Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GERMANIA

VIDEO & FOTO Here we go! „Tricolorii” au ajuns în Würzburg: „E cel mai frumos moment din ultimii 8 ani al echipei naționale!”

Articol de , , , , - Publicat luni, 10 iunie 2024 22:07 / Actualizat luni, 10 iunie 2024 23:06

Echipa națională a României a ajuns în Germania! „Tricolorii” au aterizat la Frankfurt, iar de acolo au fost preluați cu autocarul oficial Euro 2024 până în Würzburg ♦ Mâine, de la ora 11:00, echipa națională are programat un antrenament deschis în totalitate publicului, iar suporterii care vor veni la ședința de pregătire vor avea parte de mai multe surprize, printre care poze cu jucătorii și autografe de la aceștia.

Gata! România a ajuns în Germania, iar Stanciu, Coman, Hagi și compania și-au ocupat camerele la Melchior Park, hotelul de 4 stele construit în urmă cu 7 ani, situat într-un cartier plin de universități vestite în toată Germania.

Delegația tricoloră a decolat de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București la ora 17:00, iar în jurul orei 21:00, la București, autocarul albastru al Euro 2024 cu însemnele competiției a intrat în curtea stabilimentului care va deveni casă pentru următoarele trei săptămâni pentru națională.

+29 FOTO

Îmbrăcați elegant, cu sacou albastru și tricouri polo albe, jucătorii au coborât rând pe rând din autocar. Zâmbitori, bine dispuși, gata de startul Euro 2024!

Nu au lipsit fanii! Dar au fost la distanță

Un grup de aproximativ 50 de fani au venit și au asistat la descinderea naționalei la cantonamentul din Wurzburg. Români de toate vârstele, cu copii agitând steagurile tricolore.

+29 FOTO

Ei au fost localizați lângă hotel, așteptând aproximativ o oră până la sosirea naționalei de la aeroportul din Frankfurt.

Jucătorii au fost, în general, impresionați de primirea călduroasă din Germania. Stanciu, Man, Mihăilă, Alibec, Coman au fost cei mai aplaudați de către suporteri. Și au răspuns la complimente cu zâmbete și făcându-le cu mâna fanilor.

Președintele Răzvan Burleanu s-a salutat și îmbrățișat cu gazdele, în timp ce Edward Iordănescu s-a dus glonț spre recepție. Au fost salutări scurte cu reprezentanții media și cu cei de la hotel, câteva zâmbete protocolare, gata, s-a intrat în atmosfera de Euro.

Cel mai important meci al naţionalei de la acest European este cel cu Ucraina. Pentru mine este meciul care decide totul. Un rezultat pozitiv cu Ucraina te face să ai pretenţii mari în continuare. Şi un egal e pozitiv, dar e mai greu cu el pentru că ulterior trebuie să fii atent la indirecte. Dar dacă am câştiga cu Ucraina, am fi mult mai puţin atenţi la indirecte şi mult mai atenţi la noi

Mihai Stoichiță, director tehnic FRF

Poliția și-a luat posturile în primire la hotel

Edi Iordănescu a cerut securitate maximă pe toată durata șederii „tricolorilor”. Iar poliția și-a ocupat posturile încă de ieri dimineață, când nimeni din exterior nu mai putea să intre în hotel.

+29 FOTO

Un steag imens al României a fost arborat la intrarea în stabiliment, iar mai multe zone din curtea hotelului au fost branduite de către oamenii de marketing ai Federației.

„E cel mai frumos moment din ultimii 8 ani al echipei naționale și cea mai frumoasă poveste pentru fiecare dintre noi. Suntem România și suntem la Euro” este unul dintre mesajele imense arborate în curtea „fortăreței”.

1.200 de leicostă în mod normal cazarea pentru o noapte într-un apartament. Cea mai ieftină cameră se vinde cu 790 de lei

Camere speciale pentru jucători

27 de camere exclusiv pentru fotbaliști, apoi „duble” pentru restul delegației. Selecționerul Edi Iordănescu este singurul care va beneficia de un apartament în hotelul de patru stele. Tot hotelul este rezervat pentru echipa noastră, cu circuit închis, nimeni din exterior neavând acces.

Ce facilități sunt într-o cameră tipică? Fiecare are televizor și aer condiționat, wi-fi, o cabină de duș spațioasă, seif special pentru bunurile personale, dar și o priveliște liniștită a orașului, plus o grădină interioară extrem de frumoasă.

2.000 de româniau rezidenţa în Würzburg, aceştia formează a doua cea mai mare comunitate de străini, după ucraineni

Și-au adus și bucătarul de acasă

Gazeta Sporturilor a dezvăluit în exclusivitate încă din aprilie că Edward Iordănescu a decis ca inclusiv bucătarul echipei naționale să fie prezent în Germania.

Vorbim de Chef Andrei Voica, fost câștigător al concursului culinar MasterChef România în 2015, care s-a alăturat primei reprezentative în urmă cu trei ani și care a mai lucrat în fotbalul românesc, pentru Universitatea Craiova.

„Belgia a vrut hotelul României, dar ați fost mai rapizi!”

Hotelul pe care echipa națională îl va ocupa minimum trei săptămâni a fost și în atenția adversarilor din grupa noastră, Belgia.

Doar că delegația belgiană s-a interesat și-a intrat în contact cu cei de la hotel după ce Iordănescu și staff-ul Federației o făcuseră deja. „Belgia a vrut hotelul, dar ați fost mai rapizi!”, spun cei de la stabilimentul de patru stele.

Cum România a decis să se cazeze în Würzburg, belgienii au hotărât să-și schimbe cartierul general și au ales să se cazeze pe durata Euro 2024 la Ludwigsburg. La 130 de kilometri distanță de Würzburg.

Stadion de liga 4 modernizat pentru Euro 2024

În ceea ce priveşte terenul de antrenament, „tricolorii” se vor pregăti pe perioada Campionatului European la AKON Arena, stadion situat la 4 kilometri de hotelul Melchior Park.

GSP a vizitat „Akon Arena” din Würzburg
GSP a vizitat „Akon Arena” din Würzburg
GSP a vizitat „Akon Arena” din Würzburg
GSP a vizitat „Akon Arena” din Würzburg
GSP a vizitat „Akon Arena” din Würzburg
+43 FOTO

Stadionul, care găzduiește echipa de liga 4 Würzburger Kickers, a fost renovat ultima oară în 2016 şi are o capacitate de 13.090 de locuri, 2.562 dintre acestea fiind pe scaun, într-o tribună acoperită.

Are nocturnă şi instalaţie automatizată de irigare. În 2006, la Campionatul Mondial din Germania, a fost gazdă pentru echipa naţională a Ghanei.

Românii lucrează de zor la fan zone-ul din Munchen, unde o bere costă cât un bilet la FCSB - Dinamo! » Spectacol grandios pregătit pentru fanii fără bilet
FAN ZONE
Românii lucrează de zor la fan zone-ul din Munchen, unde o bere costă cât un bilet la FCSB - Dinamo! » Spectacol grandios pregătit pentru fanii fără bilet

Fan zone special pentru fanii echipei naționale

FRF a anunţat că îi aşteaptă pe suporterii tricolori la EURO 2024 cu multe activităţi şi surprize pregătite în oraşele germane în care vom disputa meciurile.

  • concursuri din 2 în 2 ore în care suporterii pot câştiga tricoul de joc al naţionalei României, tricouri semnate de jucători și kituri de suporteri
  • sesiune de poze şi autografe cu foşti jucători ai naţionalei României: Marius Niculae, Lucian Sânmărtean şi Vlad Munteanu
  • întâlniri cu persoane publice îndrăgite de romni precum: Mihai Bobonete, Pavel Bartoş, Corina Caragea, Ionuţ Rada, Otravă, ADDA & Cătălin Rizea, Ivan Anişoreac şi Ciprian Stoica (Improved Football) şi alții
  • activări tip turneu, dedicate jocurilor cu mingea (Football Cage şi Subsoccer Table)
  • secvenţe din filmul “În inima naţionalei”, difuzate pe ecrane într-un vestiar special amplasat în Cornerul României
  • multe oportunităţi de poze inedite şi interacţiune cu instalaţii deosebite

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (21)
traian_v
traian_v  •  11 Iunie 2024, 14:11
Postat de albu pe 10 Iunie 2024, 22:21

Autocarul a ramas pe avarii?

Da, asa va sta inca vreo doua saptamani. Nu le va stinge decat dupa ce ii lasa pe tricolorii nostri , egalii Liechternsteinului, la aeroport la Frankfurt.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  11 Iunie 2024, 14:00
Postat de valentindragobete pe 11 Iunie 2024, 07:42

Tu nici de faianțar nu ești bun !

Bre, nu mai curata litiera pisicii fara masca de protectie. Ca inspiri praf de urina de pisica si incepi sa comentezi prostii pe aici.

manu_one
manu_one  •  11 Iunie 2024, 13:39

Creier mic si tatuaje. Fotbal zero! Scarbos! Generatia de ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează