INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE B

FOTO Dennis Man și Valentin Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Dennis Man și Valentin Mihăilă +33   FOTO
Dennis Man și Valentin Mihăilă

Articol de - Publicat miercuri, 01 mai 2024 21:01 / Actualizat miercuri, 01 mai 2024 21:15

Dennis Man (25 de ani) și Valentin Mihăilă (24 de ani) au promovat matematic în Serie A la finalul meciului BariParma, scor 1-1. Mihăilă a fost integralist în tabăra oaspeților, în timp ce Man, ușor accidentat, a fost menajat pe banca de rezerve.

Parma a dominat autoritar prima repriză, având o posesie de 63% și un raport al ocaziilor de gol de 11-5. „Cruciații” au început a doua parte a jocului în același registru, iar în minutul 50 au reușit să deschidă scorul prin Ange-Yoan Bonny din pasa de gol livrată de Anthony Partipilo.

Rotaru a cerut să intre de urgență în direct și a avut un derapaj nemaiauzit: „Sunteți un mincinos patologic și un rapidist frustrat!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Rotaru a cerut să intre de urgență în direct și a avut un derapaj nemaiauzit: „Sunteți un mincinos patologic și un rapidist frustrat!”

Bari – Parma 1-1, un egal cât o promovare pentru Man și Mihăilă

După aceea, fața jocului s-a schimbat la 180 de grade. Bari a controlat posesia și a avut mai multe ocazii de gol, iar în minutul 68 Di Cesare a adus egalarea pentru gazde, la care a lipsit George Pușcaș, fiind accidentat, iar Malcom Edjouma, împrumutat de la FCSB, a rămas pe banca de rezerve.

În urma acestui rezultat, Parma a adunat 74 de puncte și și-a asigurat matematic prezența în Serie A la finalul sezonului. Venezia, ocupanta poziției a 3-a de baraj, se află la 7 „lungimi” distanță de „cruciați”, cu două runde înainte de final. Lider în Serie B, Parma va lupta cu Como (locul 2, 71 de puncte) pentru câștigarea campionatului în al doilea eșalon al fotbalului italian.

Dennis Man, la loc de cinste

Pe contul oficial de Facebook al Serie A a apărut rapid un mesaj de felicitare pentru promovarea Parmei. Dennis Man este la loc de cinste pe afiș.

Dennis Man și Valentin Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

De cealaltă parte, cu 37 de puncte, Bari se clasează pe locul 18 retrogradabil direct în Serie C.

Dennis Man, printre eroii Parmei în povestea promovării

Dennis Man a fost printre cei mai importanți fotbaliști ai Parmei în actuala stagiune, în care „cruciații” au reușit să revină în Serie A după o pauză de 3 ani.

Fostul jucător al celor de la FCSB este golgheterul italienilor, cu 11 goluri marcate în campionat, în 30 de meciuri oficiale. Man este al doilea cel mai bun pasator decisiv al Parmei, de asemenea, cu 5 assisturi. Doar Ange-Yoan Bonny, marcatorul golului din care s-a deschis scorul în meciul cu Bari, îl depășește pe Man la acest capitol, cu 10 pase de gol livrate.

Valentin Mihăilă, un jucător important

La rândul său, Valentin Mihăilă este un fotbalist important pentru Parma în sezonul actual, în care Parma a promovat în Serie A. În 30 de jocuri, Mihăilă a marcat 5 goluri, fiind depășit doar de Man (11), Benedyczak (10) și Bernabe (8).

Fostul fotbalist al Universității Craiova le-a mai oferit colegilor săi alte două pase de gol de-a lungul stagiunii curente.

FINAL. Bari - Parma 1-1

  • Au marcat: Di Cesare (68') / Ange-Yoan Bonny (50')

Echipele de start:

Bari (4-2-3-1)**: Pissardo - Ricci, Vicari, Di Cesare, Pucino - Lulic, Maita - Kallon, Aramu, Sibilli - Nasti
Rezerve: Acampora, Achik, Brenno (P), Colangiuli, Dorval, Edjouma, Guiebre, Matino, Morachioli, Pellegrini (P), Zanaboni, Zuzek
Antrenor: Federico Giampaolo

Parma (4-2-3-1)*: Chichizola (P) - Del Prato (C), Osorio, Circati, Coulibaly - Hernani, Estevez - Mihăilă Valentin, Bernabe, Partipilo - Bonny
Rezerve: Ansaldi, Balogh, Charpentier, Colak, Corvi (P), Cyprien, Di Chiara, Hainaut, Man Dennis, Sohm, Turk (P), Zagaritis
Antrenor: Fabio Pecchia

*la oaspeți Dennis Man este rezervă. Internaționalul „tricolor” a fost refăcut recent după o accidentare. Nu au vrut să riște în cazul lui.
** la gazde este rezervă Malcom Edjouma, mijlocașul francez împrumutat de FCSB în Serie B. De asemenea, George Pușcaș este absent din lotul lui Bari, pentru că este accidentat.

Fanii Parmei sunt pregătiți de sărbătoare

Suporterii Parmei sunt pregătiți să sărbătorească revenirea favoriților, în primul eșalon din Italia, după o pauză de 3 ani de la retrogradare. „Cruciații” au postat pe X - fostul Twitter - imagini dinaintea partidei în care au fost evidențiați fanii liderului din Serie B.

Bari - Parma, meciul care poate aduce promovarea în Serie A pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă / Foto: Parma (X)
A luat camera si a filmat sarbatoarea: „Man e adminul, ca să știți” / Foto: Lega B (X)
A luat camera si a filmat sarbatoarea: „Man e adminul, ca să știți” / Foto: Lega B (X)
+29 FOTO

Internaționalii români Dennis Man și Valentin Mihăilă pot promova direct în Serie A la capătul acestei partide. Parma este prima în Serie B, cu 73 de puncte, și are un avans de 6 puncte față de Venezia, locul 3, ce duce la barajul de promovare. Golaverajul este net superior (+31 față de +23).

  • Parma promovează matematic cu un egal sau cu o victorie în fața lui Bari.

„Cruciații” au un meci în plus de disputat față de venețieni, cu două runde înainte de finalul campionatului, respectiv partida curentă, astfel că un egal cu Bari ar consemna oficial promovarea pentru Man și Mihăilă.

VIDEO Victor Becali despre cum Man a fost dorit de Sampdoria: „Primea jumătate din salariul de la Parma”

Citește și:

Gigi Becali i-a găsit înlocuitor lui Coman: „Mai are puțin”
FCSB
Gigi Becali i-a găsit înlocuitor lui Coman: „Mai are puțin”
The Independent anunță: Jurgen Klopp, la un pas de o mutare-ȘOC în Europa
NEGOCIERI
The Independent anunță: Jurgen Klopp, la un pas de o mutare-ȘOC în Europa

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (5)
tristan
tristan  •  01 Mai 2024, 21:56
Postat de AlessandroNesta pe 01 Mai 2024, 21:11

Nu au fortat deloc. Au jucat italieneste la egal. Daca vrei sa-ti faci o parere despre puterea Parmei uita-te la meciurile cu Lecce si Fiorentina din cupa de sezonul asta.

Nu te contrazic dar mi s a părut un ritm de lent de joc ..parcă nu te aștepți la așa ceva de la Serie B Golul.lui Bari ,eurogol. Mă așteptam să văd mai multa salutare la Parma .Genoa nu-i Drăgușin mi se pare cel puțin o clasă peste Parma

AlessandroNesta
AlessandroNesta  •  01 Mai 2024, 21:11
Postat de tristan pe 01 Mai 2024, 19:53

mi se pare cam subtire Parma , la cum se prezinta in meciul asta...Mihaila cel mai periculos om al Parmei ,si in rest cam nimic...daca asta e valoarea Parmei , nu vad bine in Serie A... Mihaila nu se dezminte, a ratat din 3 m

Nu au fortat deloc. Au jucat italieneste la egal. Daca vrei sa-ti faci o parere despre puterea Parmei uita-te la meciurile cu Lecce si Fiorentina din cupa de sezonul asta.

rav410wrc
rav410wrc  •  01 Mai 2024, 21:01

FELICITARI aradeanului nostru' Dennis Man pentru frumoasa promovare alaturi de Parma in Serie A !! Sangele UTA-ist apa nu se face !! Hai UTA !! Pentru noi doar UTA conteaza !!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează