INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY - ARSENAL

FOTO Final incendiar în Supercupa Angliei » Arsenal o bate pe City la penalty-uri, după ce a egalat în minutul 90+11

Arsenal a câștigat Supercupa Angliei, după 1-1 și 4-1 la penalty-uri cu Manchester City. „Tunarii” au fost conduși, dar au egalat cu un gol norocos, șut deviat al lui Trossard, în minutul 90+11/ foto:  Imago Images +8   FOTO
Arsenal a câștigat Supercupa Angliei, după 1-1 și 4-1 la penalty-uri cu Manchester City. „Tunarii” au fost conduși, dar au egalat cu un gol norocos, șut deviat al lui Trossard, în minutul 90+11/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 06 august 2023 20:17 / Actualizat luni, 07 august 2023 03:40

Arsenal a câștigat Supercupa Angliei, după 1-1 și 4-1 la penalty-uri cu Manchester City. „Tunarii” au fost conduși, dar au egalat cu un gol norocos, șut deviat al lui Trossard, în minutul 90+11.

  • Pentru că a câștigat atât titlul, cât și Cupa Angliei, Manchester City a întâlnit-o pe Arsenal, vicecampioana din Premier League, în Supercupa Angliei

Gata, pauza! Manchester City și Arsenal, cele mai bune echipe ale sezonului trecut, 1 și 2 în Premier League 2022-2023, cu o "triplă" de aur campionat-Cupă-Ligă în dreptul "cetățenilor", erau pregătite de altă înfruntare de foc sub semnul fotbalului stil-Guardiola. Pep, discipolul său Mikel Arteta devenit principalul rival și spectacolul pasei în Supercupa Angliei.

FCSB a fost Steaua » „Roș-albaștrii” revin în Ghencea după 8 ani cu o dublă lovitură: victorie în derby-ul cu CFR + triumf și în tribune
FCSB - CFR Cluj 1-0
FCSB a fost Steaua » „Roș-albaștrii” revin în Ghencea după 8 ani cu o dublă lovitură: victorie în derby-ul cu CFR + triumf și în tribune

Prima repriză a lui Arsenal

"Tunarii", cu investiții de 231,6 milioane de euro în această vară, au ieșit pe Wembley cu cele trei achiziții: Rice (116,6), Havertz (75) și Timber (40). City, doar cu Kovacic (29,1). Gvardiol, 90 de milioane, cel mai scump fundaș din istorie, de-abia a fost anunțat, nu a prins lotul. De Bruyne, victima unei leziuni musculare în finala Champions, nu a jucat de atunci și a rămas pe bancă la startul Community Shield. 

Manchester City - Arsenal, Supercupa Angliei/ foto Imago Images
Manchester City - Arsenal, Supercupa Angliei/ foto Imago Images
Manchester City - Arsenal, Supercupa Angliei/ foto Imago Images
Manchester City - Arsenal, Supercupa Angliei/ foto Imago Images
Manchester City - Arsenal, Supercupa Angliei/ foto Imago Images
+4 FOTO

The Sky Blues, superiori la posesie, ca de obicei în prima repriză. Dar ocazii, numai în dreptul roș-albilor, mai dinamici, mai creativi în atac. Fără ca plasa să tremure însă. Havertz a ratat ambele șanse, de fiecare dată în poziție ideală de a marca. L-a luat la țintă pe Ortega. 

La campioni a finalizat numai Rodri, șuturile sale negăsind spațiul porții, nici de la marginea careului, nici de la jumătatea terenului. Haaland aproape că n-a existat. După 45 de minute, londonezii aveau mingea mai puțin (38%), totuși, 4-3 la șuturi, 2-0 pe poartă, 2-1 cornere. Tabela, neschimbată, 0-0.

Palmer, splendid gol la 21 de ani

Prima minge pe poartă a lui City, surprinzător, la o fază fixă, Stones, după un corner, nimic periculos. În minutul 64, absentul Haaland, schimbat cu tânărul Cole Palmer. Și dacă n-a înscris Haaland, a făcut-o înlocuitorul său. La capătul unui supercontraatac inițiat de Foden, Palmer a finalizat splendid: șut cu efect în colțul lung, aproape de vinclu. 0-1 (77). 

Ce start de sezon pentru mijlocaș! La 21 de ani și 92 de zile, Cole e cel mai tânăr marcator din Supercupă de la Cesc Fabregas (Arsenal) contra lui Chelsea, în 2005. Când Fabregas avea 18 ani și 95 de zile.

Penalty-urile Londrei

Încă două șanse de gol imense ale campioanei. Ramsdale s-a opus eroic în fața lui Foden și Rodri. City nu a mai înscris, Și, incredibil, în al 11-lea minut de prelungire, Arsenal a egalat, șutul lui Trossard fiind deviat în plasă de Akanji. 1-1. Direct penaltyuri. "Cetățenii" nu s-au mai concentrat. 

De Bruyne, bară. Rodri, blocat de Ramsdale. Niciun "tunar" n-a ratat. 4-1, Arsenal. A 17-a Supercupă a londonezilor! Guardiola nu e atât de afectat. A început și sezonul trecut cu un eșec, 1-3 cu Liverpool în Community Shield, și apoi a făcut hattrick de trofee. 

FINAL. Manchester City - Arsenal 1-1, 1-4 după penalty-uri

  • Click AICI pentru statistici
  • Au marcat: Palmer 77 / Trossard 90+11
  • Arsenal a avut o dublă ocazie în minutul 25. Havertz a primit o pasă de la White și a înțepat mingea spre poartă, însă Oretaga a respins. balonul a ajuns la Martinelli, care a șutat violent în blocajul defensivei lui Guardiola
  • 15 minute mai târziu, Havertz a fost găsit în careu de Saka, dar a trimis direct în Ortega, singur cu portarul lui City
  • Manchester City a trimis primul șut pe poartă în minutul 51, când lovitra de cap a lui Stones a fost scoasă de Ramsdale
  • Palmer, intrat în repriza a doua la City, a marcat pentru 1-0 cu un șut cu interiorul plasat perfect la colțul lung.
  • Trossard a egalat în minutul 90+11 cu un șut deviat de Akanji, iar meciul s-a decis apoi la penalty-uri

Desfășurare penalty-uri:

  • City - Arsenal 0-1. Odegaard a marcat fără emoții
  • City - Arsenal 0-1. De Bruyne trimite o bombă în transversală
  • City - Arsenal 0-2. Trossard trimite în dreapta, Ortega a plonjat în partea opusă
  • City - Arsenal 1-2. Bernardo trimite perfect, în plasa laterală
  • City - Arsenal 1-3. Saka marchează și el, Ortega a greșit a treia oară colțul
  • City - Arsenal 1-3. Ramsdale apără șutul lui Rodri
  • City - Arsenal 1-4. Vieira trimite în vinclu, Arsenal câștigă Supercupa

Manchester City - Arsenal, Supercupa Angliei/ foto Imago Images
Manchester City - Arsenal, Supercupa Angliei/ foto Imago Images
Manchester City - Arsenal, Supercupa Angliei/ foto Imago Images
Manchester City - Arsenal, Supercupa Angliei/ foto Imago Images
Manchester City - Arsenal, Supercupa Angliei/ foto Imago Images
+4 FOTO

Manchester City - Arsenal, echipele de start

Manchester City: Ortega - Walker, Stoner, Dias, Akanji - Rodri, Kovacic - B. Silva. Alvarez, Grealish - Haaland 
Rezerve: Ederson, Phillips, Laporte, De Bruyne, Gomez, Foden, Palmer, Lewis, McAtee
Antrenor: Pep Guardiola

Arsenal: Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Timber - Partey, Rice - Saka, Odegaard, Martinelli - Havertz
Rezerve: Turner, Tomiyasu, Kiwior, Holding, Tierney, Smith-Rowe, Vieira, Trossard, Nketiah
Antrenor: Mikel Arteta

  • Rice, Timber și Havertz, achizițiile lui Arsenal din aceată vară, sunt titulari
  • Guardiola nu a început echipa cu portarul titular, Ederson, și nici cu De Bruyne, care nu este recuperat compet după accidentarea din finala UCL

Stadion: Wembley Stadium (Londra)
Arbitru: Stuart Attwell

Update ora 17:00. Guardiola și elevii său au ajuns la stadion

Update ora 16:00. Wembley este pregătit pentru Supercupă

Fanii lui City râd de Arsenal

Fanii lui Manchester City au postat o fotografie cu trofeele câștigate de echipa lor în acest an, Cupa Angliei, Premier league și Champions League, alturi de trofeul Supercupei Angliei.

„Tripla lui Manchester City, la vedere pe Wembley. Arsenal nu are nimic de arătat. Când ești mare, ești mare”, a transmis o pagină a suporterilor lui City pe Twitter.

Arteta era jucător când cele două s-au întâlnit ultima dată în Supercupă

În 2014, cele două echipe se întâlneau ultima dată în Supercupa Angliei. Arsenal câștiga atunci cu 3-0, iar în teren în avea și pe Mikel Arteta, antrenorul din acest moment al „tunarilor”.

Palmaresul celor două echipe în Supercupă

Dacă se va impune, Manchester City va ajunge la a 7-a Supercupă a Angliei din istoria clubului. Trupa din Manchester a mai cucerit acest trofeu în 1937, 1968, 1972, 2012, 2018 și 2019. 

De partea cealaltă, Arsenal are în palmares 16 Supercupe ale Angliei, ultima câștigată în vara anului 2020, în fața lui Liverpool, după loviturile de departajare. 

VIDEO. Rezumat: Liverpool - Manchester City 1-1 (4-5 după penalty-uri), Supercupa Angliei din 2019

Citește și: 

Neymar a fost oferit Barcelonei » Ce răspuns a dat fostul său coechipier Xavi

Reporterii GSP au inspectat gazonul de pe „Arc” imediat după România - SUA » Suprafață IMPOSIBILĂ cu 5 zile înainte de FCSB - Nordsjaelland

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (11)
ArsenalFC1886
ArsenalFC1886  •  06 August 2023, 22:50
Postat de ArsenalFC1886 pe 06 August 2023, 22:35

Gunner fan de la 1966.Au zburat anii ! Când e vorba de care pe care suntem pe val .Locul unu la FA și Super.Sper ca anul acesta vom face și la PL o figura frumoasa .Ar fi nr 14. Loc bun după MU și LFC . Oh ,unde ești tu Thomas Zapacitul și Alan Smith ? Ma refer la Anfield ‘89 și la Frankfurt ‘92 .COYG !

A propos , regret f mult ca n-am reușit sa-l aducem pe Xavi Simonds și ca Arteta Orgoliosul are ceva cu Balogun .E vârf de mare viitor ! La fel și cu T Partey . Fără el suntem ca Don Quijote și morile de vânt .

brentford
brentford  •  06 August 2023, 22:42
Postat de balaci pe 06 August 2023, 19:15

Dupa vremea de luna trecuta si la cum ne prezentam noi la transferuri, am decis alaturi de un prieten fan Arsenal sa merg sa ii spun “la revedere” fostului capitan:))) Bine ca noi am jucat in Germania si am pierdut onorabil 0-4 :))))

Ai abonament pentru sezonul asta? Eu am card de membru,e aproape imposibil sa cumpar abonament,dar pot cumpara bilete la aproape fiecare meci. Poate ne vedem la un West Ham - Brentford,pe oricare stadion.

ArsenalFC1886
ArsenalFC1886  •  06 August 2023, 22:35

Gunner fan de la 1966.Au zburat anii ! Când e vorba de care pe care suntem pe val .Locul unu la FA și Super.Sper ca anul acesta vom face și la PL o figura frumoasa .Ar fi nr 14. Loc bun după MU și LFC . Oh ,unde ești tu Thomas Zapacitul și Alan Smith ? Ma refer la Anfield ‘89 și la Frankfurt ‘92 .COYG !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează