INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  SEPSI - CSKA SOFIA

Sepsi face un apel către suporteri, după amenda primită anul trecut de la UEFA: „Vă rugăm să vă abțineți!”

Sepsi a făcut un apel către suporteri // foto: Facebook @ Sepsi OSK
Sepsi a făcut un apel către suporteri // foto: Facebook @ Sepsi OSK

Articol de - Publicat joi, 03 august 2023 11:25 / Actualizat joi, 03 august 2023 11:36

De teama de a nu fi sancționați din nou de UEFA, oficialii lui Sepsi OSK le-au solicitat celor care vor asista în această seară la meciul cu CSKA Sofia „să se abțină de la gestul de a conduce brațele de la inimă la cer”, gest pe care forul european l-a interpretat anul trecut drept un salut nazist.

În vara anului trecut, Sepsi OSK a fost amendată cu 10.000 de euro și obligată să lase libere 500 de scaune la următorul meci european, ca urmare a unor gesturi pe care suporterii le făcuseră cu Olimpija Ljubljana în turul 2 preliminar al Conference League.

Concret, în timpul meciului, spectatorii au scandat „Szentgyorgy” (n.r. - Sfântu Gheorghe, în limba maghiară) și, în același timp, au dus mâinile de la inimă la cer, gest pe care observatorul UEFA l-a interpretat drept un salut nazist.

Turcii au făcut anunțul » Trabzonspor, ofertă de 3 milioane de euro pentru titularul de la FCSB
FCSB
Turcii au făcut anunțul » Trabzonspor, ofertă de 3 milioane de euro pentru titularul de la FCSB

Sepsi face un apel către suporteri înainte de meciul cu CSKA Sofia

Pentru ca o astfel de situație să nu se repete, oficialii lui Sepsi OSK le-au cerut public celor care vor asista la meciul din această seară cu CSKA Sofia „să se abțină de la gestul de a conduce brațele de la inimă la cer, în timpul obișnuitelor scandări «Szentgyörgy! Szentgyörgy!»”.

Alte idei din comunicatul emis de Sepsi OSK în această dimineață:

  • „Sepsi OSK face un apel către suporteri să-și ocupe locul de pe rândul și din sectorul indicat pe bilet, să nu staționeze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.
  • Vă atragem atenția să sosiți din timp la stadion pentru a se evita aglomeraţia la porţile de acces. Accesul în stadion se va face începând cu ora 18.00.
  • Vă informăm că este interzis introducerea obiectelor care pot pune în pericol securitatea participanţilor”.

Laszlo Dioszegi: „Facem asta de 11 ani, nu este un semn nazist”

Anul trecut, după ce Sepsi fusese amendată, Laszlo Dioszegi a explicat la GSP Live semnificația din spatele gestului la care au recurs suporterii:

„De 11 ani, la toate meciurile, așa face galeria noastră. Mâna la inimă înseamnă: de când bate inima, de când ne-am născut. Arătatul spre cer înseamnă: până murim susținem echipa. Facem asta cu mâna dreaptă și nu este niciun semn nazist. De 11 ani nu a deranjat pe nimeni, nici în meciurile europene.

Noi am trimis lămuririle, dar nu au ținut cont de ele și au trimis sancțiunile. Prima dată trebuiau să analizeze. Nici nu poți să ridici mâna, că e salut nazist”.

Citește și: 

Mutarea neștiută pe care a făcut-o CFR Cluj când a auzit că FCSB vrea să joace în Ghencea

Înainte de returul cu Urartu, Gică Hagi le-a dezvăluit armenilor „singurul defect al Farului”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close