INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

PSG, încă două transferuri importante în două zile! Și o altă achiziție esențială pentru Mbappe & Co

Renato Sanches (Lille), foto: Imago
Renato Sanches (Lille), foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 25 iulie 2022 14:41 / Actualizat luni, 25 iulie 2022 14:41

Parizienii de la PSG susțin că vor perfecta până miercuri achizițiile lui Renato Sanches (Lille) și Nordi Mukiele (Leipzig). Ar vrea să-i cumpere cu 35 de milioane de euro.

Numit la începutul verii în locul brazilianului Leonardo, care căuta mereu staruri în mercato, Luis Campos a schimbat strategia la PSG. Noul director sportiv caută jucători în formă, nu neapărat nume importante. 

Fiica lui Bernie Ecclestone, victima celui mai mare jaf din istoria Angliei » Ce îi promite celui care îi recuperează bijuteriile: „Primești recompensa, e simplu”
ANGLIA
Fiica lui Bernie Ecclestone, victima celui mai mare jaf din istoria Angliei » Ce îi promite celui care îi recuperează bijuteriile: „Primești recompensa, e simplu”

PSG: trei achiziții, una după modelul Mbappé 

Portughezul, cel ce l-a adus la Paris și pe Christophe Galtier, antrenorul cu care lucrase la Lille, a făcut trei transferuri până acum, doi compatrioți lusitani și un francez de mare viitor: 

- Nuno Mendes, 20 de ani, fundașul stânga achiziționat definitiv de la Sporting, 38 de milioane de euro. 

- Vitinha (22), mijlocaș central, ex-FC Porto, 41,5 milioane. 

- Hugo Ekitiké (20), atacant, cooptat după modelul Mbappé. Împrumut un sezon, va fi cumpărat în 2023 cu 30 de milioane. Un truc financiar, pentru ca UEFA să nu reacționeze. 

Nordi Mukiele, variantă la Milan Skriniar 

Până miercuri, când roș-albaștrii reiau antrenamentele la Camp des Loges după turneul în Japonia, Campos speră să încheie încă două tranzacții, considerate esențiale de Galtier: 

- Renato Sanches, 24 de ani, alt mijlocaș central portughez, transferat de Lille în 2019 tocmai la dorința lui Galtier. Și Milan îl vrea, dar Parisul e mai aproape de "afacere", cu 20 de milioane. 

- Nordi Mukiele, 24 de ani, fundaș dreapta și stoper. PSG s-a înțeles cu jucătorul francez și l-ar putea lua de la RB Leipzig cu 15 milioane. Deși Chelsea încearcă să-l devieze spre Londra. 

Mukiele e varianta a doua, după ce parizienii au eșuat în tentativa de a-l racola pe Milan Škriniar (27 de ani), unul dintre cei mai valoroși stoperi din Serie A. Inter a cerut peste 60 de milioane, chiar dacă slovacul intra în ultimul sezon de contract. Roș-albaștrii, care nu voiau să investească mai mult de 50 de milioane, au renunțat la planul inițial. Vine Mukiele. 

 Încă o achiziție vitală la PSG: un psiholog 

Campionii Ligue 1 simt că au nevoie și de alt „transfer" în Parc des Princes. Potrivit L'Équipe, parizienii vor să angajeze un psiholog full-time. Nu doar ca o colaborare, în momentele dificile. 

Oficialii clubului au fost convinși că e nevoie permanent de un psiholog lângă echipă după prăbușirea din trecut, de la Madrid. În "optimile" Champions League, după ce câștigaseră cu 1-0 în tur și conduceau cu același scor în manșa secundă, au căzut pe Santiago Bernabéu, primind trei goluri în 17 minute și fiind eliminați (1-3).

Citește și: 

Ionuț Nedelcearu, aproape de transfer » Va ajunge la o echipă deținută de consorțiul care o patronează și pe Manchester City

Xavi l-a convins » Barcelona aduce un fundaș cu 50 de milioane de euro, după ce jucătorul a refuzat-o Chelsea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează