INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM FEMININ

Moment istoric la Mondialul feminin » Pentru prima oară, o jucătoare va intra pe teren purtând vălul care-i acoperă capul și gâtul

Nouhaila Benzina (centru).  Captură
Nouhaila Benzina (centru). Captură

Articol de - Publicat duminica, 23 iulie 2023 18:23 / Actualizat duminica, 23 iulie 2023 19:04

Niciodată până acum, o fotbalistă nu a jucat la turneul final cu hijab. Nouhaila Benzina, 25 de ani, va fi prima, luni, la debutul naționalei Marocului la Campionatul Mondial feminin.

  • Germania - Maroc se joacă luni, 24 iulie, de la 11:30

Pentru Nouhaila Benzina, apărătoare în naționala feminină a Marocului, luni va fi o zi istorică. Și pentru ea, și pentru echipa sa, și pentru Mondialul din Australia și Noua Zeelandă.

A venit din liga a treia, iar Derby de România îl face titular! Are tupeu, a fost la locul potrivit, iar antrenorul îl place: „Incisiv, inteligent, va arăta mai bine”
DINAMO
A venit din liga a treia, iar Derby de România îl face titular! Are tupeu, a fost la locul potrivit, iar antrenorul îl place: „Incisiv, inteligent, va arăta mai bine”

FIFA a interzis hijabul timp de 7 ani. Nouhaila Benzina va fi prima jucătoare cu văl

La primul meci disputat de Maroc la turneul final, la Melbourne, împotriva Germaniei (luni, 24 iulie, ora 11:30), ea va fi prima jucătoare care va intra pe teren purtând hijab, acel văl care acoperă capul și gâtul femeilor în multe țări musulmane. Niciodată nu s-a mai întâmplat la CM, anunță presa de la Rabat și Casablanca.

FIFA a interzis în 2007 folosirea oricăror obiecte în timpul meciurilor, inclusiv hijabul, susținând la acea vreme că aceste lucruri sunt un risc pentru siguranța fotbaliștilor. Șapte ani mai târziu, forul de la Zurich a ridicat această interdicție, dar nu s-a schimbat nimic nici la Mondialul din 2019, pentru că Franța, organizatoarea competiției, s-a opus.

Nouhaila Benzina: „Mă umple de bucurie”

Acum, Nouhaila va intra în istorie. Numărul 4 marocan va juca la CM cu hijab. În vârstă de 25 de ani, fundașul evoluează la AS FAR, echipa armatei marocane, debutând la națională în 2018, la 20 de ani.

„Mă umple de bucurie că debutez la un Mondial, mă face să muncesc și mai mult pentru a le arăta tuturor fetelor că își pot împlini visuri mari în fotbal", a declarat Benzina pentru Fox Sports.

Nouhaila Benzina, pregătită de un fost internațional francez, Reynald Pedros

Nouhaila este antrenată la naționala Marocului de Reynald Pedros, 51 de ani, fost jucător francez la Nantes, Marseille, Parma, Napoli și Lyon, cu 25 de meciuri și 4 goluri pentru selecționata Franței.

VIDEO. Kyros Vassaras: „Sunt multe femei din arbitrajul românesc care vor ajunge la cel mai înalt nivel”

Citește și:

Altă surpriză la Mondialul feminin » Franța lui Herve Renard n-a trecut de locul 43 în lume

Chiricheș și Becali s-au înțeles: contractul e FABULOS! Luni semnează

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
Morujmomoruj
Morujmomoruj  •  23 Iulie 2023, 19:46

religia nu are ce cauta in sport. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mr90
mr90  •  23 Iulie 2023, 18:39

Ceea ce voi numiti istoric eu numesc penibil.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close