 2024
Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru Belarus și Andorra! Ce schimbări a făcut selecționerul

Revine Boloca asupra deciziei?

Internaționalul cu doar 7 minute jucate, spre finalul partidei amicale cu Slovenia din toamna lui 2022, scor 1-2, s-a supărat fiindcă se aștepta să fie folosit mai mult, să fie verificat cu ocazia acelor amicale. 

Până la proxima acțiune a „tricolorilor", "dubla" cu Israel și Elveția, Boloca se poate răzgândi, răspunzând prezent la următoarea convocare a lui Iordănescu, de pe 18 și 21 noiembrie. Până atunci însă, Daniel evoluează constant și bine în Serie A la squadra neroverde, care aseară a remizat la Lecce (1-1), într-un nou meci ca integralist.

Boloca a primit note între 5,5 și 6

Mijlocașul central adus de la Frosinone în vară cu 10 milioane de euro a fost, în general, apreciat pentru cele 90 de minute bifate. „A luat un cartonaș galben după puțin mai mult de 40 de secunde și a trebuit să gestioneze dinamismul său. A crescut odată cu trecera minutelor", a comentat agenția Tuttomercatoweb.com, care l-a notat cu 6, în media echipei.

Nota 6+ a primit-o din partea lui „Canale Sassuolo", care l-a caracteriZat astfel: „Arbitrul Sacchi i-a vânturat sub nas un «galben», ce putea să-i influențeze evoluția pentru tot restul meciului. Dar el a reușit să gestioneze situația cu un stil de veteran. 

După pauză, i-a scăzut luciditatea și a pierdut câteva baloane prea mult". La Gazzetta dello Sport a fost un pic mai severă și mai laconică, acordându-i doar 5,5: "Avertizat după 44 de secunde, Boloca a pierdut câteva mingi riscante. Însă el a avut meritul de a nu renunța niciodată la luptă!".

Citește și:

Alexi Pitu, criticat în presa franceză după ultimul meci: „E invizibil!”
BORDEAUX
Alexi Pitu, criticat în presa franceză după ultimul meci: „E invizibil!”
Ce scrie presa din Italia despre Răzvan Marin, din nou titular la Empoli
EMPOLI
Ce scrie presa din Italia despre Răzvan Marin, din nou titular la Empoli

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (4)
BayernMunchen
BayernMunchen  •  07 Octombrie 2023, 17:37

Nu avem nevoie de "romani" ca asta! Sa stea la el acolo, sa viseze Squadrra Azzura! VRABIA MALAI VISEAZA! - auzi la el, vrea in nationala Italiei! ???? Cand o zbura porcu'

robert720
robert720  •  07 Octombrie 2023, 17:16

E un baiat oarecare.

villito
villito  •  07 Octombrie 2023, 16:55

ori cu el ori fara el jocul romaniei tot chinuit arata

Vezi toate comentariile (4)
Comentează