INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

5 meciuri în care Liverpool a „strălucit” sub comanda lui Jurgen Klopp » De la „șocul” cu Dortmund până la câștigarea Ligii Campionilor

Jurgen Klopp va rămâne în istoria lui Liverpool
Jurgen Klopp va rămâne în istoria lui Liverpool

Articol de - Publicat vineri, 26 ianuarie 2024 13:57 / Actualizat vineri, 26 ianuarie 2024 14:30

Jurgen Klopp (56 de ani) și-a anunțat astăzi plecarea de la Liverpool la finalul sezonului. Decizia managerului german a șocat pe toată lumea, mai ales după un sezon în care Liverpool are un parcurs foarte bun în toate competițiile în care este implicată.

Jurgen Klopp a venit pe Anfield în sezonul 2015-16 și le-a intrat suporterilor la inimă foarte repede datorită rezultatelor. Fostul manager de la Mainz și Dortmund a avut câteva rezultate senzaționale pe banca lui Liverpool.

Cine e principala țintă a lui Liverpool, după ce Klopp a anunțat că pleacă + De Zerbi e pe listă
LIVERPOOL
Cine e principala țintă a lui Liverpool, după ce Klopp a anunțat că pleacă + De Zerbi e pe listă

5 meciuri pentru care fanii lui Liverpool vor regreta plecarea lui Klopp

1. Liverpool - Borussia Dortmund 4-3, Europa League, sezonul 2015/16, sferturi Europa League. La doar câteva luni de la venirea sa, Liverpool a reușit o revenire fantastică în fața fostei echipe a lui Jurgen Klopp, Borussia Dortmund. În tur, scorul fusese egal, 1-1, iar echipa germană a condus cu 2-0 și 3-1 pe Anfield. În cele din urmă, trupa lui Klopp a revenit fabulos și a câștigat cu 4-3. Relația de dragoste dintre Liverpool și Klopp a început chiar de atunci. 

2. Liverpool - Manchester City 4-3, sezonul 2017/18, Premier League. Liverpool și Manchester City au fost două echipe a căror rivalitate s-a accentuat după venirea lui Klopp. „Cormoranii” au învins-o fără drept de apel pe City, scor 4-3, după ce au avut și 4-1 la un moment dat într-un meci disputat pe 14 ianuarie 2018.

3. Liverpool - Barcelona 4-0, sezonul 2018/19, semifinale UEFA Champions League. Unul dintre cele mai mari meciuri din istoria lui Liverpool. Spaniolii s-au impus cu 3-0 în tur și se gândeau că vor merge pe Anfield doar pentru a face act de prezență.

Klopp&Co nu au fost de acord, iar Liverpool a oferit una dintre cele mai mari răsturnări de scor din istorie și s-a calificat în finala UEFA Champions League.

4. Liverpool - Tottenham 2-0, sezonul 2018-19, finala UEFA Champions League. Sezonul 2018-19 a fost unul „de vis” pentru Jurgen Klopp și Liverpool. Pe 1 iunie 2019, „cormoranii” câștigau UEFA Champions League după finala cu Tottenham. Mohamed Salah și Divock Origi au fost eroii de atunci, iar Klopp intra definitiv în istoria englezilor. Drumul către finală a fost mult mai dramatic decât finala propriu-zisă, acolo unde Liverpool nu a avut emoții.

5. Liverpool - Manchester United 7-0, sezonul 2022-23, Premier League. Pe 5 martie 2023, Liverpool „dădea de pământ” cu United, formație care pierduse o singură dată în ultimele 11 partide. Este cea mai mare diferență de scor din istoria confruntărilor directe dintre cele două echipe!

Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool
Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool
Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool
Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool
Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool
+13 FOTO

Nu trebuie uitat campionatul câștigat de Liverpool sub comanda lui Klopp, în 2020. A fost primul Premier League câștigat de „cormorani” după o pauză de 30 de ani, cu 7 etape înainte de final!

Performanța din acel sezon e cu adevărat specială. „Mașinăria” creată de Jurgen Klopp a câștigat matematic titul cu 7 etape rămase de disputat din Premier League. A fost cea mai rapidă campioană din istoria competiției!

Citește și alte știri:

Reacția fostului jucător de la Liverpool după plecarea lui Klopp: „Credeam că va mai dura câțiva ani”

Lovit în 2013 de fostul star al lui Chelsea, a ajuns acum milionar. Povestea copilului de mingi englez

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (2)
tk2014
tk2014  •  26 Ianuarie 2024, 16:34
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 26 Ianuarie 2024, 15:16

Cea mai mare rusine din istoria omenirii acel champions league din 2019. Tottenham a dominat meciul complet si trebuia sa cistige, a fost o generatie atit de frumoasa acolo care nu merita sa piarda in fata scirbosului de Salah.

daca ziceai de penalty-ul cu city, intelegeam. dar tottenham a fost slaba in finala aia. o echipa crispata, batuta cinic si pragmatic de liverpool. in schimb, ajax a fost mai buna ca tottenham, care a dat goluri pe contra din doua faze. nu sunt fan liverpool, dar in comparatie cu lucas moura si delle ali, salah a ramas la un nivel inalt, chiar crescandu-l in sezonul asta.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  26 Ianuarie 2024, 15:16

Cea mai mare rusine din istoria omenirii acel champions league din 2019. Tottenham a dominat meciul complet si trebuia sa cistige, a fost o generatie atit de frumoasa acolo care nu merita sa piarda in fata scirbosului de Salah.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează