INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Rafael Leao nu-i atins de criticile fanilor: „Sunt printre cei mai buni din lume și sper să ajung căpitan la AC Milan”

Rafael Leao speră într-un 2024 mai bun // Foto: Imago
Rafael Leao speră într-un 2024 mai bun // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 02 ianuarie 2024 13:21 / Actualizat marti, 02 ianuarie 2024 13:51

Rafael Leao (24 de ani), care nu a mai marcat de două luni la Milan, s-a destăinuit într-un interviu acordat Sky Sport Italia și susține că nu este egoist și că îi place să ofere pase de gol: „Iubesc Milanul și simt o mare bucurie îmbrăcând tricoul rossonero. Idolul meu rămâne Cristiano Ronaldo și știu că pot ajunge la nivelul lui”.

Tifosii au început să-și piardă răbdarea cu Rafael Leao și l-au fluierat pe portughez la ultimul meci la AC Milan din 2023, 1-0 cu Sassuolo pe San Siro. 

Ce a schimbat Mo Salah la pauza meciului cu Newcastle și la ce record a ajuns golgheterul lui Liverpool!
ANGLIA
Ce a schimbat Mo Salah la pauza meciului cu Newcastle și la ce record a ajuns golgheterul lui Liverpool!

Extrema de 24 de ani n-a mai înscris de aproape două luni, de la reușita contra lui PSG (2-1) în grupele Ligii Campionilor! 

Iar în campionat n-a mai scuturat plasa porții adverse de pe 23 septembrie. Lusitanul n-a influențat decât 9 goluri (4 goluri și 5 assisturi) în 20 de partide jucate în acest sezon la echipa lui Stefano Pioli. 

Cifre slăbuțe, care însă nu-l îngrijorează prea tare pe Rafael Leao.

Rafael Leao: „Dacă gândesc ca Mbappe, Haaland sau Messi, pot atinge valoarea lor”

Portughezul susține că dacă ar fi la fel de egoist ca Leo Messi sau Kylian Mbappe ar fi ajuns la nivelul acestora. 

În interviul acordat pentru Sky Sport Italia, el mărturisește că idolul său este Cristiano Ronaldo: „Eu nu sunt însă egoist. Pot să marchez goluri, dar să și ofer pase decisive, mingi de gol pentru colegi. 

La acest nivel, cifrele fac diferența. Pentru că Mbappe, Haaland și Messi au statistici ce vorbesc singure despre valoarea lor. Când gândesc ca ei, simt că pot atinge nivelul lor. Unii jucători de vârsta mea m-au depășit ca nivel".

Rafael Leao: „Pioli și Ibrahimovic m-au ajutat foarte mult”

Deloc modest, Rafael Leao se include în Top 11 al celor mai buni fotbaliști din lume la ora actuală: Formația tip a portughezului ar fi: 

47de goluri și 41 de assisturi are Rafael Leao în 183 de partide disputate la AC Milan în toate competițiile

„Maignan în poartă, apoi Cancelo pe dreapta și Theo (Hernandez) pe stânga, iar în centrul defensivei îl pun alături de Thiago Silva pe Van Dijk... Nu pe Ruben Dias! La mijloc îi văd pe Bellingham, De Bruyne, Modric. În față ar fi Leao pe stânga, Vinicius în dreapta și ca vârf Mbappe". 

Leao are obiective mărețe: „Iubesc Milanul și sper să ajung căpitan. Antrenorul Pioli și Ibrahimovic m-au ajutat foarte mult".

Când am venit la Milan nu vorbea nimeni despre mine, iar azi sunt un idol. Și pentru asta le mulțumesc tifosilor, întrucât m-au pus presiune, dar în mod pozitiv, așteptând mereu ceva în plus de la mine. Motoul meu în viață și în fotbal este să nu cedezi niciodată!

Rafael Leao, atacant Milan

Citește și alte știri de fotbal internațional

Wayne Rooney, demis după nici 3 luni! Înfrângerea de pe 1 ianuarie i-a fost fatală
ANGLIA
Wayne Rooney, demis după nici 3 luni! Înfrângerea de pe 1 ianuarie i-a fost fatală
Lege crucială modificată în Italia de la 1 ianuarie 2024! „Va conduce la distrugerea fotbalului italian!”
ITALIA
Lege crucială modificată în Italia de la 1 ianuarie 2024! „Va conduce la distrugerea fotbalului italian!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
rumunek
rumunek  •  03 Ianuarie 2024, 14:07

Ne place sau nu egoismul lui, trebuie să recunoaștem că Milan nu are un alt fotbalist de nivelul lui Rafa. Poate Theo să se apropie, dar el rămâne doar o excelentă completare a unui duet fantastic cu Leao. Nu e eficient, dar știe de unde vine problema, de la modul de a gândi. Dacă ar avea și creier, ar fi la concurență cu Mbappe. Poate chiar peste, pentru că pare a fi mai tehnic. E unul din acei fotbaliști despre care nu știi în ce versiune apare pe teren, până nu începe jocul. După 5 minute însă poți să vezi dacă Rafa are chef și inspirație sau e într-o zi anostă. E un privilegiu al fotbaliștilor talentați dar care nu vor fi niciodată roboți precum Halland. Depinde doar ce-ți place să vezi, ce emoții vrei să trăiești la meci, dacă preferi să aștepți o acțiune superbă, venită de niciunde, care să însemne o victorie neașteptată, sau preferi să numeri golurile și hattrick-urile cumpărate cu miliarde. Să nu uităm totuși ce a însemnat pentru jocul Milanului în anul câștigării titlului sau cât a contribuit la victoriile din sezonul trecut cu Napoli, în CL și în campionat. O fi mai greu să se motiveze contra lui Sassuolo, la 10 puncte de lider în clasament.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează