INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  OUT DIN EUROPA

„A venit decontul!” » Reacție dură la miezul nopții, după o nouă seară rușinoasă pentru fotbalul românesc

Hagi a rămas și anul acesta în afara Europei / Sursă foto: farulconstanta.com
Hagi a rămas și anul acesta în afara Europei / Sursă foto: farulconstanta.com

Articol de - Publicat vineri, 01 septembrie 2023 07:21 / Actualizat vineri, 01 septembrie 2023 08:02

Emil Hossu-Longin, jurnalist TVR și unul dintre cei mai apreciați comentatori din România, a reacționat pe Facebook joi seara, după o nouă seară demnă de uitat pentru fotbalul autohton. România a rămas fără nicio reprezentantă în Conference League, Farul și Sepsi fiind eliminate, iar reacțiile au curs în lanț.  

Ultima oară când fotbalul românesc n-a avut reprezentante în grupele cupelor europene s-a întâmplat în stagiunea 2018-2019. Contrapeformanța se repetă în acest sezon, unul în care, rând pe rând, toate echipele importante de la noi s-au „împotmolit” lamentabil pe plan european.

„Fotbalul românesc, prin echipele lui, a luat peste 100 de milioane de euro de la UEFA, din prezența în competițiile europene, în 15 ani. I-a tocat, a intrat în insolvențe, a falimentat echipele, n-a investit nimic. A răspuns doar cu reproșuri. Și-a venit decontul. Noapte bună”, a scris, la miezul nopții, cunoscutul comentator. 

Insulele Feroe are echipă în grupele Conference League, România NU

Klaksvik, campioana Insulelor Feroe, va evolua în grupele Conference League, competiție unde România a primit interzis! Feroezii au pierdut returul contra lui Sheriff, scor 1-2 (1-1 în tur), au părăsit Europa League, dar au asigurată prezența în cea de-a treia competiție continentală. 

Sheriff Tiraspol, formația care a eliminat-o pe Farul în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, va juca și anul acesta în grupele Europa League. Și mai mare este surpriza în privința formației pe care tocmai a eliminat-o.

Pentru prima dată în istorie, Insulele Feroe va fi reprezentată în grupele cupelor europene. Klaksvik a reușit această performanță, echipă care a trecut în acest sezon de Ferencvaros sau de Hacken.

Islanda, Finlanda sau Kosovo vor avea și ele formații la tragerea la sorți pentru grupe. Următoarea faza a competiției debutează pe 21 septembrie 2023.

VIDEO „Inexplicabil” » Iosif Rotariu, reacție plină de uimire după prima repriză slabă făcută de Farul la Helsinki

Citește și alte știri de actualitate: 

Stați jos, 4! Toate notele unei seri rușinoase: vedetele Farului, în genunchi în Finlanda + și Hagi a fost corijent!

„Am intrat în vestiar și am spus doar atât” » Dioszegi se ia de arbitraj, anunță un nou transfer la Sepsi și-i închide ușa-n nas lui Becali

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (43)
marianulvich
marianulvich  •  12 Septembrie 2023, 21:00
Postat de dinamo_forever_77 pe 01 Septembrie 2023, 16:45

Te-ai descris PERFECT! Totusi, esti prea dur cu tine......

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

oficialul
oficialul  •  01 Septembrie 2023, 21:06
Postat de robertssandu pe 01 Septembrie 2023, 13:16

Are dreptate. Din pacate, asa-zisii investitori din Romania sunt paraziti gen Becali care si-au facut averile pe tranzitia din comunism si pe afaceri cu statul in haosul de nedescris din anii 90. Hai sa fim seriosi... nu exista nici macar un singur investitor serios in Romania in fotbal in acest moment. Serios adica sa aiba si bani, si minte, si caracter. Aia care au bani sunt fie inculti si viciosi, fie se cred mari priceputi in fotbal si n-au nevoie de specialisti, iar aia care ar vrea sa faca ceva si sunt sanatosi la cap, nu prea au bani sa investeasca serios. Asta e Romania, persoanele cu bani, cu cateva exceptii, sunt in general smecheri tepari sau interlopi. Mai avem mult pana departe. Entuziasm si dragoste pentru sport exista din partea publicului, dar n-ai cu cine. Sportul de performanta este un lux al societatii moderne. Cine are sport de calitate are mai intai spitale impecabile, transport public care functioneaza si altele. E ca si cum incerci sa alergi inainte sa poti merge.

Are dreptate insa nu are dreptul sa o spuna. Respectivul a fost angajat prin pile ( o stim de la el ) la televiziunea publica si apogeul carierei sale ( de asemenea dupa propria mandra marturisire ) a fost sa ii plateasca romanii scaunul din primele randuri de la un meci de-al lui M. Jordan ( si desigur, nu doar scaunul, ci toat sejurul in US). Cat despre cei care si-au facut averile pe tranzitia din comunism, nu stiu? O fi de rau? Inculti sau nu, ce era mai recomandat pt ca tara asta sa mai existe ca tara? Sa le fi dat totul corporatiilor internationale asa cum se intampla de ceva ani? Daca schimbi comunismul in capitalism, e recomandat sa ii lasi pe ai nostri "sa ia", ca pe ai nostri ii mai poti influienta si daca nici asa nu ai nicio putere asupra lor, macar ai nostri tin banii in tara si ii investesc aici.

danglumetu
danglumetu  •  01 Septembrie 2023, 17:49

inca o beizadea ca parerolog!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează