Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA - GERMANIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Sold-out la „meciul pe care toată lumea care iubeşte fotbalul doreşte să-l vadă” » Statistica e necruțătoare cu Germania

Articol de - Publicat vineri, 05 iulie 2024 10:31 / Actualizat vineri, 05 iulie 2024 11:11

Spania și Germania se întâlnesc în această seară în sferturile de finală ale Euro 2024. Meciul programat la Stuttgart va începe la ora 19:00, iar Dani Carvajal și Ilkay Gundogan fac avancronica supermeciului de la Campionatul European.

Stuttgart e gata să găzduiască un meci de superclasă la Campionatul European din acest an. Spania - Germania e meciul zilei de la Euro 2024, confruntare sold-out la care se așteaptă 54.000 de oameni pe stadion, plus alte câteva zeci de mii în fan-zone-ul din oraș.

Spania pornește cu un avantaj confruntarea cu Germania. Cel puțin statistic! Pentru că Spania este neînvinsă din 1988 în faţa Germaniei în competiţiile internaţionale.

Dani Carvajal: „Meciul pe care toată lumea care iubeşte fotbalul doreşte să-l vadă”

Fundaşul spaniol Dani Carvajal a afirmat înaintea meciului că nu se gândeşte la statistică, iar acest gen de meciuri sunt „întotdeauna foarte echilibrate între două ţări care au echipe foarte bune, meciuri cinzeci-cinzeci, în care detaliile fac diferenţa”.

Germania are jucători de clasă mondială dacă ne uităm om la om. Ei au fundaşi puternici, mijlocaşi rapizi şi multă forţă în atac. Eu cred că este o echipă care are caracteristici similare cu ale noastre”, a declarat jucătorul lui Real Madrid.

Spunând despre confruntarea cu Germania că este „meciul pe care toată lumea care iubeşte fotbalul doreşte să-l vadă”.

Acest meci este o finală. Cunoaştem potenţialul nostru şi pe cel al rivalului, pe care îl respectăm mult. Este un adversar cu caracteristici similare cu ale noastre. Cu cât vom face mai puţine greşeli, cu atât şansele noastre vor creşte

Luis de la Fuente, selecționer Spania

+13 FOTO

Ilkay Gundogan: „Nu există nimic mai bun decât acest tip de meci”

La rândul său, căpitanul Germaniei, Ilkay Gundogan a afirmat că „toate meciurile sunt finale”, sperând ca publicul de acasă să ducă Mannschaft în semifinalele Euro 2024.

„Acum este calificarea sau moartea. Ambele echipe vor juca acest meci ca şi cum ar fi o finală. Faptul că mass-media spune că suntem cele mai bune două echipe vorbeşte în favoarea ambelor. Asta arată că am făcut multe lucruri bine, chiar perfect. Nu există nimic mai bun pentru un fan al fotbalului sau pentru un jucător decât acest tip de meci”, a spus Gundogan.

Vorbind de istorie și de statistica ce nu este de partea lor, jucătorul Barcelonei a punctat: „Este un adversar foarte complicat de înfruntat. Au o istorie grozavă, dacă te uiţi la trecutul lor recent, la ultimii 20, 30 de ani, au fost mai buni decât noi, dar sper să putem schimba asta”.

Lamine Yamal este simbolul acestei noi generaţii care este capabilă să joace la cel mai înalt nivel şi să îşi asume responsabilitatea. A devenit un jucător important la națională şi la Barca. Ar putea fi cel care face diferenţa în următorii ani, în deceniul următor

Ilkay Gundogan, mijlocaș Germania

Citește și:

„Tunul” verii în Superliga: 4,5 milioane de euro pentru cei doi jucători! Acord cu clubul care îl dorește pe Edi Iordănescu
Superliga
„Tunul” verii în Superliga: 4,5 milioane de euro pentru cei doi jucători! Acord cu clubul care îl dorește pe Edi Iordănescu
Toni Kroos, discurs manifest despre imigrația din Germania: „M-aș simți inconfortabil dacă fiica mea ar ieși după ora 23 în Germania”
Campionate
Toni Kroos, discurs manifest despre imigrația din Germania: „M-aș simți inconfortabil dacă fiica mea ar ieși după ora 23 în Germania”
Florin Niță n-a mai suportat! A spus tot adevărul despre oferta lui Gaziantep: „Este foarte departe”
Nationala
Florin Niță n-a mai suportat! A spus tot adevărul despre oferta lui Gaziantep: „Este foarte departe”

Reacție de milioane la muzeul Maybach din Bavaria, la vederea imaginilor cu Gigi Becali reparându-și limuzina cu ranga

O echipă de fotbal poartă un nume inspirat de „opera” lui Stalin, unul dintre cei mai mari criminali ai umanității! Clubul e lider în campionatul țării care a făcut istorie la Euro 2024


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează