INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIVEBLOG

Meciurile stranierilor în weekend | Florin Niță, victorios în derby-ul cu Nicolae Stanciu

Florin Niță și Sparta Praga au câștigat derby-ul cu Slavia Praga // foto: Imago
Florin Niță și Sparta Praga au câștigat derby-ul cu Slavia Praga // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 04 octombrie 2021 00:00 / Actualizat luni, 04 octombrie 2021 00:20

Gazeta Sporturilor te-a ținut la curent în weekend cu rezultatele jucătorilor și antrenorilor români din campionatele din străinătate. 

Ciocnirea Sparta Praga - Slavia Praga a fost câștigată de Florin Niță

Florin Niță (34 de ani) și Sparta Praga au câștigat derby-ul cu Slavia Praga din etapa 10 a campionatului din Republica Cehă, scor 1-0. Unicul gol al meciului a fost înscris de Haraslin în minutul 42. Dacă portarul român a fost integralist la Sparta, Nicolae Stanciu a intrat la oaspeți în minutul 46, fără efect pe tabelă. 

După 10 etape, Sparta ocupă locul 2, cu 23 de puncte, 4 sub Plzen, în vreme ce Slavia este a treia, cu 22 de puncte dar și un meci în minus față de celelalte echipe.

Egal alb în derby-ul Dinamo Kiev - Șahtior 

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu (76 de ani), a remizat alb cu Șahtior, în derby-ul etapei 10 din campionatul ucrainean. „Il Luce” rămâne lider, cu 26 de puncte, 3 peste Șahtior.

Olimpiu Moruțan, golul victoriei pentru Galatasaray 

Olimpiu Moruțan (22 de ani), introdus pe teren în meciul dintre Rizespor - Galatasaray în minutul 90+3, la 2-2, a înscris golul victoriei în minutul 90+11 (VIDEO aici). Alexandru Cicâldău, celălalt român al Galatei, a fost integralist. 

PAOK și Răzvan Lucescu, victorie în Grecia

PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a câștigat meciul cu OFI Crete din etapa 5 a campionatului Greciei. Pentru PAOK au înscris Swiderski (minutul 15), Kurtic (58) și Augusto (71). Golul de onoare al gazdelor a venit în minutul 90+1 și a fost semnat de Nabi.

PAOK este lider în Grecia după 5 etape, cu 12 puncte, la fel de multe precum Volos, dar cu un golaveraj superior (+5, față de +3).

Dinamo Kiev și Mircea Lucescu, derby cu Șahtior 

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, joacă începând cu ora 19:30 cu Șahtior Donețk, în etapa 10 a campionatului din Ucraina.

Alexandru Cicâldău, titular în Rizespor - Galatasaray. Moruțan, rezervă 

Alexandru Cicâldău (24 de ani) este titular în meciul dintre Rizespor și Galatasaray, din etapa 8 a campionatului Turciei. Celălalt român de la vicecampioană, Olimpiu Moruțan, este rezervă.

Ianis Hagi, integralist în Rangers - Hibernian 

Ianis Hagi (22 de ani), mijlocașul celor de la Rangers, a fost integralist în meciul cu Hibernian din campionatul Scoției, scor 2-1. Hagi nu a contribuit la golurile echipei sale, dar a fost periculos spre finalul partidei. 

Alexandru Maxim, „dublă” pentru Gaziantep 

Alexandru Maxim (31 de ani), titular în Gaziantep - Altay, a înscris o „dublă” în a doua repriză a meciului, în minutele 52, respectiv 61. Dacă Maxim a fost înlocuit în minutul 86, stoperul Alin Toșca a fost integralist în meciul din etapa 8 a campionatului Turciei.

Eric Bicfalvi, gol în Rusia: „Fiecare joc, ca o finală”

Eric Bicfalvi (33 de ani) a marcat golul victoriei pentru Ural în meciul cu Ufa din etapa 10 a campionatului Rusiei, scor 1-0. Atacantul român a fost integralist și a primit un cartonaș galben în minutul 38. Golul de astăzi a fost al doilea al sezonului pentru Eric Bicfalvi, în 9 partide.

„Mulțumesc pentru premiul de cel mai bun jucător al meciului, dar acest premiu este meritul echipei. Astăzi a fost un joc greu. Știam că acasă Ufa joacă bine, dar ne-am pregătit pentru această întâlnire. Cel mai important lucru sunt cele 3 puncte câștigate. 

Știm în ce situație ne aflăm. Pentru noi fiecare joc este ca o finală. Trebuie să câștigăm pentru a scăpa de această poziție greșită. Începutul de sezon este prost, dar mai sunt 20 runde în față. Trebuie să muncim și să câștigăm puncte”, a spus Bicfalvi după meci. 

După 10 etape, Ural ocupă locul 12 (din 16) în campionat, cu 9 puncte. 6 dintre acestea au fost obținute chiar în ultimele două runde.

Gol superb al lui Sergiu Hanca

Sergiu Hanca a marcat în minutul 7 pentru Cracovia (prima ligă din Polonia), în meciul cu Stal Mielec, 3-3 final. Căpitanul Cracoviei a jucat tot meciul și a reușit un gol superb:

Cornel Râpă a fost și el integralist la gazde. 

Mihăilă, titular la Parma 

Valentin Mihăilă a fost titular la Parma (liga secundă din Italia), în meciul cu SPAL, în deplasare, 2-2 final. Atacantul român a fost înlocuit în minutul 63. Dennis Man nu a fost în lot la „cruciați”, după ce a fost depistat cu Covid săptămâna trecută.

Tot în Serie B, Ionuț Nedelcearu a fost titular pentru gazde în Crotone - Ascoli 2-2. Fundașul român a primit un cartonaș galben în minutul 16. Tot la Crotone, Mogoș a fost rezervă și a intrat pe teren în minutul 56. 

Pușcaș, 65 de minute pe teren la Reading

George Pușcaș a fost titular la Reading (liga secundă din Anglia), în victoria din deplasare cu Cardiff City. Atacantul român a evoluat 65 de minute.

Fundașul Vlad Chiricheș a fost titular la Sassuolo în duelul cu Inter, echipă la care portarul Andrei Radu a rămas rezervă. Nerrazzurii s-au impus cu 2-1 în deplasare.

În Scoția, Mihai Popescu a fost integralist la Hamilton, în liga secundă, în victoria cu Inverness, 2-1. 

Silviu Lung Jr. a jucat tot meciul pentru Kayserispor, în Superliga turcă, în meciul de acasă cu Trabzonspor, 1-2.

Fundașul Andrei Rațiu a fost titular și a jucat 83 de minute la Huesca, în liga secundă din Spania, în înfrângerea cu Tenerife, 1-2.

UPDATE ora 23:55 | Denis Drăguș, gol pentru Standard Liege

Introdus pe teren la pauză în meciul dintre KV Mechelen și Standard Liege, când gazdele conduceau cu 3-0 (goluri Cuypers, Mrabti, Walsh), Denis Drăguș (22 de ani) a înscris golul de onoare al echipei sale după un corner, în minutul 82. Atacantul român a ajuns la două goluri și două pase decisive în acest sezon, în 9 meciuri.

UPDATE ora 23:35 | Răzvan Marin, integralist la Cagliari

Răzvan Marin (25 de ani) a fost integralist în meciul dintre Cagliari și Venezia, din etapa 7 a Serie A, scor final 1-1. Pentru Cagliari a punctat Keita Balde în minutul 19, pentru oaspeți Gianluca Busio, minutul 90+1.

Cagliari: Cragno - Carboni, Godin, Caceres, Lykogiannis, Deiola, Marin, Nandez, Strootman, Balde, Joao Pedro

UPDATE ora 22:25 | Cosmin Contra urcă pe 1 în Arabia Saudită cu Al-Ittihad 

Al-Ittihad, echipa antrenată de Cosmin Contra (45 de ani), a câștigat meciul cu Al Ahli din etapa 7 a campionatului din Arabia Saudită, scor 2-0. Golurile echipei pregătite de antrenorul român au fost înscrise de Al Shammari (minutul 50) și Hegazy (80). 

La finalul etapei 7, Al-Ittihad este prima în campionat, cu 16 puncte - 5 victorii, un egal, o înfrângere. Bilanțul sub Cosmin Contra: 3 victorii și un egal, 1-1 cu Al-Taawon.

UPDATE ora 20:50 | Denis Drăguș, rezervă la Standard Liege

Atacantul Denis Drăguș (22 de ani) este rezervă în meciul dintre KV Mechelen și Standard Liege, din etapa 10 a campionatului belgian. 

Un mare rival, fermecat de Moruțan: „Obișnuiți-vă! Va face asta ani buni de acum înainte”

Mircea Lucescu a semnat un nou contract: „Dacă jucătorii lui Dinamo Kiev ar afla că pleacă, ce atitudine ar mai avea?”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (5)
romeverest
romeverest  •  04 Octombrie 2021, 15:42

Chiar nu sesizeaza nimeni ca Nicusor Stanciu a ajuns rezerva de lux la echipa sa ?? Nu a fost folosit titular la niciun meci din recentele cupe europene, iar la acest derby din Cehia a lustruit din nou banca de rezerve !! Ceva se intampla cu el !!

ang3ldev1l0
ang3ldev1l0  •  04 Octombrie 2021, 01:48
Postat de fairplayromania pe 03 Octombrie 2021, 01:09

Denisa face tuşa ! S-au convins si italienii ce valoare are.

Inca nu s-au convins, asteapta sa le dai tu de veste.

csa.regal.2017
csa.regal.2017  •  04 Octombrie 2021, 00:00
Postat de fairplayromania pe 03 Octombrie 2021, 01:09

Denisa face tuşa ! S-au convins si italienii ce valoare are.

are covid prostule

Vezi toate comentariile (5)
Comentează