INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA - MEXIC 3-0

Haos total în SUA - Mexic: 4 eliminări, scandări homofobe, meci oprit

Articol de - Publicat vineri, 16 iunie 2023 15:37 / Actualizat vineri, 16 iunie 2023 15:37

Semifinala Nations League CONCACAF, SUA - Mexic 3-0, a fost marcată de numeroase incidente, în repriza secundă. Cele două echipe au încheiat meciul în câte 8 jucători de câmp, astfel că în finala cu Canada, de duminică, americanii nu vor putea conta pe Weston McKennie și Sergino Dest, amândoi eliminați cu ”roșu” direct.

Reprezentativa Statelor Unite este în finala Nations League, varianta CONCACAF, unde duminică adversar îi va fi Canada. Partea proastă este că în semifinala cu marea rivală Mexic (3-0, goluri Pulisici 37, 46, Pepi 78) a pierdut doi jucători. Este vorba despre Weston McKennie și Sergino Dest, amândoi eliminați.

Florin Talpan a pierdut un proces cu Gigi Becali » Ce sumă trebuie să îi restituie: „Să dea banii! Să își vândă casa!”
DECIZIE
Florin Talpan a pierdut un proces cu Gigi Becali » Ce sumă trebuie să îi restituie: „Să dea banii! Să își vândă casa!”

McKennie s-a „înfipt" în gâtul lui Jorge Sanchez

Nebunia a început în minutul 69. Frustrat după pierderea unui balon, mexicanul Cesar Montes l-a lovit peste picioare pe Balogun și a fost eliminat cu "roșu" direct. Situația a escaladat, iar în meleul creat, McKennie și-a "înfipt" mâinile în gâtul lui Jorge Sanchez și a văzut și el "roșu".

În minutul 86, alte două cartonașe de aceeași culoare. Dest și Arteaga s-au agesat reciproc, în mod repetat, undeva în marginea terenului, și amândoi au fost expediați la vestiare. Arbitrul salvadorian Iván Barton a arătat și 8 „galbene", iar în minutul 90 a trebuit să oprească meciul, din cauza scandărilor homofobe ale suporterilor mexicani prezenți pe stadionul Allegiant din Paradise, Nevada.

Din 12 minute de prelungiri s-au jucat doar opt

La reluarea jocului, Barton a indicat 12 minute de prelungiri, însă l-a încheiat după numai 8, în condițiile în care fanii oaspeților au continuat să folosească cuvântul "puto", o insultă la adresa homosexualilor, în scandările lor. FIFA a amendat Mexicul cu 108.000 de dolari, în ianuarie, din cauza manifestărilor anti-gay ale suporterilor săi la două meciuri.

Sunt supărat că meciul a luat o asemenea turnură. Nu mă așteptam să se întâmple așa ceva. Acum am pierdut doi jucători importanți pentru finală
- Christian Pulisic, extremă SUA

Astea sunt meciurile între marile rivale. Astea sunt derby-urile. Incidente ca acestea se petrec peste tot în lume și nu mă simt jenat absolut deloc
- B.J. Callaghan, selecționer interimar SUA

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Italia a cedat cu Spania, iar Bonucci e arătat cu degetul » Roberto Mancini recunoaște: „Am greșit!”

30.000 € pentru o fumigenă aprinsă în peluză de un jucător la finala Cupei Germaniei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
beefree
beefree  •  16 Iunie 2023, 21:40

Am intrat doar ca sa spun: RESPECT, MEXIC! Mai ales suporterilor.

contrabas3
contrabas3  •  16 Iunie 2023, 18:03

Am fost surprins să văd USA jucând așa bine. Fotbaliștii americani stau atât de bine din punct de vedere fizic, încât la capitolul “skills” e nevoie doar să știe să dea o pasă bună. Ar bate România fără nicio problemă… din păcate pentru noi…

Vezi toate comentariile (2)
Comentează