Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  UNGARIA - ELVEȚIA 1-3

3 idei după Ungaria - Elveția » Și-a amintit de meciurile cu România, copleșiți de „marea” roșie + premieră pentru „Nati” la Campionatele Europene!

Granit Xhaka, îmbrățișându-l pe selecționerul Murat Yakin după victoria cu Ungaria // foto: Imago Images +9   FOTO
Granit Xhaka, îmbrățișându-l pe selecționerul Murat Yakin după victoria cu Ungaria // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 15 iunie 2024 23:58 / Actualizat duminica, 16 iunie 2024 05:11

În al doilea duel al grupei A de la Euro 2024, Elveția a surclasat naționala Ungariei, 3-1. O echipă a Gazetei Sporturilor a urmărit partida de la Koln pe viu și vă prezintă omul meciului, concluziile acestuia și ce premieră a fost consemnată în cazul reprezentativei supranumite „Nati”.

Ungaria a suferit astăzi prima înfrângere într-un meci oficial după aproape 2 ani. Echipa condusă de Marco Rossi era neînvinsă din septembrie 2022, dar a fost net inferioară Elveției azi, în prima etapă a grupelor Euro 2024.

Elvețienii au intrat la pauză cu un avantaj de două goluri, maghiarii au redus din handicap și au sperat vreme de 25 de minute că vor izbuti să înscrie și golul 2, dar nu s-a întâmplat. „Nati” a mai punctat o dată în prelungiri și a închis tabela la 3-1, un început ideal al campaniei la acest turneu final.

Iată 3 idei de la spectaculosul meci desfășurat pe RheinEnergieStadion, arena celor de la FC Köln.

1. Granit Xhaka și-a amintit de meciurile cu România

Elveția a încheiat în genunchi campania de calificare la Euro 2024, învinsă la București de România, 0-1, și cu 3 remize consecutive anterior partidei contra „tricolorilor”.

Având în vedere cum au arătat elvețienii în ultimele lor meciuri oficiale, prestația încântătoare de astăzi a fost, într-o oarecare măsură, surprinzătoare.

Despre evoluțiile sub așteptări din preliminarii și-a amintit la finalul meciului de astăzi căpitanul elvețienilor, Granit Xhaka, la conferința de presă:

Calificările nu au fost grozave pentru noi și am suferit și în acest meci, dar nu foarte tare, din moment ce am dominat prima repriză. Dar și când am suferit, am suferit împreună și am fost puternici ca echipă”.

„Avem o competiție acerbă în interiorul lotului, Embolo a intrat și ne-a oferit stabilitate, iar apoi a înscris golul decisiv”, a mai spus mijlocașul lui Bayer Leverkusen, care s-a uitat și către următorul meci din grupă, cu Scoția.

„Știm ce calitate au scoțienii, jucători mari care joacă la echipe mari. Sper să vedem un joc bun. I-am urmărit cu Germania și am fost surprinși de evoluția lor. Ne-am atins obiectivul de a obține cele 3 puncte astăzi, acum trebuie să ne pregătim pentru meciul de miercuri”.

3 idei după Ungaria - Elveția » Și-a amintit de meciurile cu România, copleșiți de „marea” roșie + premieră pentru „Nati” la Campionatele Europene!
Granit Xhaka, în Ungaria - Elveția 1-3 // foto: Guliver/gettyimages

Tot despre Xhaka: decarul elvețian a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului de astăzi, echipa de observatori tehnici ai UEFA concluzionând că „a fost excelent în posesie, atât pe construcție, cât și în furnizarea de pase penetrante. A depus un efort mare și a dovedit calități superbe de lider, punându-și în slujba echipei abilitățile organizatorice grozave”.

2. Reverență în fața suporterilor: „Știam că vor fi mulți, dar nu ne așteptam la atât de mulți!”

Suporterii elvețieni au fost la înălțime astăzi, au făcut ca străzile să se cutremure în timp ce mărșăluiau spre stadion, apoi au dominat fondul sonor în interiorul arenei, însuflețindu-și favoriții ori de câte ori aceștia erau în corzi.

Sprijinul deosebit al elvețienilor nu a trecut neobservat de către jucători. Xhaka a afirmat că „am văzut câți fani elvețieni au fost astăzi pe stadion, atmosfera a fost fantastică!”.

Spusele căpitanului au fost întărite de Michel Aebischer: „A fost incredibil, știam că vor fi mulți fani elvețieni aici, dar nu ne așteptam chiar la atât de mulți! Să vedem acea «mare» roșie ne-a oferit un plus și este grozav să fi început turneul în asemenea fel”.

3. Premieră în naționala Elveției: Michel Aebischer, gol și assist în același meci

Rămânem la Aebischer, pentru că mijlocașul legitimat la Bologna a stabilit o premieră pentru elvețieni. Cu assistul la golul de 1-0, semnat de Duah, și reușita de 2-0, a devenit primul elvețian care înscrie și oferă o pasă decisivă în același meci la un Campionat European.

Citește și:

N-a fost să fie! România n-a beneficiat de rezultatul dorit în meciul Slovacia - Ucraina de la Euro 2024
Nationala
N-a fost să fie! România n-a beneficiat de rezultatul dorit în meciul Slovacia - Ucraina de la Euro 2024
FCSB ar putea folosi numele Steaua în Liga Campionilor chiar de la meciul cu Virtus: „Am zis să nu întindem coarda...”
Superliga
FCSB ar putea folosi numele Steaua în Liga Campionilor chiar de la meciul cu Virtus: „Am zis să nu întindem coarda...”
„Fiul clubului” se întoarce acasă! CFR Cluj, transfer tare anunțat în această dimineață: omul-trofeu a bătut palma cu Dan Petrescu
Superliga
„Fiul clubului” se întoarce acasă! CFR Cluj, transfer tare anunțat în această dimineață: omul-trofeu a bătut palma cu Dan Petrescu

Afacerea care a „bubuit” odată cu Euro: „Și să vedeți când vin englezii!” » Dialog simpatic cu proprietarul: „Ce face Hagi acum, e-n politică?”

Pe urmele lui Napoleon » Dormitorul lui Bonaparte din palatul somptuos din Wurzburg, păstrat în starea lui originală


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează