Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  FAN ZONE

CORESPONDENȚĂ GSP DIN GERMANIA Românii lucrează de zor la fan zone-ul din Munchen, unde o bere costă cât un bilet la FCSB - Dinamo! » Spectacol grandios pregătit pentru fanii fără bilet

Se lucrează de zor la amenajarea fan zone-ului din Munchen, destinat Euro 2024. Iată ce pregătește UEFA pentru fanii fără bilet. +30   FOTO
Se lucrează de zor la amenajarea fan zone-ului din Munchen, destinat Euro 2024. Iată ce pregătește UEFA pentru fanii fără bilet.

Articol de , , - Publicat duminica, 09 iunie 2024 13:59 / Actualizat duminica, 09 iunie 2024 19:37

Dacă orașul Munchen nu pare entuziasmat peste măsură de startul EURO 2024, altfel stă treaba în Parcul Olimpic, un loc cu tradiție pentru fotbalul german ♦ O echipă a Gazetei Sporturilor a vizitat locația inaugurată în 1972 cu ocazia Jocurilor Olimpice și care de-a lungul anilor a fost transformată în gazda mai multor evenimente culturale, sportive și chiar religioase ♦ Acum se lucrează la un fan zone de-a dreptul spectaculos. Fanii români prezenți în Munchen vor putea vedea aici meciurile României, dar și alte partide

La fel ca la Campionatul Mondial din 2006 sau finala UCL din 2012, fanii fotbalului își vor da întâlnire în Olympiapark. Între 14 iunie și 14 iulie, Parcul Olimpic va fi gazda unui fan zone care poate acomoda până la 25.000 de oameni în zilele de meci.

Acesta promite să fie principalul punct de atracție pentru cei care nu au prins bilete și vor să vadă cele 51 de meciuri de la turneul final într-un peisaj deosebit.

„Ieri” Cruyff și Beckenbauer, astăzi AC/DC » Până la Euro, legendarul Stadion Olimpic din Munchen trăiește rock 'n' roll. „Dumbledore” le-a urat noroc ”tricolorilor”
MUNCHEN
„Ieri” Cruyff și Beckenbauer, astăzi AC/DC » Până la Euro, legendarul Stadion Olimpic din Munchen trăiește rock 'n' roll. „Dumbledore” le-a urat noroc ”tricolorilor”

Suporterii interesați vor putea veni aici zilnic, începând cu ora 13:00, și pot sta până la o oră după finalul ultimului meci, bucurându-se de surprizele pe care le-au pregătit organizatorii.

8 europe zi costă parcarea la Parcul Olimpic din Munchen

VIDEO. Echipa unui român pregătește scena fan zone-ului din Munchen

E duminică dimineața, abia trecut de ora 10:00, dar la amenajarea fan zone-ului se lucrează de zor, atât la standurile sponsorilor, cât și la zonele de entertainment și mâncare. Totul a început în urmă cu două săptămâni și trebuie să fie gata până pe 13 iunie, cu o zi înainte de startul turneului final.

O echipă multinațională pune la punct scena unde până la 25.000 de oameni vor putea urmări live meciurile. Auzim o parte dintre bărbați comunicând în maghiară, apoi observăm că o bună parte sunt chiar români. Liderul operațiunii e un bucureștean. El și firma lui se ocupă de aspectele estetice care țin de scenă, fiind cei care învăluie structura metalică a construcției într-o stofă branduită pentru EURO 2024.

GALERIE FOTO. Cum va arăta fan zone-ul EURO 2024 din Munchen

+26 FOTO

Un ecran gigant, asemănător, dar mai mare decât cele din sălile de cinema, va fi amplasat în fața lacului din parc. Vorbim de cel mai mare ecran și cea mai mare scenă folosite vreodată la un meci de fotbal în Germania.

Fanii vor lua loc pe colina din fața lui, direct pe iarbă, într-un peisaj care te lasă fără cuvinte, în care vor fi înconjurați de natură.

Lângă ecran, organizatorii au pregătit și o scenă pentru concerte. Fanii vor avea zilnic parte de activități interactive, pregătite de sponsorii turneului, precum meciuri pe terenuri de minifotbal, concursuri de poezie, spectacole de comedie sau dans și diferite workshop-uri. Iarpasionații de adrenalină pot încerca The Flying Fox, adică se pot da cu tiroliana pe o distanță de 400 de metri, la o înălțime de 40 de metri. Toate acestea pentru a satisface toate gusturile.

O bere costă cât un bilet la Derby de România! Dar se va consuma la greu

Sunt prețuri de Occident în fan zone. Puțin peste România, care de câțiva ani știe ce înseamnă evenimentele Street Food, în diverse orașe ale țării. Totuși, o bere poate ajunge la prețul unui bilet de acces la Derby de România! Se consumă, oricum, din abundență, mai ales dacă iese un pic soarele.

Gazeta Sporturilor vă prezintă și primele prețuri din fan zone de la Olympiapark din Munchen, care sunt afișate în locațiile ce se deschid în zonă. Oricum, va fi un moment de neuitat pentru românii ce nu prind bilete și vor asista la meci de la acest fan zone.

Vor avea parte de diverse surprize și jocuri interactive din partea organizatorilor și sponsorilor. Ca suvenir, la fiecare băutură achiziționată există pahare de plastic personalizate cu detaliile evenimentului/meciului. Trei euro bucata. Așa cum la târgurile de Crăciun din Viena sau Budapesta poți rămâne cu cana-suvenir personalizată cu sigla event-ului, atunci când comanzi o băutură caldă.

Prețuri la fan zone în Munchen

  • ⁠Bere (diverse tipuri): 6,50 euro/0,5l și 13 euro/1l
  • Bere fără alcool: 6,50 euro/0,5l și 13 euro/1l
  • ⁠Sucuri carbogazoase: 5,50 euro/0,5l și 11 euro/1l
  • ⁠Vin la pahar 0,33l: 7,50 euro/8,50 euro (alb/rose)
  • ⁠Jagersmeister: 1 shot 3 euro
  • ⁠Kebap de pui: 10 euro
  • ⁠Sandwich falafel: 10 euro
  • ⁠Cartofi prăjiți: 6 euro
  • ⁠⁠Cheeseburger: 10 euro
  • ⁠Burger / veggie: 10 euro
  • ⁠Covrig bavarez: 6 euro
  • ⁠Salată caesar: 6,50 euro
  • ⁠Cârnat bavarez: 6,50 euro
  • ⁠Cârnat bavarez veggie: 7 euro
    Notă: Băuturile pot fi servite în pahare de plastic, personalizate cu sigla evenimentului, costă 3 euro/bucata

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (11)
creeperno534
creeperno534  •  09 Iunie 2024, 22:36

Nu ne depasesc la preturi

brasil
brasil  •  09 Iunie 2024, 20:35

Fost ieri cu soția la un restaurant in Karlsruhe. A comandat o apă 0.7 litrii San Plegrino.11 Euro. Nu mai faceți comparații aiurea.In Romania este totul mai scump.Nu mai scriu ce am mîncat și cit am platit

valentindragobete
valentindragobete  •  09 Iunie 2024, 20:13
Postat de Karkaleki pe 09 Iunie 2024, 19:45

Mai oameni buni ... chiar merita echipa aia asa o emulatie????

Băi ***, la mintea ta *** poți să crezi ce vrei !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează