INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

FOTO Judecisiv » Bellingham i-a dat lovitura de grație Barcelonei în lupta pentru titlu. Real Madrid, precum FCSB în clasament

FOTO: Guliver/GettyImages +10   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2024 00:11 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 01:14

Real Madrid a câștigat cu FC Barcelona, scor 3-2, în episodul cu numărul 257 din „El Clasico”. Cu 6 etape rămase de jucat în La Liga, madrilenii sunt lideri autoritari și au 11 puncte avans față de catalani, care sunt pe locul secund. Lupta la titlu în La Liga e încheiată, la fel ca în Superliga, unde FCSB are tot 11 puncte peste locul doi.

Programul, rezultatele și marcatorii etapei #32 din La Liga

Ancelotti a început El Clasico cu o formulă curioasă. Vazquez, Tchouameni și Camavinga au fost fundași, în timp ce titularii pe posturi, Carvajal, Nacho și Mendy au rămas pe bancă. În plus, Don Carlo i-a trimis în același timp pe teren pe Modric și Kroos, o formulă întâlnită extrem de rar în acest sezon.

Real Madrid - Barcelona/ foto: Guliver/GettyImages
Real Madrid - Barcelona/ foto Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto Imago Images
+6 FOTO

El Clasico a început de la 1-0 pentru Barcelona

El Clasico a început, practic, de la 1-0 pentru Barcelona, la fel ca în tur. Acum a marcat Christensen, cu capul, după o ieșire greșită a lui Lunin la o centrare din corner a lui Raphinha. Ucraineanul venea după două penalty-uri apărare la loviturile de departajare cu Manchester City, în sferturile Champions League.

Real Madrid parcă și-a pierdut din strălucirea meciurilor trecute, iar jucătorii lui Ancelotti nu au avut idei în careul advers. Egalarea a venit după un penalty scos de Vazquez, care s-a agățat de un adversar și a căzut. Circumstanțe de 11 metri au fost, arbitrul nu a întors decizia și Vinicius a egalat de la punctul cu VAR.

A urmat o altă decizie controversată. La Liga nu are tehnologia „goal line”, iar în acest „El Clasico” a venit momentul în care asta s-a văzut. Pentru că Yamal a trimis cu călcâiul, iar Lunin a scos balonul de pe linia porții. Nu a fost însă clar dacă balonul a trecut cu toată circumferința, iar VAR-ul a decis că nu e gol.

Judecisiv » Bellingham i-a dat lovitura de grație Barcelonei în lupta pentru titlu. Real Madrid, precum FCSB în clasament

Prima repriză s-a încheiat cu accidentarea lui De Jong. Olandezul a părăsit terenul în lacrimi, pe targă, după o contră puternică la minge cu Valverde.

Real Madrid a revenit pe final

Madrilenii au avut ocaziile în startul reprizei secunde. Belligham a tras tare, pe portar, din afara careului, iar Vinicius a scăpat pe contraatac și a trimis peste poartă, din unghi. Barcelona a fost inexistență în atac și Xavi a luat o decizie curajoasă, i-a scos pe Lewandowski și Raphinha, i-a băgat pe Felix și Feran Torres.

Iar la 5 minute distanță, catalanii au marcat, după o nouă gafă a lui Lunin, care a respins în față un șut tras de Yamal. Fermin Lopez a fost pe fază și a punctat din apropiere. Însă Real Madrid a egalat rapid, prin Vazquez, care și-a completat prestația bună cu o reușită din apropiere, după o centrare în forță din stânga.

Jude Bellingham, decisiv în prelungiri în Real Madrid - Barcelona

Derby-ul părea că se îndreaptă spre un egal, dar Bellingham nu a fost de acord. La fel ca în tur, englezul a marcat golul victoriei în prelungiri. Vazquez, eroul madrilenilor, a centrat în forță în fața porții, Joselu a luftat, iar balonul a ajuns la Jude, care l-a trimis sub bară cu stângul.

Barca a forțat pe final, dar nu a mai egalat și a rămas la 11 puncte în spatele liderului Real Madrid. Titlul în La Liga e o afacere încheiată.

FINAL. Real Madrid - Barcelona 3-2

  • Vezi AICI cele mai interesante statistici!
  • Au marcat: Vinicius 18 (pen.), Vazquez 73, Bellingham 90+1 / Christensen 6, Fermin 69
  • Lunin a gafat la golul catalanilor, a ieșit greșit la o centrare din corner și Christensen a marcat cu capul
  • De Jong s-a accidentat grav înainte de pauză, după ce a lovit mingea

Real Madrid - Barcelona/ foto: Guliver/GettyImages
Real Madrid - Barcelona/ foto Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto Imago Images
+6 FOTO

De Jong a ieșit pe targă

Frankie de Jong a suferit o accidentare gravă înainte de pauză. A suferit o entorsă la gleznă când a lovit balonul în același timp cu Valverde. A primi îngrijiri pe teren, dar nu a mai putut continua partida și a ieșit pe targă, în lacrimi.

Judecisiv » Bellingham i-a dat lovitura de grație Barcelonei în lupta pentru titlu. Real Madrid, precum FCSB în clasament
De Jong/ foto: Guliver/GettyImages

Fază controversată în El Clasico

În minutul 26, Lunin a avut o intervenție incredibilă. A scos mingea care trecuse parțial de linia porții, după ce Yamal trimisese cu călcâiul.

Cum în La Liga nu există tehnologia „goal line”, faza a fost analizată în camera VAR. După 3 minute, s-a decis că balonul nu a trecut cu întreaga circumferință de linia porții.

Judecisiv » Bellingham i-a dat lovitura de grație Barcelonei în lupta pentru titlu. Real Madrid, precum FCSB în clasament
Intervenția lui Lunin în El Clasico

Real Madrid - Barcelona, echipe de start:

Real Madrid (4-3-1-2): Lunin - Vazquez, Tchouameni, Rudiger, Camavinga - Modric, Valverde, Kroos - Bellingham - Rodrygo, Vinicius
Rezerve: Kepa - De Luis, Carvajal, Militao Nacho, Joselu, Ceballos, Fran Garcia, Brahim, F. mendy, Guler
Absenți: Thibaut Courtois și Alaba (accidentați)
Antrenor: Carlo Ancelotti

FC Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - De Jong, Christensen, Gundogan - Yamal, Lewandowski, Raphinha
Rezerve: Kochen, Romeu, Fort, Inigo Martinez, Ferran, Fermin, Pedri, Inaki Pena, M. Alonso, S. Roberto, Vitor Rogue, Joao Felix
Antrenor: Xavi Hernandez

  • Ancelotti a anunțat din nou echipa de start cu două ore înainte de meci și a luat niște decizii surprinzătoare. Vazquez, Tchouameni și Camavinga sunt titulari în apărare, în timp ce pe bancă sunt Carvajal, Nacho și Ferland Mendy

Stadion: Santiago Bernabeu
Arbitru: Cesar Soto Grado

UPDATE. 20:53: Imagini din vestiarul celor de la Real Madrid

UPDATE. 20: 45: Fotbaliștii celor două echipe au ieșit să inspecteze gazonul

Cu mai bine de o oră înainte de meci, fotbaliștii celor două echipe au ieșit să inspecteze gazonul de pe „Santiago Bernabeu”

+1 FOTO

Clasamentul din La Liga

Citește și:

Cade recordul? Ce s-ar putea întâmpla în minutul 53 din „El Clasico”, Real Madrid - Barcelona

Rrahmani, golgeterul Rapidului, pe lista unui club din Bundesliga

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (40)
steauaefcsb
steauaefcsb  •  22 Aprilie 2024, 13:26

Un campionat extrem de slab,in care o echipa nici nu mai are cu cine sa se lupte pentru ceva! De la anul cred ca se va da titlul de campioana din octombrie-noiembrie! E mult mai lipsit de farmec decat atunci cand erau doua echipe de toate si doar alea diua se luptau pentru trofee! La fel de bine te poti uita la campionatul Frantei sau Scotiei!

Tzunnny
Tzunnny  •  22 Aprilie 2024, 12:54
Postat de JohnParpalache pe 22 Aprilie 2024, 10:22

Nu scapa GSP nici o ocazie de a asocia numele echipei lui Becali, cu numele gloriosului Real Madrid!Nu au deloc simțul ridicolului!

Ar putea Becali sa le faca din sezonul urmatorul echipamentul de deplasare complet alb cu auriu, cu sigla fcsb crucea pe piept si sa adauge si un cearceaf pe cap s-ar potrivi perfect xD

JohnParpalache
JohnParpalache  •  22 Aprilie 2024, 10:22

Nu scapa GSP nici o ocazie de a asocia numele echipei lui Becali, cu numele gloriosului Real Madrid!Nu au deloc simțul ridicolului!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează