INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Ministrul Ionuț Stroe, reacție fermă pe tema scandalului rasist din Liga Campionilor: „Îmi cer scuze în numele sportului românesc”

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului
Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 09:44 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 19:46

Ionuț Stroe (41 de ani), ministrul Tineretului și Sportului, a reacționat după derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu (43), în timpul meciului dintre PSG și Istanbul Basaksehir.

Ministrul a condamnat dur rasismul și a ținut să își ceară scuze în numele fotbalului românesc pentru incidentul cu tentă rasistă petrecut pe „Parc des Princes”.

Ionuț Stroe, după derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu

„Condamnăm cu fermitate orice fel de exprimare sau declaraţie care poate fi considerată rasistă sau discriminatorie. Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit. Acest lucru nu ne reprezintă”, a declarat Stroe la Digi24.

Întrebat dacă nefericitul incident ar putea porni un conflict diplomatic, având în vedere reacția președintelui Turciei, Stroe a spus:

„Nu cred că ajungem la un scandal diplomatic, până la urmă toți condamnăm cât se poate de ferm orice fel de comportament de genul acesta. E vorba doar de o exprimare a unui arbitru, în niciun caz acest incident nefericit nu ne afectează diplomatic. 

Mi-aş dori ca exprimarea să fi fost inofensivă sau neutră, dar nu trebuie să tolerăm asemenea comportamente. Vom avea discuţii apropo de modul în care putem repara această situaţie. Este un caz particular, nu poate fi generalizat, nu reprezintă sportul românesc”.

Reprezentanții noștri condamnă remarca rasistă făcută împotriva lui Pierre Webo, unul dintre tehnicienii lui Bașakșehir. UEFA trebuie să ia măsuri dure! Susținem necondiționat lupta contra rasismului și discriminării.
- Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei

Povestea carierei lui Sebastian Colțescu

De ocupație inginer, absolvent al Facultății de Electromagnetică, Sebastian a jucat fotbal înainte să devină „central”.

 „Am jucat la Electroputere Craiova, cu Dănciulescu și cu Claudiu Răducanu. Eu eram mijlocaș la închidere, însă am simțit că n-aș fi atins un nivel bun. Așa că am devenit arbitru la 19 ani. Ca jucător de fotbal n-aș fi ajuns niciodată la treapta pe care am urcat cu arbitrajul. Însă nu cred că pot să fac 10 la sută pentru arbitraj din cât mi-a dat mie meseria asta! Am văzut aproape toată Europa gratis datorită acestui job”, spunea arbitrul din Bănie în urmă cu mai mulți ani. 

17 aniau trecut de la debutul oficial al lui Sebastian Colțescu în Liga 1. A debutat pe 28 noiembrie 2003, la confruntarea Oțelul Galați - Gloria Bistrița 1-0

Alte știri despre incidentul care l-a avut în prim-plan pe Sebastian Colțescu:

VIDEO Dialog aprins între Thomas Tuchel și un jucător al lui Istanbul Basaksehir: „L-ai auzit să spună asta? Calmează-te” vs. „A recunoscut!”

Sebastian Colțescu, derapaj rasist în Liga Campionilor. Ministrul Sportului din Turcia, prima reacție: „Este o crimă împotriva umanităţii!”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (12)
mcvyper
mcvyper  •  09 Decembrie 2020, 16:37

*** Sa isi ceara scuze romanilor, ca nu a facut ceva pentru sport. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibman
sibman  •  09 Decembrie 2020, 15:36

Cui ii ceri scuze, ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dragdim
dragdim  •  09 Decembrie 2020, 13:56
Postat de popescu222 pe 09 Decembrie 2020, 13:04

Intre timp, un fost fotbalist de culoare explica de ce nu trebuie linsat Coltescu. Dar slugarnicia romaneasca, mersul in patru labe in fata tendintelor occidentale, nu cunoaste limite. Coltescu e un arbitru slab iar la meciurile lui Dinamo ne "pedepseste" constant; cu toate astea nu ma bucur de aceasta rastignire pe altarul corectitudinii politice. Daca e rasist e foarte rau, pentru ca e ingrozitor sa fii judecat dupa culoarea pielii, sau dupa tara de origine (cum sunt eu adesea judecat in Occident); dar dupa incidentul in cauza nu se poate stabili daca e sau nu rasist.

De acord, dar expresia “f*** Instinctiv, oameni definesc in prima faza tot ce îi înconjoară folosindu-și simțurile, adică: văz, auz, miros, gust și pipăit. In statele unite la intrarea in magazinele segregaționiste scria interzis celor de culoare. Cât despre Coltescu, atât poate el și cu siguranța nu s-a gândit nicio secunda când a folosit “cel negru” ca va fi perceput ca rasist. Văd acum ca din poziția rabatat, toți oficialii romani își cer scuze punându-l la zid pe Coltescu pentru execuție, fără sa-i dea dreptul elementar sa se apere. Singurii *** care au ajuns in România erau studenți nicidecum sclavi, așa ca susțin 100% faptul ca romanii nu sunt rasiști, nu am avea de ce.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează