INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Ionuț Lupescu îi ia apărarea lui Michel Platini: „I s-a întâmplat o mare mizerie! Va merge la tribunal împotriva UEFA"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 decembrie 2019 07:00

Ionuț Lupescu, 51 de ani, s-a întors la UEFA după ce-a pierdut alegerile pentru FRF. Acesta a fost invitat la "Prietenii lui Ovidiu" și-a vorbit despre situația fostului său șef, francezul Michel Platini.

Michel Platini a fost suspendat opt ani, în decembrie 2015, de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă la apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

- Ești prieten bun cu Michel Platini?
- Michel trăiește și el în Elveția, mai mâncăm împreună din când în când. Stă lângă mine. Eu stau la Gland și el la Genolier, la zece minute distanță. E foarte frumos acolo. 

- Cine plătește masa?
- Ba plătesc eu, ba el. Nu contează. Mâncăm la un prieten al nostru italian. Platini a fost o personalitate extraordinară. Un vizionar! Lui i s-a terminat suspendarea și să vedem ce o să facă. Când ești un fost președinte UEFA e foarte greu să te apuci de altceva. Oricum, cred că va merge la tribunal împotriva lor. Mai e un proces în curs.

- Cum vezi ce i s-a întâmplat lui?
- O mare mizerie! Pentru că atât timp cât fiscul elvețian, poliția și toate autoritățile competente din Elveția nu-l anchetează... Cum vine o comisie FIFA, te anchetează și te suspendă? El n-avea nicio problemă din punct de vedere al legii. FIFA și Tribunalul Sportiv de la Lausanne au făcut totul. 

- Dar tu știi care-i povestea?
- Sigur. Istoria e așa. În 1998 el încă lucra la federația franceză când a fost Mondialul acolo. Era vicepreședinte. Și atunci candida și Sepp Blatter la FIFA. L-a rugat să vină cu el în campanie. Și Platini l-a întrebat: "Ce-mi dai?". "Uite, îți dau un milion de franci elvețieni!". Franci, nu euro, nu dolari. Michel s-a dus, Blatter a câștigat. Fiind membru în Comitetul Executiv, Michel era plătit. Asta până în 2002, 2003. Atunci i-a zis lui Blatter să găsească o soluție să-i dea banii pe care-i mai avea de luat.

- Adică nu-i dăduse toți bani.
- În 2010, Blatter a dat afară un vicepreședinte și un trezorier, dar le-a dat bani ca să plece. Atunci, Michel i-a zis: "Și datoria mea?". I-a trimis o chitanță, trezorierul și președintele au semnat și i-au virat banii. Totul la vedere! A plătit impozitul pe ei, totul a fost legal, iar fiscul elvețian și Procuratura au zis că totul e OK. Apoi a venit Tribunalul Sportiv că n-a fost OK! Și asta a fost.

Îi cer banii înapoi!

FIFA intenţionează să solicite justiţiei elveţiene rambursarea sumelor plătite fostului preşedinte al UEFA, Michel Platini, se arată într-un document al forului mondial. Federaţia internaţională vrea rambursarea a două milioane de franci elveţieni, bani vărsaţi într-un mod “necuvenit” de fostul preşedinte Sepp Blatter în conturile lui Michel Platini. Transferul acestei sume a dus la suspendarea lui Blatter şi Platini pe şase ani, respectiv patru ani, din orice activitate legată de fotbal.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (2)
771545396317549
Eugen Iustin  •  25 Decembrie 2019, 19:16

Degeaba ai stat prin Germania, ai luat de acolo doar ce ai văzut și aici în loc să iei exemplu de la cei competenți și serioși.

maresal_rinu
maresal_rinu  •  25 Decembrie 2019, 23:00
Postat de Eugen Iustin pe 25 Decembrie 2019, 19:16

Degeaba ai stat prin Germania, ai luat de acolo doar ce ai văzut și aici în loc să iei exemplu de la cei competenți și serioși.

Ai *** cinstiti germanii astia. Mai ales aia de la VW.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează