Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  DANEMARCA

1.100 zile mai târziu » Christian Eriksen a revenit cu gol la Campionatul European

Christian Eriksen / Sursă foto: Guliver/Getty Images +15   FOTO
Christian Eriksen / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 16 iunie 2024 19:23 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 03:37

Slovenia - Danemarca. 1.100 de zile. Atât a trecut de la colapsul lui Christian Eriksen din meciul cu Finlanda de la EURO 2020. Trei ani și patru zile mai târziu și cu un stimulator cardiac montat de medici, liderul nordicilor a revenit cu gol la un European. Ce poveste!

Duminică seara, la Stuttgart, mijlocașul de 32 de ani a deschis scorul în duelul danezilor cu Slovenia. Era minutul 17 când Eriksen a interceptat superb o minge în careul advers și a trimis necruțător în poarta lui Oblak. Golul descătușării, la prima sa apariție la EURO după ce suferise un stop cardiac la precedentul turneu continental.

Eriksen a celebrat cu un zâmbet larg reușita prin care Danemarca a deschis scorul în fața slovenilor. A sprintat spre colțul terenului, unde coechipierii au făcut coadă pentru a-l felicita.

Christian Eriksen s-a întors cu gol la EURO, după infarctul din meciul cu Finlanda

Lui Eriksen îi fusese pus încă de atunci un peacemaker, un stimulator cardiac montat pe cord și indispensabil celor care suferă un stop cardiac. Asta l-a împiedicat să mai evolueze în Italia, dar mijlocașul n-a renunțat.

A învins toate estimările pesimiste și și-a continuat cariera la aceeași intensitate în Anglia, unde astăzi evoluează pentru Manchester United.

Slovenia - Danemarca / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Slovenia - Danemarca / Sursă foto: Imago Images
Slovenia - Danemarca / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Christian Eriksen / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Danemarca - Slovenia, al doilea meci al zilei 3 la EURO 2024, a început la ora 19:00 și e liveTEXT pe GSP.ro/ foto Imago Images
+11 FOTO

În continuare „decar” la națională, Eriksen e cel care conduce drumul „vikingilor” la acest Campionat European, al treilea din carieră pentru experimentatul mijlocaș ofensiv. Recent, selecționerul Kasper Hjulmand l-a numit pe Eriksen „inima” echipei naționale.

130 de selecțiiși 41 de goluri are Eriksen în prima reprezentativă a țării sale

Condusă de Christian Eriksen, Danemarca vrea să se reinventeze

EURO 2024 se vrea a fi turneul regăsirii pentru nordici, care mizează, în special, pe legiunea extinsă formată în Premier League. „Diavolul” Hojlund, liderul Eriksen, Hojberg, Jenson și Andersen sunt atuurile câștigătoarei surpriză din 1992.

Danemarca e o națională în mare formă, care a legat trei succese în amicale și a marcat de fiecare dată măcar două goluri. Eriksen punctase și în testul câștigat cu Norvegia, 2-1.

Citește și:

Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Prăpăd în Munchen, suporterii Serbiei s-au bătut cu poliția! Imagini șocante
Euro 2024
Prăpăd în Munchen, suporterii Serbiei s-au bătut cu poliția! Imagini șocante
Veste URIAȘĂ pentru Dennis Man, cu 24 de ore înainte de Slovacia - România!
Nationala
Veste URIAȘĂ pentru Dennis Man, cu 24 de ore înainte de Slovacia - România!

Vești de coșmar pentru România » Vom întâlni în „optimi” un monstru, dacă terminăm grupa pe locul doi sau 3! + doar locul 1 ne scoate în față un adversar accesibil

De ce erau belgienii transpirați leoarcă deși erau doar 16 grade. Explicația e neașteptată


Comentarii (1)
monika.
monika.  •  16 Iunie 2024, 21:18

Dle jurnalist, jucatorul nu are stimulator cardiac, ci defibrilator intern ( ICD), ceea ce e cu totul altceva, adica, in cazul opririi inimii, detecteaza acest lucru si administreaza un soc electric. Mai sigur decat atat nu se poate pe teren, asa cum a spus chiar el. Nu-l mai prezentati ca fiind bolnav/ cu handicap, nu e cazul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează