INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UNGARIA

Meci ȘOCANT în Ungaria » Aveau nevoie de 41-0 ca să ia titlul în ultima etapă. Cât crezi că s-a terminat?

foto Imago Images
foto Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2024 10:40 / Actualizat vineri, 31 mai 2024 11:12

Un rezultat incredibil din campionatul Ungariei la U14 a stârnit controverse în țara vecină. Kerekegyhaz a câștigat cu 43-1 în fața Palmonostora și a luat titlul. Avea nevoie de un succes la 41 de goluri diferență în ultima etapă pentru a fi campioană.

GYFE Miklos și Kerekegyhaz erau la egalitate în fruntea campionatului înainte de ultima rundă, cu 40 de puncte. Mikos și-a câștigat meciul din ultima etapă, cu 1-0, și deja se pregătea de sărbătoare.

Prezentare în spatele casei din București » Cum a anunțat Valeriu Iftime antrenorul pentru noul sezon: „Vă dau o veste în premieră”
BOTOȘANI
Prezentare în spatele casei din București » Cum a anunțat Valeriu Iftime antrenorul pentru noul sezon: „Vă dau o veste în premieră”

Kerekegyhaz o înfrunta pe Palmonostora și avea nevoie de o victorie la 41 de goluri pentru a o depăși pe Miklos la golaveraj. A câștigat la 42, a luat titlul și a stârnit controverse imense în Ungaria.

Meci suspect în Ungaria, după 43-1. Federația a deschis o anchetă

Balint Erdos, președintele clubului GYFE Miklos, a declarat pentru sportal.hu că a trăit un adevărat șoc pe teren când a văzut rezultatul adversarei la titlu.

„Meciul nostru s-a încheiat, am câștigat și știind că am avut o diferență de goluri de plus-41, am fost încântați. Apoi am aflat de la arbitru că în cealaltă întâlnire a fost stabilit un record de goluri și am terminat pe locul doi. Toată lumea a răsfoit baza de date a Football Association, iar timp de patruzeci și cinci de minute rezultatul nu a fost disponibil, ceea ce se întâmplă de obicei.

Apoi a venit șocul de a vedea 44 de goluri marcate într-o întâlnire de 80 de minute, cu 3 goluri marcate în minutul 60. Sper ca Federația să intervină”, a declarat Balint Erdos.

Federația maghiară s-a sesizat după rezultatul neverosimil din campionatul U14 și a deschis o anchetă, potrivit sursei citate.

Antal Kunsági, președintele lui Kerekegyhaz, echipa care a câștigat cu 43-1, a fost și el chestionat pe subiect și s-a rătat indignat de presupunerea că ar fi fost blat: „Am fost foarte fericiți că am câștigat campionatul, dar tsunami-ul de știri din ultima vreme, care i-a făcut pe unii să presupună că ultimul nostru meci a fost blat, nu este la fel de fericit”.

Antrenorul le-ar fi ordonat să câștige cu 50-0

Presa din Ungaria mai notează că antrenorul de la Kerekegyhaz le-ar fi ordonat puștilor de la echipa lui că trebuie să câștige cu 50-0. Iar președintele de la Palmonostora, echipa învinsă la 42 de goluri diferență, a declarat scurt că „rezultatul a fost o întâmplare”.

János Csank, fost căpitan al echipei naționale a Ungariei și antrenor de juniori, și-a spus și el opinia despre meciul suspect de blat: „Sunt șocat și indignat, pentru că acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Mai ales în ultima rundă, iar întâlnirea a decis titlul de campioană”.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (19)
scandautor
scandautor  •  02 Iunie 2024, 16:32

„Nu, tată, n-a fost blat, a fost omenie... Ă-HEA-HHEEA-HHHEEEAAA-HHHHEEEEAAAAA-HHHHHEEEEEAAAAA!... hai, că m-am distrat cu voi...”

alex_x
alex_x  •  01 Iunie 2024, 06:11

Ambele echipe care au prestat acest circ ar trebui penalizate daca exista pe acolo cineva interesat de corectitudine in sport. Am vazut in Franta in ultima etapa doua meciuri cruciale pentru evitarea retrogradarii directe. Metz vs. Psg si Lorient vs. Clermont. Pentru un gol Metz a scapat de retrogradarea directa desi a pierdut cu 2 0 acasa si Lorient a castigat cu Clermont. Lectie de fair play din partea tuturor echipelor. Cand vezi asemenea mascarada si la acest nivel daca ai constiinta te intrebi oare ce va iesi din acesti copii. Cand la 14 ani participi la asemenea combinatii, mai tarziu vei fi expert in trucaje, imbarligaturi. Asa se naste o noua generatie de trisori, complotisti, uzurpatori, infractori. Viitor de aur are aceasta natiune...

istet10
istet10  •  31 Mai 2024, 23:20
Postat de Catalynn_20 pe 31 Mai 2024, 14:28

Ai impresia ca jignești numind pe cineva “putinist”?! Mai era nu demult aia cu “antivaccinist”doar ca a terminat în “moarte subită”, ca să spunem așa. :-)))))

Nu, e vorba de lauda! Putinistul e tot ce e mai onest, civilizat, uman, nu-i asa? Daca tu pui o asa intrebare ...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează