INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERLATIVE 2023

EXCLUSIV / VIDEO Marko Dugandzic dezvăluie ce l-a șocat în Arabia Saudită: „Știți ce fac ei noaptea?”

Marko Dugandzic - viața în Orientul Mijlociu +47   FOTO
Marko Dugandzic - viața în Orientul Mijlociu

Articol de , - Publicat joi, 21 decembrie 2023 11:18 / Actualizat joi, 21 decembrie 2023 11:29

Marko Dugandzic (29 de ani) a fost ales „Cel mai bun jucător străin” în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor. Într-un interviu în exclusivitate pentru GSP.ro, atacantul croat vorbește despre viața din Arabia Saudită și despre cum s-a adaptat acolo după transferul la Al-Tai. Dugandzic a reușit deja să joace contra lui Cristiano Ronaldo și dezvăluie că a avut probleme inclusiv cu mâncarea de acolo.

- Marko, ce ai experimentat în Arabia Saudită în cele două luni de când ești acolo. Pentru că au venit multe staruri din fotbal acolo în ultimele luni. Spune-ne ceva din experiențele tale cu acești jucători.
- În general, traiul e foarte diferit. Cultura, stilul de viață, totul e diferit. Cât despre jucători, în primul meci în care am jucat cu Al-Nassr, când eram lângă Ronaldo pe teren, nu-mi venea să cred ce se întâmplă! Te uiți la el toată viața la televizor.

Marko Dugandzic: „Să fii pe același teren cu Ronaldo și să joci împotriva lui e incredibil”

- A fost prima oară când l-ai văzut așa de aproape, nu?
- Desigur! Am strâns mâna cu el, dar nu doar cu el, și cu Mane, Laporte, Brozovic, o mulțime de jucători mari. În fiecare club ai un star sau două, dar meciul cu Al-Nassr mi-a rămas în memorie. Cum am zis, visezi asta toată viața, să împarți terenul cu acești fotbaliști, deci o senzație incredibilă!

Marko Dugandzic - viața în Orientul Mijlociu
Dugandzic a marcat o singură dată în Arabia Saudită
A scris istorie în Superligă, acum trăiește luxul din Dubai » Limuzină și piscină de 5 stele între zgârie-nori
https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/de-nerecunoscut-marko-dugandzic-718777.html?utm_medium=intern&utm_source=top-stories&utm_campaign=stories-link
Marko Dugandzic - viața în Orientul Mijlociu
Marko Dugandzic - viața în Orientul Mijlociu
+43 FOTO

- Ai avut momente, în meciul cu Ronaldo, când rămâneai surprins și doar stăteai și te uitai la ce face pe teren?
- În timpul meciului, nu prea, pentru că nu ai mult timp. La încălzire, în schimb, când îl vedeam pe partea cealaltă, mă uitam doar la el. A fost un sentiment grozav, nu pot să descriu cum mă simțeam. Să fii pe același teren cu el și să joci împotriva lui e incredibil.

„La ora 5 au perioada de rugăciune, după care merg la somn”

- Ne-ai vorbit despre cultură. Ce e diferit, ce a fost șocant pentru tine în Arabia Saudită?
- Primul lucru care îmi vine în cap e felul în care dorm. În mod normal, 9 sau 10 luni din 12 sunt extrem de călduroase, așa că ei dorm ziua, iar noaptea stau treji. Cred că în jur de ora 5 au perioada de rugăciune, după care merg la somn, pe la 5:30-6 dimineața, și dorm până pe la 16-17. Să zicem că asta a fost cea mai mare surpriză pentru mine.

- Te-ai adaptat acestui stil?
- Nu. Primele două săptămâni au fost foarte grele, pentru că ne antrenam târziu, dar am încercat să-mi urmez rutina, în stil european. Mă culc mai devreme, mă trezesc mai deveme, pentru mine e OK. Am avut și unele probleme cu casa, când ești cu toate lucrurile după tine. Acum mă mut, totul e OK. Am propria mea rutină. Mai vreau să vorbesc și despre mâncare: nu prea seamănă, trebuie să te adaptezi, să-ți obișnuiești stomacul, totul. Pas cu pas.

„Mi-e dor de mici, de papanași - sunt un mare fan al dulciurilor”

- Cu ce fel de mâncare ți-a fost greu să te obișnuiești?
- Ei folosesc foarte multe sosuri și condimente. Dacă nu ești obișnuit, e destul de greu pentru stomac. Se mănâncă multă vită. Nu sunt obișnuit să mănânc prea mult, din acest motiv a fost destul de greu la început, dar acum e OK.

- Îți e dor de vreun fel de mâncare din România?
- Normal, mi-e dor de toate!

- Ești fotbalist, ține minte.
- Ha, ha, ha! Sigur, dar, dacă ești echilibrat, poți să mănânci orice. O dată pe săptămână, poți să mănânci ceva special, mai ales după meci, când ai făcut mult efort, poți să mănânci orice vrei. Mi-e dor de mici, de papanași - sunt un mare fan al dulciurilor. Astea sunt preferințele mele.

Citește și:

Radu Drăgușin este „Fotbalistul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt fericit și mândru! O bucurie pentru că evoluția mea în fotbal este una corectă și frumoasă”
SUPERLATIVE 2023
Radu Drăgușin este „Fotbalistul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt fericit și mândru! O bucurie pentru că evoluția mea în fotbal este una corectă și frumoasă”
Marko Dugandzic este câștigătorul trofeului „Cel mai bun fotbalist străin” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „O mare realizare personală! Rapid îmi va rămâne în suflet”
SUPERLATIVE 2023
Marko Dugandzic este câștigătorul trofeului „Cel mai bun fotbalist străin” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „O mare realizare personală! Rapid îmi va rămâne în suflet”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
adrian.7
adrian.7  •  21 Decembrie 2023, 13:31

Acest jucător nu este cel care a încercat să seducă o doamnă din altă lume, să zicem, trimițând poze cu el gol?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează