INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Vestea momentului! Ar putea primi retroactiv „Balonul de Aur” din 2020: „Am auzit și eu!”

Robert Lewandowski, 35 de ani, a ratat Balonul de Aur doi ani la rând, în 2020 și 2021, deși era favorit. Curând i s-ar putea face dreptate.
Robert Lewandowski, 35 de ani, a ratat Balonul de Aur doi ani la rând, în 2020 și 2021, deși era favorit. Curând i s-ar putea face dreptate.

Articol de - Publicat duminica, 28 aprilie 2024 20:37 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2024 21:11

Robert Lewandowski, 35 de ani, a ratat Balonul de Aur doi ani la rând, în 2020 și 2021, deși era favorit. Curând i s-ar putea face dreptate.

Robert Lewandowski a avut doi ani la superlativ în 2020 și în 2021. „Cei mai buni din carieră. Un prieten mi-a trimis recent statistici, potrivit cărora am marcat atunci 100 de goluri în 85 de meciuri”, a dezvăluit atacantul Barcelonei într-un interviu acordat deunăzi revistei germane Sport Bild.

Gigi Becali confirmă exclusivitatea Gazetei » Fotbalistul se întoarce la FCSB!
FCSB
Gigi Becali confirmă exclusivitatea Gazetei » Fotbalistul se întoarce la FCSB!

Revista France Football n-a acordat Balonul de Aur 2020 din cauza pandemiei de COVID-19

Cu toate astea, deși era favorit, bombardierul polonez n-a câștigat niciodată „Balonul de Aur”. În 2020, când el a făcut tripla campionat-Cupa Germaniei-Liga Campionilor cu Bayern, revista France Football a decis să nu-l mai acorde, din cauza pandemiei de COVID-19. Iar în 2021, surprinzător, trofeul i-a revenit lui Lionel Messi, pe atunci la PSG.

Situația s-ar putea schimba însă! Victoria lui Messi este în prezent investigată în Franța. Se vorbește de mită, cumpărare de voturi și tentativă de manipulare. Ziarul „Le Monde” a dezvăluit că Pascal Ferré, pe atunci redactor-șef la „France Football”, ar fi primit cadouri de la PSG, pentru a influența votul în favoarea jucătorului său.

Robert Lewandowski: „Era rândul meu”

Totodată, circulă zvonuri că cel puțin premiul pentru 2020 ar putea fi acordat retroactiv. „Mi-ar fi plăcut să primesc într-o zi Balonul de Aur. Nu sunt supărat și nici trist că acest trofeu îmi lipsește, dar sentimentul este că era rândul meu în oricare dintre acei ani”, a comentat Lewandowski.

El n-are pretenții la Balonul de Aur 2021: „Îi aparține lui Lionel Messi. Am auzit însă că se discută despre un premiu retroactiv pentru 2020. Anul acela a fost remarcabil pentru mine, eram la cel mai înalt nivel, am câștigat totul.

Și dacă ar fi să primesc Balonul de Aur 2020 patru ani mai târziu, cu siguranță nu m-aș simți jignit. Ar fi o mare onoare și aș accepta premiul”. Întrebat care este favoritul său în acest an, Lewa a comentat:

„Este greu de spus pentru că mai avem în față Campionatul European și jocurile decisive din Liga Campionilor. Dar, în acest moment, eu îi văd pe Kylian Mbappé și pe Jude Bellingham drept cei mai buni din lume”.

VIDEO. Xavi rămâne la Barcelona! Reacție la GSP Live: "Acest Dan Petrescu de Spania…"

Ați mai putea citi:

Ioan Varga are un mesaj pentru Gigi Becali: „Să îl felicite ei, eu nu am de ce!”

Arsenal câștigă cu mari emoții derby-ul Londrei, deși la pauză a avut 3-0 pe tabelă!

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (7)
DMA87
DMA87  •  29 Aprilie 2024, 12:51

Balonul de aur din 2020 i se va acorda lui Messi. Ca să nu mai fie cu supărare. :))) Eventual, i se va acorda trofeul și după ce se va retrage. Măcar 10 ani așa. Trofeul acesta nu mai are nicio prestanță. Ar trebui desființat.

Mondo
Mondo  •  29 Aprilie 2024, 06:07

S-ar face dreptate. Piticul este foarte bun dar a fost preiat si cind a jucat prost.

Tzunnny
Tzunnny  •  28 Aprilie 2024, 22:07

Ar trebui sa il primeasca pe cel din 2020, cum de nu l-a primit pana acum wtaf ?!? Si pe cel din 2021 ar trebui sa il primeasca!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează