INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA - MAROC

Război „fratricid” pentru marea finală de la Mondial » Mbappe contra Hakimi: „Te voi mătura” vs „O să te distrug!”

Mbappe și Hakimi, Foto: Twitter @KMbappe
Mbappe și Hakimi, Foto: Twitter @KMbappe

Articol de - Publicat marti, 13 decembrie 2022 13:08 / Actualizat marti, 13 decembrie 2022 13:17

Foarte buni prieteni la PSG, Kylian Mbappe (23 de ani) și Achraf Hakimi (24) s-au tachinat în presă înaintea Campionutului Mondial, fără a ști că vor ajunge să fie adversari astăzi pentru marea finală din Qatar.

  • Franța - Maroc se joacă miercuri, de la ora 21:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe TVR1

Mbappe și Hakimi vor fi mâine seară, la Al Khor, adversari pentru cel puțin 90 de minute. Doar unul dintre ei va merge în marea finală de duminică, numai unul dintre ei va fi mai aproape cu un pas de titlul mondial.

Cum și-au dat seama jucătorii unei echipe din Liga 1 că arbitrii unui amical erau români, deși aceștia se dădeau turci sau bulgari. Rolul lor era să trucheze meciurile pentru pariuri
GSP LIVE
Cum și-au dat seama jucătorii unei echipe din Liga 1 că arbitrii unui amical erau români, deși aceștia se dădeau turci sau bulgari. Rolul lor era să trucheze meciurile pentru pariuri

Mbappe contra Hakimi în semifinalele Campionatului Mondial

Kylian și Achraf, colegi la PSG, sunt și foarte buni prieteni. Ies serile împreună la Paris, merg în vacanțe și la alte activități, dar de data asta se vor întâlni pe același traseu în iarbă, pe flancul drept al apărării marocane sau cel stâng ofensiv al Franței. 

Și-au promis reciproc că se vor califica în ultimul act al competiției și s-au tachinat în presă înainte ca drumurile lor să se încrucișeze în Qatar. Depărțiți doar de o lună și jumătate ca vârstă (Mbappe e mai mic și va împlini 24 de ani a doua zi după finală!), KM10 vs AH2 va fi unul dintre duelurile-cheie ale primei semifinale la CM 2022.

Război „fratricid” pentru marea finală de la Mondial

A fost o profeție, lansată în mai de cele două vedete ale campioanei Franței, într-un stagiu de pregătire la Doha. O vizită plănuită și promisă de familia Al Thani, proprietara clubului parizian, pentru a promova imaginea Mondialului, la dorința expresă a Guvernului qatarian. 

„O să mătur cu tine pe jos”, l-a provocat Hakimi pe golgheterul lui PSG. Mbappe a intrat în acest joc și i-a răspuns: „Amicul meu, vom juca unul contra altuia și va trebui să te distrug”

Aflați pe aceeași parte de tablou a țintarului competiției, Franța și Maroc depind destul de mult de evoluțiile lui Kylian și Achraf. Se aseamănă mult ca viteză de joc, fiecare atingând în sprint viteza maximă de 35,3 km/h. 

Kylian l-a năucit în „optimea” cu Polonia (3-1) pe adversarul Cash, făcându-l să declare că „mi-a ars picioarele”. Iar Achraf a semănat mereu panică prin cursele sale în toate cele cinci meciuri disputate de „Leii din Atlas” în Qatar.

Explicația pentru gestul ciudat al lui Hakimi » Cui i-a dedicat golul cu care a eliminat Spania + reacția lui Mbappe
MAROC - SPANIA 0-0 (3-0 d.pen)
Explicația pentru gestul ciudat al lui Hakimi » Cui i-a dedicat golul cu care a eliminat Spania + reacția lui Mbappe

A treia confruntare dintre Mbappe și Hakimi

Presa speculează că prietenia celor doi a creat un grup care să contrabalanseze polul sud-american de putere din vestiar, lor alăturându-i-se și Sergio Ramos. 

Când Mbappe și-a prezentat autobiografia în benzi desenate, Hakimi a fost nelipsit, iar în primăvară au mers împreună la Madrid, unde s-a născut Achraf și unde cei ar fi putut deveni colegi. Înaintea partidei cu Spania, Kylian a profitat de o jumătate de zi liberă pentru a-l vedea pe marocan la antrenament.

Război „fratricid” pentru marea finală de la Mondial » Mbappe contra Hakimi: „Te voi mătura” vs „O să te distrug!”
Hakimi are 8 goluri marcate în 59 de selecții la naționala Marocului. Mbappé a reușit 33 de goluri în cele 64 de meciuri pentru Les Bleus. Foto: Imago Images

Diseară va fi a treia oară când se vor confrunta: primele două episoade s-au consumat în PSG - Dortmund, din februarie 2020, în „optimile” Ligii Campionilor, și a avut câștig de cauză francezul (2-1 pentru Borussia în tur, 0-2 la retur, în Paris) înainte de lockdown-ul cauzat de Covid-19. N-au apucat să se intersecteze prea mult, din pricina minutelor jucate și a pozițiilor din teren. Acum va fi primul test adevărat, cu o miză imensă.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Atmosferă fabuloasă făcută de fanii marocani la Doha

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial:

Lionel Scaloni, în lacrimi înainte de Argentina - Croația » Ce l-a emoționat atât de tare

Pe cine mizează Ronaldo la Mondial, după eliminarea Braziliei

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează