Articol de - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 12:47 / Actualizat duminica, 05 noiembrie 2023 12:50

Harry Kane (30 de ani) a reușit al doilea hattrick consecutiv în Bundesliga, în derby-ul câștigat la Dortmund (4-0). În 14 meciuri jucate pentru Bayern, atacantul englez a influențat 24 de goluri. Doar Gerd Muller a mai semnat un hattrick bavarez pe terenul Borussiei, acum 53 de ani!

A fost scump transferul de la Tottenham, dar face toți banii! Harry Kane a atins o medie formidabilă la întâiul său sezon în Bundesliga: are 15 goluri în primele zece partide. 

Ghinion teribil pentru fotbalistul lui Dinamo » A suferit o nouă accidentare gravă și va lipsi o perioadă îndelungată de pe gazon
DINAMO
Ghinion teribil pentru fotbalistul lui Dinamo » A suferit o nouă accidentare gravă și va lipsi o perioadă îndelungată de pe gazon

Nimeni nu a mai bifat o asemenea performanță, Klaus Matischak semnând doar 13 goluri în aceeași perioadă pentru Schalke în sezonul 1963-'64.

Fostul jucător al lui Tottenham a intrat și în galeria selectă a celor doar 10 fotbaliști cu hattrick-uri consecutive în Bundesliga (Gerd Müller și Robert Lewandowski nu au putut!), după cel cu Darmstadt, acum și cu Dortmund.

VIDEO. Harry Kane a influențat jumătate din golurile lui Bayern

Numai Gerd Muller semnase, pe 7 februarie 1970, trei goluri pentru Bayern pe terenul Borussiei. Per total, Kane a ajuns la 24 de goluri pe care și-a pus amprenta: 17 reușite plus 7 pase decisive. 

50% din golurile înscrise de echipa lui Thomas Tuchel au fost influențate de Harry, care a preluat de la Guirassy șefia topului golgheterilor din elita fotbalului german. 

Internaționalul englez a luat acasă mingea cu care a scuturat aseară de trei ori plasa porți lui BvB în Der Klassiker.

VIDEO. Thomas Tuchel după victoria cu Dortmund: „Asta face Harry Kane de peste un deceniu”

Harry Kane a fost mai rapid și decât Erling Haaland

Bayern a egalat astfel și cea mai netă victorie pe terenul rivalei, după acel 5-1 din 12 septembrie 2009. 10 meciuri i-au fost de ajuns lui Kane pentru a ajunge la primele 15 marcate în Bundesliga, depășindu-i clar pe Rüdiger Mielke (Meidericher, 15), Uwe Seeler (Hamburg, 16), Friedhelm Konietzka (Dortmund, 16), Erling Haaland (Dortmund, 16) și pe Klaus Matischak (Schalke, 17). 

9 minutei-au fost de ajuns lui Harry Kane pentru a marca în premieră în Der Klassiker. Englezul a mai punctat pentru Bayermn în minutele 78 și 90Ă3

Niciun alt fotbalist nu mai are 15 goluri înscrise în actualul campionat din Top 7 competiții de pe continent! O performanță incredibilă, plătită de campioana Germaniei cu 95 de milioane de euro. Harry a ajuns deja la jumătate din totalul golurilor reușite pentru The Spurs în sezonul trecut din Premier League (30), deși a bifat decât zece apariții.

VIDEO. Borussia Dortmund - Bayern 0-4 » Harry Kane, hattrick la debutul în Der Klassiker

Clasament Bundesliga

Citește și:

„Cel mai frumos gol din ultimii ani” » Cristiano Ronaldo, execuție de generic în Arabia Saudită

FCSB tremură! Vine coşmarul Rapid pe Arena Naţională! Cifre horror cu alb-vișiniii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”