Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Merih Demiral, autorul salutului „lupilor gri", și-a aflat pedeapsa de la UEFA + A primit un telefon-surpriză!

Merih Demiral, Foto: Imago Images +12   FOTO
Merih Demiral, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 05 iulie 2024 09:26 / Actualizat vineri, 05 iulie 2024 11:17

Merih Demiral, 26 de ani, vedeta turcilor, a fost suspendat două runde la Euro și nu va juca împotriva Olandei, sâmbătă, de la ora 22:00. Turcul care a provocat un imens scandal în Germania a primit un telefon de felicitare de la Cristiano Ronaldo, fostul său coleg de la Juventus, unul dintre rivalii din Arabia Saudită, pentru că a semnat victoria cu Austria (2-1) din optimi. Turcii cred că pot juca la Berlin și marea finală!

Merih Demiral, 26 de ani, este în centrul atenției la Euro 2024. Nu doar pentru că a reușit dubla ce-a dus Turcia în sferturi, după 2-1 cu Austria, dar mai ales pentru gestul său de a celebra ultimul gol. Unul ce-a fost interpretat ca fiind salutul "lupilor gri", un simbol al extremiștilor de dreapta turci.

Merih Demiral, autorul salutului „lupilor gri
Fotografia postată de Merih Demiral pe „X”, când face salutul „lupilor gri”

Merih Demiral, suspendat două etape de UEFA pentru salutul „lupilor gri” făcut la Euro

Gestul a fost criticat de ministrul de interne german, Nancy Faeser, apoi analizat de UEFA și, conform Bild, i-a atras o suspendare de două etape fotbalistului!

Media din Turcia încă nu a „validat" informația, dar se așteaptă o decizie oficială a forului continental. Oricum, și din cauza acestui gest, președintele Turciei, Tayyip Recep Erdogan și-a anunțat prezența la meciul de la Berlin dintre Olanda și Turcia, de sâmbătă seară.

Ca între staruri în Arabia Saudită, Cristiano Ronaldo l-a sunat pe Merih Demiral

În ceea ce-l privește pe Merih Demiral, eroul turcilor după triumful cu Austria, din optimi, fundașul lui Al-Ahli a povestit că a primit un telefon de felicitare de la Cristiano Ronaldo! Lusitanul joacă și el tot în Arabia Saudită, la Al-Nasr. CR7 a vrut să-l felicite pentru succesul cu Austria.

Aceasta după cele două țări, Portugalia și Turcia, s-au întâlnit în grupa de Euro, la Dortmund, iar lusitanii au învins categoric, scor 3-0.

Ronaldo și Demiral se cunosc încă de pe vremea când jucau împreună în Serie A, la Juventus Torino. CR7 a jucat la piemontezi între 2018 și 2021. Juve l-a cumpărat pe Merih de la Sassuolo în 2019 pentru 19.5 milioane de euro.

16,6milioane de euro a plătit Al-Ahli anul trecut pentru a-l achiziționa pe Demiral de la Atalanta. Bergamezii îl cumpăraseră în 2022 pe turc de la Juventus Torino pentru 21 de milioane de euro

Turcii se gândesc la Berlin: nu doar la sferturile cu Olanda, ci și la marea finală!

Demiral a deschis ușa turcilor pentru un meci de poveste în sferturi cu Olanda, la Berlin, însă sunt toate șansele ca el să fie doar spectator. Nemții au informații precise.

Vorbind cu cei de la Sabah după partida cu Austria, Merih a spus că el și coechipierii săi cred într-un turneu de poveste. Și sferturi la Berlin, și, de ce nu?, ultimul act al competiției, tot pe Olympiastadion.

"Am fost bine pregătiți din punct de vedere tehnic și tactic. Am fost informați în avans despre slăbiciunile portarului. Trebuie să mulțumim staff-ului tehnic pentru că s-au făcut studii speciale despre ceea ce ar trebui să facem atunci când avem mingea.

Cristiano Ronaldo a sunat și m-a felicitat. Acum toată lumea își spune: "De ce nu?". Credem într-un obiectiv măreț. Suntem o echipă cu o capacitate mare. Am jucat în general meciuri sub capacitatea noastră. Dar progresăm prin creșterea performanței noastre", a spus fundașul turc.

48de selecții are Demiral la echipa reprezentativă a Turciei și 4 goluri

Vrem să ne menținem picioarele ferm pe pământ și să mergem până la capăt. Desigur, ne propunem finala. Cu încredere în sine. Să am o astfel de paradă, la ultima fază a meciului, mai ales în echipa națională, va fi poate cel mai special moment din viața mea
Mert Günok, portar Turcia

România - Olanda. Imagini de final cu suporterii naționalei pe Allianz Arena

Citește și:

„Tunul” verii în Superliga: 4,5 milioane de euro pentru cei doi jucători! Acord cu clubul care îl dorește pe Edi Iordănescu
Superliga
„Tunul” verii în Superliga: 4,5 milioane de euro pentru cei doi jucători! Acord cu clubul care îl dorește pe Edi Iordănescu
Toni Kroos, discurs manifest despre imigrația din Germania: „M-aș simți inconfortabil dacă fiica mea ar ieși după ora 23 în Germania”
Campionate
Toni Kroos, discurs manifest despre imigrația din Germania: „M-aș simți inconfortabil dacă fiica mea ar ieși după ora 23 în Germania”
Florin Niță n-a mai suportat! A spus tot adevărul despre oferta lui Gaziantep: „Este foarte departe”
Nationala
Florin Niță n-a mai suportat! A spus tot adevărul despre oferta lui Gaziantep: „Este foarte departe”

Reacție de milioane la muzeul Maybach din Bavaria, la vederea imaginilor cu Gigi Becali reparându-și limuzina cu ranga

O echipă de fotbal poartă un nume inspirat de „opera” lui Stalin, unul dintre cei mai mari criminali ai umanității! Clubul e lider în campionatul țării care a făcut istorie la Euro 2024


Comentarii (17)
Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  05 Iulie 2024, 15:11
Postat de Vladimir997 pe 05 Iulie 2024, 15:06

Pai vad ca ai făcut tu și se pare că ai supravietuit din cate se pare.

Daca chiar vrei sa iti dau exemple, paseaza-mi WhatsApp-ul, ca pe GSP, cenzorii aserviti elvetienilor nu ma vor lasa sa postez cateva sute de linkuri.

Vladimir997
Vladimir997  •  05 Iulie 2024, 15:06
Postat de Ubi_Mortus pe 05 Iulie 2024, 12:39

Dar pe Mbappe, ca face comentarii politice, oare il vor suspenda? Sau se masoara diferit, cand se arunca cu noroi in alegerea unui popor care s-a saturat sa sustina milioane de imigranti africani si musulmani, care le murdaresc orasele, le violeaza femeile si ucid albi doar pentru ca sunt albi? Fa tu o excursie in Paris, noaptea, nu chiar in centru, sa vedem daca iti ramane capul pe umeir apoi (la propriu, nu la figurat).

Pai vad ca ai făcut tu și se pare că ai supravietuit din cate se pare.

TraianX
TraianX  •  05 Iulie 2024, 13:41

Asta e dreptatea de la cei ce ne tin lectii de democratie, iar ei ataca popoare ,fura din avutia altor state ,vorba fabulei = ,,Noi vrem egalitate , dar nu pentru catei,,.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează