INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GAZIANTEP – ALANYASPOR

GAZIANTEP – ALANYASPOR 3-1. VIDEO + FOTO 2020 la Maxim » Șumudică și Gaziantep urcă pe 3 în Turcia, după încă o victorie spectaculoasă

Articol de - Publicat duminica, 27 decembrie 2020 14:25 / Actualizat duminica, 27 decembrie 2020 14:46

Gaziantep, echipa lui Marius Șumudică, a continuat seria rezultatelor senzaționale din Turcia și a câștigat clar, 3-1 cu Alanyaspor, locul 2. Șumudică e la două puncte de liderul Galatasaray, predând azi o lecție de contraatac. Maxim a închis tabela cu un gol spectaculos.

Marius Șumudică a încheiat 2020 cu focuri de artificii în Turcia, la două puncte în spatele liderului Galatasaray. A trecut și de Alanya (3-1), cu care împarte poziția secundă, având un joc mai puțin.

Posesie incredibilă

Gazdele au cedat deliberat posesia, având doar 26% în prima repriză, pentru a pândi devastator pe contraatac. Din trei astfel de situații au capitalizat de două ori pe tabelă. Dicko a sprintat ca un fulger din terenul propriu, a pierdut pe drum trei adversari și a strecurat mingea printre picioarele portarului. Tot malianul s-a aflat la originea golului de 2-1, crossul peste toată defensiva Alanyei a ajuns la Mirallas, care i-a pus mingea pe tavă în 4 metri lui Demir. 

Trei minute trecuseră de când Vetrih a deviat șutul lui Davidson (bară-gol). Putea fi 3-1 la pauză, dar Demir s-a pierdut și, în loc să îi ofere assistul lui Maxim (titular azi, la fel ca Toșca), l-a căutat, greșit, pe Dicko la colțul lung.

Iar aproape de „dublă"

Era pentru trupa lui Șumi cel mai convenabil scenariu, cu care a surprins în acest sezon, de pus în ramă. De pe 18 ianuarie, de la eșecul cu Fenerbahçe (0-2), nimeni nu a câștigat la Gaziantep! Fostul lider a riscat și atât aștepta Maxim. Altă contră, preluare pe piept la marginea careului, trei pași și finalizare cu clasă în diagonală, în plasa laterală. Șut imparabil și dedicație la cameră. 

3-1 și pe margine, Șumudică era sufocat de îmbrățișările staffului său. Le închisese gura celor de pe banca adversă. Apoi, după degajarea lui Güvenç și o gafă a unui adversar, Alex a trecut aproape de a doua sa "dublă" la rând, șut deviat alături de țintă. Era a patra execuție cadrată a gazdelor.

14 goluri în patru meciuri

A avut și noroc Gaziantep: de două ori a fost trimisă mingea în transversală în minutul 73, după reflexul căpitanului Güvenç. Războinicii lui Șumi s-au pus pe două linii (23% posesie la final) și au apărat a patra victorie consecutivă în Super Lig, cu 14 goluri marcate într-o lună! Incredibil

13 etapeeste seria fără înfrângere a echipei lui Șumudică în Süper Lig. A pierdut doar în prima rundă pe terenul liderului Galatasaray

7 goluriare Maxim în 14 meciuri din acest campionat. Și-a egalata performanța la Gaziantep din cel trecut și vârful de la Stuttgart din 2013-'14

Gaziantep – Alanyaspor 3-1

Gaziantep  - Alanyaspor, echipele de start: 

Gaziantep: Guvenc – Djilobodji,  Kana-Biyik , Toșca - Olkowski, Mirallas, Vetrih. Al. Maxim, Vural – Dicko,  Demir
Rezerve: Akbaba, Aktas, Ceylan, Kozulj, Junior Morais, Jefferson, Ozer, Andre, Sahiln, Soyalp
Antrenor: Marius Șumudică

Alanyaspor: Marafona – Juanfran, Caulker, Tzavellas, Moubandje – Siopis, Kutlu – Karaca, Ucan, Davidson - Babacar
Rezerve: Guney, Pektemek, Gunes, Gulay, Celebi, Bingol, Bekiroglu, Bareiro, Ayaroglu, Aksoy
Antrenor: Cagdas Atan

VIDEO Marius Șumudică, dezvăluiri tari din Turcia: „Intru în transă, mă deranjez la stomac, nu pot să ies prin oraș!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Steven Gerrard îl laudă pe Ianis Hagi după ce a adus victoria lui Rangers: „Este într-un moment bun! Sunt foarte mulțumit de el”

Gest impresionant al jucătorilor lui Al Hilal! Răzvan Lucescu, apreciat pentru titlul primit în Ancheta GSP

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (12)
reteleanu
reteleanu  •  27 Decembrie 2020, 20:11
Postat de aran pe 27 Decembrie 2020, 15:18

Batalia de la Calugareni a fost pe 13 august 1595. Pe 15 august 1595 Bucurestiul a fost ocupat de turci, Mihai Viteazu a taiat-o peste munti. E ca si cum ai avut o bara pe la inceputul meciului, apoi ai luat o bataie zdravana, iar apoi vorbim doar de bara aia, nu de rezultatul final...

rezultatul final a fost batalia de la giurgiu, unde mihai i-a ejectat pe otomani. asa ca, da, am avut o bara la pauza si 2-1 la final.

ceaiuri
ceaiuri  •  27 Decembrie 2020, 18:15
Postat de alex_x pe 27 Decembrie 2020, 14:51

Sumi a bagat spaima n turci.... Singurul antrenor străin din prima liga turca, bate la ei cum bătea Mircea, Ștefan și Mihai viteazul... Încă o data demonstrează ca e un tehnician de top. Se vede pasiunea, plăcerea, bucuriade a antrena... Tot respectul pentru Sumi din partea unui stelist... Înainte de toate sintem romani....

nu e singurul mai e un croat

1430454500607385
Cel Bun Parioru  •  27 Decembrie 2020, 16:10
Postat de balaur pe 27 Decembrie 2020, 15:18

Deci, dupa mintea ta, Alanyaspor e superechipa :))))

Da.E superechipa in Turcia. Echipa asta ar trece la pas de cheferei, fece5ebei si alde csu, nu degeaba ajuns pe 2 in Turcia.Ati observa asta daca v-ati mai uita si la meciuri, si nu ati sta doar pe comentariile unora care cred ca fotbalul este un sport pe play station.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează