INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ”OPTIMI” / FRANȚA - ARGENTINA (SÂMBĂTĂ, 17:00, TVR 1)

Premieră pentru un superstar argentinian » Joacă împotriva țării care a vrut să-l înregimenteze în 2006

Argentina
(foto: Guliver/Getty Images)
Argentina (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat vineri, 29 iunie 2018 10:31

Atacantul albiceleste Gonzalo Higuain va juca întâia oară împotriva țării în care s-a născut. În 2006, selecționerul de atunci al francezilor, Domenech, a vrut să-l recruteze.

75 de selecțiiși 31 de goluri are Gonzalo Higuain în tricoul naționalei Argentinei

Inima lui Gonzalo Higuain a bătut mereu pentru Argentina. Dar pe buletinul său scrie Gouesnou la "locul nașterii". O micuță localitatate de lângă Brest, acolo unde tatăl său, Jorge, a locuit un an, în 1987-1988, pe când evolua la Brest Armorique.

"Franța?Va fi un adversar dificil, într-un context un pic mai special pentru mine"
Gonzalo Higuain, atacant Argentina

Aflând acest amănunt, în 2006, selecționerul de atunci al Franței, Raymond Domenech, i-a trimis mesaj lui Gonzalo că l-a vrea în rândurile "Les Bleus". Familia jucătorului a menținut suspansul, dar numai pentru a atrage atenția Federației argentiniene că "băiatul are și alte oferte". Altfel, Pipita, 18 ani la vremea respectivă, nu s-a gândit nicio clipă să joace pentru reprezentativa țării sale natale, pe care o va întâlni mâine, în "optimi", pentru prima oară în carieră!

S-a întors la un moment dat la Brest, cu toată familia, ca să-și descopere rădăcinile. Dar cam atât. "Mai ținem legătura doar cu profesoara care ne preda franceza", a povestit fratele mai mare, Nicolas, insistând că "inima și sufletul lui Gonzalo sunt în Argentina. Avea zece luni când noi am revenit acasă, din Franța. A crescut și s-a format aici". 

"Nu poți convinge printr-un e-mail un copil care nu vorbește franceza, care a trăit 18 ani în altă țară, să ia avionul și să meargă undeva unde nu cunoaște pe nimeni"
Jorge, tatăl lui Higuain, despre tentativa lui Domenech din 2006

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează