INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  PANAMA - TUNISIA 1-2

VIDEO + FOTO Tunisia o învinge pe Panama și obține prima victorie la Mondial după 40 de ani! Sfârșit de drum pentru dinamovistul Penedo, care a încasat 11 goluri în Rusia

FOTO: REUTERS +20   FOTO
FOTO: REUTERS

Articol de GSP - Publicat joi, 28 iunie 2018 18:16

Tunisia a învins-o pe Panama cu 2-1, în duelul pentru stabilirea ocupantei locul 3 din grupa G. Nord-africanii au obținut astfel prima victorie după 40 de ani la un Campionat Mondial.

Cu dinamovistul Penedo din nou titular, Panama a sperat că poate obține prima victorie din istorie la Mondial și a deschis scorul în minutul 33, când șutul de la distanță al lui Jose Rodriguez a fost deviat în proprie poartă de Meriah.

Astfel, acest Mondial a devenit primul din istorie în care fiecare echipă marchează cel puțin 2 goluri. Panamezii înscriseră o dată și în umilința cu Anglia, 1-6.

Tunisienii s-au metamorfozat după pauză și au reușit să întoarcă soarta meciului, în ciuda câtorva intervenții inspirate ale lui Penedo.

Nord-africanii au făcut șah-mat apărarea Panamei pentru prima oară în minutul 51. Khazri i-a pasat ideal lui Ben Youssef, care a îndeplinit o simplă formalitate.

Tunisia a preluat conducerea în minutul 66, prin Khazri, care a înscris din interiorul careului după pasa lui Haddadi, reușind al 2500-lea gol din istoria Cupei Mondiale.

Scorul a rămas nemodificat până la final, iar Tunisia a bifat prima victorie la un Mondial după 40 de ani. Pe 2 iunie 1978, Tunisia o învingea pe Mexic, 3-1, într-un meci din faza grupelor.

Panama încheie cu înfrângere prima lor participare la un Mondial. Echipa lui Penedo a încasat nu mai puțin de 11 goluri, fiind cea mai slabă defensivă de la acest Mondial.

Clasament final grupa G:

Panama - Tunisia 1-2
Au marcat: a.g. Y. Meriah '33 / F. Ben Youssef '51, Khazri '66

Echipele de start:

Panama: Penedo - Machado, Torres, Escobar, Ovalle - Barcenas, Godoy, Gomez, Guardia Avila, Rodriguez - Torres
Rezerve: Calederon, A. Rodriguez, Arroyo, Baloy, Cummings, Davis, Diaz, B. Perez, Pimentel, Tejada 
Antrenor: Hernan Dario Gomez

Tunisia: Mathlouthi - Nagguez, Bedoui, Meriah, Haddadi - Sassi, Skhiri, Chaalali - F. Ben Youssef, Khazri, Sliti
Rezerve: Badri, Belaouane, Ben Amor, Khalifa, Khalil, Khaoui, Maaloul, Srarfi
Antrenor: Nabil Maaloul

Arbitru: Nawaf Shukralla (Bahrain)
Stadion: Mordovia Arena (Saransk)

play icon Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

 
 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
dora
dora  •  29 Iunie 2018, 08:52

Cei din Panama puteau baga portarul de rezerva...oricum nu aveau nimic de pierdut.

davveroirl
davveroirl  •  28 Iunie 2018, 23:49
Postat de dinamo_fan pe 28 Iunie 2018, 21:33

GOOOOOOOOOOL PANAMA ! NEBUNIE ! :)))

in capul tau ala sec e nebunie!

merace
merace  •  28 Iunie 2018, 22:00

Panama-Tunisia e adevaratul derby al grupei azi. Se lupta pentru palmares, la maximum. Belgia-Anglia e o mimare de meci de CM, ambele sunt calificate si niciuna nu pare sa vrea sa invinga, chipurile sa nu pice cu Brazilia dupa ce bate Columbia. Mare pacat fata de fotbal! Probabil Columbia va trece de oricare dintre ele, doar pentru ca ele au uitat sa joace fotbal, si doar cauta culoarul care ar evita Brazilia.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează