INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Luis Enrique, declarații surprinzătoare: „Îmi doresc ca Pep Guardiola să fie selecționerul Spaniei”

Luis Enrique și Pep Guardiola // foto: Guliver/gettyimages
Luis Enrique și Pep Guardiola // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 07 septembrie 2021 22:22 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2022 15:34

Luis Enrique (51 de ani), selecționerul Spaniei, a surprins admițând că și-ar dori ca Pep Guardiola să preia rolul pe care el îl deține în prezent.

Enrique, selecționer al Spaniei de mai bine de 3 ani - cu o pauză de câteva luni în 2019 din cauza unor motive personale - a discutat despre antrenorul lui Manchester City înainte de meciul Furiei Roja cu Kosovo, care contează pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Match Quiz Germany vs Spain
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Germany vs Spain și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

Luis Enrique surprinde: „Îmi doresc ca Pep Guardiola să fie selecționerul Spaniei” 

„Mi-ar plăcea foarte mult, îmi doresc ca Guardiola să fie selecționerul Spaniei, ar fi perfect. Mai mult, mi-ar plăcea să văd echipa noastră națională jucând în stilul lui. Nu cred că Spania ar putea avea un selecționer mai bun de atât”, a spus Enrique, citat de Goal.com.

Declarațiile lui Luis Enrique se potrivesc perfect cu unele făcute de Guardiola de curând. Spre finalul lunii august, Guardiola a anunțat că nu va mai continua la Manchester City după ce îi va expira contractul, scadent în 2023. Pep a recunoscut că i-ar plăcea să preia o echipă națională, ceea ce ar reprezenta o premieră în cariera lui plină de succes.

„O echipă națională va fi pasul următor pentru mine. După 7 ani la City, cred că voi avea o pauză mai întâi însă, mă voi opri pentru un timp, să-mi fac o analiză, să învăț de la alți antrenori.

După aceea, mi-ar plăcea să pregătesc o națională, din Europa, America de Sud, încă nu știu. Dar aș vrea să fiu la Euro, Copa America sau Campionatul Mondial. Să vedem ce posibilități vor exista”, a declarat Guardiola pentru ESPN, care a adăugat, atunci când a fost întrebat despre naționala Braziliei, că „selecționerul Braziliei ar trebui să fie întotdeauna brazilian. Nu văd un antrenor străin la o națională de acest nivel”.

Pep Guardiola, performanțe uluitoare la Manchester City

  • 3 Premier League
  • 4 Cupe ale Ligii
  • 2 Supercupe ale Angliei
  • 1 FA Cup
  • Manchester City e singura echipă din fotbalul englez care a realizat tripla internă: Premier League, FA Cup, Cupa Ligii, în sezonul 2018/19

Guardiola le-a mai pregătit de-a lungul carierei de antrenor doar pe Barcelona și Bayern Munchen. „Principal” la Barcelona a fost și Luis Enrique, între 2014 și 2017.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Răspunsul genial al lui Cristiano Ronaldo la întrebarea: „Cine a fost cel mai mare fotbalist împotriva căruia ai jucat?”

Momente inedite în Azerbaidjan - Portugalia: fanii au invadat terenul!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează