Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  CEHIA

Istvan Kovacs, distrus de cehi după ce a bătut recordul de cartonașe din istoria Euro: „Un încrezut!”

Thomas Soucek și Istvan Kovacs / Foto: Imago +8   FOTO
Thomas Soucek și Istvan Kovacs / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2024 10:46 / Actualizat joi, 27 iunie 2024 11:25

Thomas Soucek, căpitanul Cehiei, i-a adresat cuvinte dure arbitrului român Istvan Kovacs după Cehia - Turcia, scor 1-2.

Istvan Kovacs a bătut recordul de cartonașe acordate într-un meci de Euro, 20 (18 galbene și 2 roșii) și s-a aflat în centrul controverselor la finalul partidei.

Scenele de la finalul meciului Cehia - Turcia / Sursă foto: Imago Images
Altercația de la finalul meciului Cehia - Turcia / Sursă foto: Imago Images
Altercația de la finalul meciului Cehia - Turcia / Sursă foto: Imago Images
Altercația de la finalul meciului Cehia - Turcia / Sursă foto: Imago Images
Altercația de la finalul meciului Cehia - Turcia / Sursă foto: Imago Images
+4 FOTO

Thomas Soucek: „Arbitrul bun nu se vede, dar Istvan Kovacs a vrut să fie omul meciului”

Căpitanul Cehiei a fost revoltat de prestația lui Istvan Kovacs. Jucătorul lui West Ham a declarat pentru presa cehă că arbitrul român a fost arogant.

„Îmi cer scuze. Arbitrii la Euro au introdus ceva foarte bun, să vorbească doar cu căpitanii, așa e bine, dar acest arbitru a fost atât de arogant că nici nu a vrut să vorbească cu noi! Am vorbit și cu căpitanul Turciei același lucru. Un arbitru bun este acela care nu se vede, dar el a vrut să fie omul meciului. Regretăm, dar nu e doar despre asta”, a declarat căpitanul Cehiei după meci.

„Am fost surprins de cât de diferite au fost deciziile. Sunt obișnuit ca jocul să fie mai liber. Arbitrul le-a permis jucătorilor turci să cadă, fluiera orice. Pe urmă și tu ești forțat să cazi. Poate că am luat roșu meritat, dar cred că și turcii meritau încă unul. Nu doar unul”, a adăugat căpitanul Cehiei, în prezent jucător la West Ham, conform presei din Cehia.

Selecționerul Cehiei s-a abținut să vorbească despre arbitraj

Ivan Hasek, selecționerul Cehiei s-a abținut de la comentarii legate de arbitraj.

„Nu voi comenta arbitrajul. Nu vreau. Arbitrul are mereu dreptate, cum aveți și voi, presa. Nu există nicio șansă să se schimbe ceva”, a declarat Ivan Hasek.

Întrebat din nou despre arbitru și declarațiile lui Soucek, selecționerul a spus: „Este meseria voastră să descrieți. Nu vreau să scrieți că ne plângem de arbitraj și că plecăm acasă din cauza arbitrilor. Noi am fost eliminați pentru că nu am bătut Georgia. Asta este problema principală”.

Cehia este singura echipă din grupa F care părăsește Euro 2024 din faza grupelor. Portugalia a câștigat grupa, urmată de Turcia, iar Georgia a obținut o calificare istorică de pe locul 3.

VIDEO. Jucătorii României au sărbătorit împreună cu suporterii, în fața hotelului, calificarea în optimile Campionatului European

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (8)
IonSaliu
IonSaliu  •  27 Iunie 2024, 18:03

Ca Român şi Yankeu, spun cu mâna pe inimă că am avut argumente cu Unguri din Ungaria şi etnici Maghiari din Transilvania. Dar ce am cetit aici e mai urâcios chiar şi comparat cu ce au zis Cehii. Văd aici reacţii şoviniste clare. Am văzut multe faze ale meciului. Am cetit şi pe Internet în diverse surse. István Kovács este un hardliner (dur). De altfel, este trăsătura principală pentru care UEFA+FIFA îl apreciază. Şi îl deleagă la meciuri care pot fi problematice din punctul de vedere al emoțiilor părţilor implicate. UEFA+FIFA ştiu că István Kovács nu poate fi intimidat de atmosferă, oricât ar fi de infernală. A fost acel meci Real – ManCity când a lăsat un avantaj şi s-a marcat gol; după care, a dat şi un penalty! Şi mai incandescent a fost acel meci de neuitat Barcelona – PSG când a eliminat un jucător al localnicilor; apoi a mai acordat şi un penalty oaspeţilor! Şi acum, acest fierbinte Turcia – Cehia cu cartonaş roşu împotriva Cehilor. Cum eu sunt mai mult un neutru, zic cu mâna pe inimă că István Kovács a fost CORRECT în toate acele decizii controversate. Mai zic o dată: CORRECTOMUNDO! Oare cine s-a plâns de acele decizii? Controversate — de cine? De PIERZĂTORI! Aşa se întâmplă totdeauna în cel mai vicios sport de pe planetă. Pierzătorii se plâng totdeauna de arbitraj. S-a mai scris aici despre István Kovács: https://www.gsp.ro/international/liga-campionilor/istvan-kovacs-barcelona-psg-delegare-sferturi-738288-comentarii.html#comment8747664 Xavi scuze a doua zi?!

Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  27 Iunie 2024, 17:20

Cel mai prost arbitru din lume, provenit de la tara, ne-a facut iar de ras si ma intreb cat o sa-l mai tolereze astia... Rusine!!!

CN72
CN72  •  27 Iunie 2024, 15:40

Pot sa inteleg ideea de meci dificil, dar nu vad cum reactia arbitrului la un asemenea meci poate fi sa dea 20 de cartonase. Inteleg ca e record absolut la Europene - chiar o fi fost asta cel mai dificil meci din istoria Europenelor? Ma duce candul la pariuri. Sau poate e pur si simplu nesimtirea acestui arbitru arogant.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează