OPINII  »  EDITORIAL

Chemați-l pe campion!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2024 16:22 / Actualizat joi, 23 mai 2024 13:05

S-a tot vorbit și scris despre performanța lui Lucescu jr., care a câștigat Superliga Greciei cu PAOK pentru a doua oară în cariera lui, așa că n-am să insist.

N-am să ridic în slăvi campionatul elen, unul mai degrabă mediu la nivel european, dar nici n-am să comit eroarea de a-l persifla. Pe lângă titlul continental cucerit în 2004, mă împiedică amănuntul că Olympiakos se pregătește s-o întâlnească, miercurea viitoare, pe Fiorentina în finala Conference League. Ce ne-am mai făli noi, nu-i așa?, în cazul în care o echipă românească ar juca un meci de asemenea importanță, ce mândri am fi!

Într-un moment nu tocmai fast pentru antrenorii noștri de peste hotare, vezi demiterile lui Reghecampf, Rădoi, Șumudică și alții, Răzvan e cel mai în vogă dintre ei. Cel mai bine plasat, e o constatare obiectivă, nu un bilet de favoare ori un semn de simpatie.

N-am să zăbovesc însă nici asupra acestui aspect, la fel cum voi trece repede, în fugă, și peste observația că Răzvan a depășit demult statutul de "Băiatul lui tata". S-a scuturat de el. Poate când a cucerit Cupa Campionilor Asiei cu Al Hilal, dacă nu chiar mai înainte. Însușindu-și cuvintele genialului Brâncuși că „Nimic nu crește la umbra marilor copaci", a apucat-o devreme pe drumul lui, diferit de cel al galonatului său tată. Există deja suficiente dovezi, convingătoare, că n-a greșit. A ales ce trebuia.

Pemiteți-mi să continui cu o amintire proaspătă, ce datează din 18 aprilie. Zi în care am urmărit la Salonic "sfertul" din Conference League în care, spre deziluzia unor tribune arhipline, Bruges a bătut-o cu 2-0 pe PAOK. Victorie clară, realizată de o formație belgiană evident mai valoroasă și mai rutinată. Un eșec suferit de gazde, am relatat asta, care a mâhnit publicul, dar nu l-a înrăit. Dacă la noi s-ar fi fluierat cu spor, ba s-ar fi cerut și demisia, pe Toumba Stadium s-a cântat și după fluierul final. „Vom fi mereu cu tine!", mi-a tradus cineva.

Chemați-l pe campion!

După meci, văzându-l pe Răzvan negru de supărare, transfigurat, iar pe băieții lui cu lacrimi în ochi și capetele plecate, mi-am zis în sinea mea că PAOK, cu moralul la pământ, a ratat orice șansă de a mai câștiga titlul. Întrucât trebuia să întâlnească între 28 aprilie și 19 mai cei mai de temut adversari din Superligă, crema fotbalului grec.

Mă bucur că m-am înșelat. În ciuda unui program infernal, PAOK a câștigat toate partidele! În ordine, 3-2 cu AEK, campioana en titre, după 1-2 până în minutul 81!, 2-0 cu Olympiakos, 4-1 cu Panathinaikos și, în derby-ul capitalei Macedoniei, 2-1 cu Aris, duelul terminat în 10, Michailidis fiind eliminat în minutul 78. Orice punct pierdut ar fi scos-o din cursă pe PAOK, dar le-a luat pe toate, 12 din 12 posibile!

Închei cu o propunere, cu o sugestie. Ce-ar fi dacă șefii FRF, ai Comisiei Tehnice, i-ar convoca pe antrenorii români disponibili și l-ar chema pe Răzvan Lucescu să le spună acestora cum a procedat de-a reușit să refacă fizic și psihic în timp-record niște jucători ce păreau că nu mai au nici puterea, nici dorința de a învinge? Doar pe mine m-ar interesa explicațiile lui Răzvan ori ele le-ar servi tuturor celor din sală, ce credeți?

Citește și:

Denis Drăguș, dat pe spate după Belgia - România: „Incredibil! Eu nu am mai văzut așa ceva”
Nationala
Denis Drăguș, dat pe spate după Belgia - România: „Incredibil! Eu nu am mai văzut așa ceva”
Marcel Răducanu a plecat de la meci și a pus „tunurile” pe un tricolor: „Varză! Dacă era 5-1, nu se supăra nimeni”
Nationala
Marcel Răducanu a plecat de la meci și a pus „tunurile” pe un tricolor: „Varză! Dacă era 5-1, nu se supăra nimeni”
„Blatul perfect” la România - Slovacia? Un celebru jurnalist spaniol avansează un scenariu-șoc la Euro 2024
Euro 2024
„Blatul perfect” la România - Slovacia? Un celebru jurnalist spaniol avansează un scenariu-șoc la Euro 2024

Comentarii (48)
dragan
dragan  •  23 Mai 2024, 15:58
Postat de Thebestintown pe 23 Mai 2024, 09:51

https://www.gsp.ro/gsp-special/special/rapid-100-arestati-si-de-venus-si-de-steaua-si-de-dinamo-702280.html Va rog, numai rescrieti istoria dupa bunul plac!

NU(spatiu)MAI, etc si etc! nefiind un invingator (de conjunctura), nu scriu si nu rescriu nicio istorie- vorbeam doar despre istoria traita, cea in care dinamovistul lucescu ameninta timisorenii cu retrogradarea in timp ce stelistul iordanescu facea ce stie el mai bine (si mai bine): pupa iconite!

Thebestintown
Thebestintown  •  23 Mai 2024, 09:54
Postat de GeorgePhoenix59 pe 22 Mai 2024, 20:26

Dinamo trebuia retrogradata ,dupa 1990 ,si nu numai pentru retrogradarea lui Poli ,ci si pentru arestarea unor jucatori din echipele adverse ,inaintea unor meciuri cu Dinamo ! Multi jucatori de la Rapid ,Sportul Studentesc, Progresul si chiar Steaua ( inainte de venirea lui Valentin C.) Odata s-a incercat si la Resita ,dar cineva ( eu stiu cine ,dar nu am acceptul acelei persoane) à alarmant clasa muncitoare si militienii au mai pierdut un meci acolo !

Mereu uitati cumva, convenabil, de Steaua, spuneti ba adevarul, nu mai schimbati istoria. Vai, biata Steaua! https://www.gsp.ro/gsp-special/special/rapid-100-arestati-si-de-venus-si-de-steaua-si-de-dinamo-702280.html

Thebestintown
Thebestintown  •  23 Mai 2024, 09:51
Postat de dragan pe 23 Mai 2024, 08:44

nu, Steaua n-a arestat pe nimeni-dimpotriva, le facea un bine jucatorilor buni (de la alte echipe): ii scutea de (aberanta) armata! daca tot dezgropati mortii, scoateti-l pe corleone dragomir de sub darimaturile afacerilor (lui) imobiliare, aduceti-l pe sandu mircea (cu liftul) din suburbia Monaco si puneti de-un Revelion al uitucilor! astia n-au facut (inca) puscarie, doar fiindca stiu prea multe!

https://www.gsp.ro/gsp-special/special/rapid-100-arestati-si-de-venus-si-de-steaua-si-de-dinamo-702280.html Va rog, numai rescrieti istoria dupa bunul plac!

Vezi toate comentariile (48)
Comentează