INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

De ce îl pune PSG antrenor pe Luis Enrique! Mână forte, inteligență, personalitate » Și l-ar putea convinge pe Kylian Mbappe să rămână la Paris

De ce îl pune PSG antrenor pe Luis Enrique. Foto: Imago Images
De ce îl pune PSG antrenor pe Luis Enrique. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2023 14:58 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 14:58

La 53 de ani, Luis Enrique se pregătește să devină noul tehnician al lui PSG. Știe să conducă o echipă cu mulți jucători importanți, caractere puternice, nu se teme să pună la punct starurile. Și, prin jocul și rezultatele sale, l-ar influența pe Kylian Mbappe (24 de ani) să continue la Paris.

Luis Enrique va fi noul antrenor al lui Paris Saint-Germain. La 53 de ani, după ce a cucerit nouă trofee în trei sezoane cu Barcelona (inclusiv „tripla” campionat-cupă-Liga Campionilor în 2015) și a propulsat „naționala” Spaniei în semifinalele Euro 2020 și în finala Ligii Națiunilor 2021, asturianul a fost curtat în Premier League, negociind și cu Chelsea, și cu Tottenham. Nu a ajuns la un acord și e foarte aproape de PSG. Potrivit L'Equipe, va fi numit oficial pe Parc des Princes chiar în această săptămână!

Scandal uriaș: Thibaut Courtois a boicotat antrenamentele și următorul meci al Belgiei!
BELGIA
Scandal uriaș: Thibaut Courtois a boicotat antrenamentele și următorul meci al Belgiei!

Luis Enrique i-a trecut pe bancă pe Leo Messi și Neymar

De ce au insistat parizienii pentru el, nu doar directorul sportiv Luis Campos, ci mai ales președintele Nasser Al-Khelaifi? După Christophe Galtier, care nu a putut controla un vestiar incandescent, cu staruri capricioase, roș-albaștrii aveau nevoie de o „mână de fier”. Un tip inteligent, cu personalitate puternică, nu doar un excelent tehnician. Luis Enrique e exact profilul căutat.

Ibericul nu se teme de jucători, oricât de valoroși, oricât de importanți ar fi. Când pregătea Barca, nu a ezitat să-i treacă pe bancă pe Messi și Neymar, când a considerat că era cel mai bine pentru echipă. La un moment dat, întors din Argentina după vacanța de Crăciun, Messi voia să joace chiar de la primul meci, în ianuarie. Dar „Lucho” l-a lăsat rezervă la startul partidei, chiar dacă Leo s-a supărat atunci.

Luis Enrique promovează tineri, folosește noua tehnologie în pregătire

RMC Sport l-a prezentat drept „perfecționist, un tip care acționează rapid, adept al disciplinei totale în vestiar”. Un antrenor inteligent, care cere o pregătire fizică perfectă, dar foarte atent și la aspectul mental, având mereu un psiholog la echipă.

A transformat Barcelona lui Guarduola, propunând mai mult dinamism în joc și aducând mingea mai repede aproape de poartă.

Promovează și integrează rapid tinerii în formație. Cel mai bun exemplu, Gavi, convocat la lot după numai șase meciuri pentru Barcelona. A debutat pe 6 octombrie 2021, în semifinala Ligii Națiunilor cu Italia (2-1), record de precocitate, la doar 17 ani și 62 de zile!

Îi place să folosească ultimele descoperiri ale tehnologiei, la naționala Spaniei a folosit la un antrenament un sistem walkie-talkie, fiecare jucător având prins pe spate un difuzor minuscul pentru a asculta live sfaturile tehnicianului, care urmărea jocul de pe marginea terenului.

Luis Enrique are o problemă: „Urăște ziariștii!”

În același timp, Al-Khelaifi speră ca Luis Enrique să-l ajute și în cazul „Kylian Mbappe”. Prin exemplul său, prin ceea ce face și spune, prin rezultate, spaniolul să-l convingă pe Mbappe să semneze un nou contract cu PSG. Mai ales că noul căpitan al Franței a sugerat duminică, într-un interviu pentru TF1, că nu ar exclude o eventuală prelungire la Paris: „Voi continua în sezonul viitor la PSG. Apoi, într-un an, orice se poate întâmpla, mai ales la un asemenea club”.

Luis Enrique are o singură problemă. Cu ziariștii! „Urăște ziariștii. Are o ură viscerală față de presă”, a comentat RMC Sport. „Și-a creat canalul de Twitch tocmai pentru că urăște jurnaliștii. La conferințe vorbea puțin pentru a le oferi mai mult fanilor, direct pe Twitch”. 

Citește și:

Noua listă de achiziții a lui Bayern! Poartă negocieri cu Kyle Walker și Kim Min-jae

Rodri e candidatul Spaniei pentru Balonul de Aur! Patru trofee la club și națională, două premii individuale

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (2)
steaua.libera
steaua.libera  •  19 Iunie 2023, 16:48
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 19 Iunie 2023, 16:38

Tot respectul pentru el ca si jucator, a fost fenomenal in anii '90 atit la Barcelona cit si la Madrid dar ca si antrenor e o *** ingrozitoare, inafara de UCL-ul *** din 2015 in care Barcelona nu a jucat nimic nu a realizat nimic, si nici nu o sa realizeze, nu il duce capul mai mult.

Ma tem ca stim mai putin decat cei ce l-au ofertat despre omul si profesionistul Luis Enrique.. hai sa nu ne ... pe noi aruncand cu cuvinte.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  19 Iunie 2023, 16:38

Tot respectul pentru el ca si jucator, a fost fenomenal in anii '90 atit la Barcelona cit si la Madrid dar ca si antrenor e o *** ingrozitoare, inafara de UCL-ul *** din 2015 in care Barcelona nu a jucat nimic nu a realizat nimic, si nici nu o sa realizeze, nu il duce capul mai mult.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează