OPINII  »  EDITORIAL

Lăsați feisbucul, la treabă!

Bucurie în vestiar a jucătorilor Chindiei. Foto: Facebook
Bucurie în vestiar a jucătorilor Chindiei. Foto: Facebook

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 23:17 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 01:25

Chindia se luptă, a urcat de pe ultimul loc pe 11 cu Toni Petrea, jucătorii sunt neplătiți cu lunile și își vor salariile, nu doar alte promisiuni. Deocamdată au primit vizita președintelui Consiliului Județean Dîmbovița și alte termene, înclusiv de la primarul din Târgoviște, prin mesaje pe rețelele de socializare, că situația va fi rezolvată

Vineri seară, siteul GSP.ro consemna situația explozivă de la Chindia, ai cărei jucători, care n-au mai încasat un salariu de trei luni, refuzaseră să se mai antreneze cu o zi înainte, în semn de protest la adresa celor care se ocupă de destinele clubului. 

Fusese doar o formă a disperării unor fotbaliști de SuperLigă, care, împreună cu antrenorul Toni Petrea, au reușit o serie formidabilă, 7 etape fără înfrângere, 5 victorii și două egaluri, aducând echipa de pe ultimul loc pe 11. Iar ultimul salariu încasat a fost cel pe iulie! Au revenit la pregătire, pentru că nu vor să dea cu piciorul la ce au făcut până acum, chiar dacaă pe burta goală.

Actele spun că în 2010 a fost înființată Asociația Fotbal Club Chindia, iar printre asociați se numără Consiliul Județean Dâmbovița, Primăria Târgoviște și Universitatea Valahia, tot din urbe. 

Așa că, îngrijorat de ce a aflat navigând pe GSP.ro, sâmbătă, președintele CJ, Corneliu Ștefan, s-a dus în cantonament, într-o vizită de lucru, să vorbească cu băieții, să vadă ce probleme sunt. Le știa, că doar e șeful unuia dintre asociații care s-au angajat să susțină, inclusiv financiar, echipa. Dar trebuia să vadă lumea că-i pasă, că e implicat, să mai facă niște poze, niște promisiuni. 

Apoi a postat isprava pe facebook, că așa e la modă acum, așa se conduce România! Să mai adune niște likeuri de la aplaudacii de serviciu. 

Cică "am clarificat toate lucrurile, urmând ca săptămâna viitoare să rezolvăm toate problemele inerente la nivelul echipelor de club din România. Am vrut să vorbesc cu toți jucătorii, în primul rând pentru că au nevoie de liniște pentru a-și putea păstra parcursul bun în Liga 1, dar și pentru a prezenta starea reală a situației de la club, mai ales că modul în care aceasta a fost prezentată în ultimele zile nu reflectă în mod just ceea ce se întâmplă la echipă. Atât eu, cât și Daniel Cristian Stan vom fi alături de Chindia Târgoviște, de stafful echipei și de suporteri. Încă o dată, îi felicit pentru meciurile bune făcute!". 

Uraaaa! Aplauze puternice. Huo, presa! Un mesaj adânc, mai au și alții probleme, nu doar Chindia! Bine că s-a dus acolo, să prezinte situația reală, nu cum o reflectă presa asta injustă.

La puțin timp, tot sâmbătă, primarul Daniel Cristian Stan a postat și el, normal, pe facebook, un mesaj de solidaritate cu asociatu', să nu creadă lumea că nu e la fel de pe treabă. 

A început cu o precizare, o revoltă tot la adresa presei care denaturează adevărul: "Am început să deranjăm, din candidată sigură la retrogradare, Chindia a devenit revelația campionatului și a luat 17 puncte în ultimele 7 meciuri! Această echipă a plătit numai anul acesta peste 4.000.000 lei contribuții către stat. Mă întreb, câte echipe din România dovedesc atât de multă seriozitate? Apoi, hai să fim uniți, nu ne vrea nimeni "pe val", din motive ușor de înțeles (drepturile TV, expunerea națională)! Atmosfera proastă la echipă nu ține loc nici de stadion, nici de buget, în schimb este exact ceea ce își doresc unii, care s-ar fi bucurat nespus dacă echipa ar fi retrogradat!".

După care a adăugat: "Stadionul va fi gata în decembrie, cu o contribuție de aproximativ 15.000.000 euro a Primăriei Târgoviște, bani investiți în 3 ani, ceea ce înseamnă mai mulți bani investiți în stadion decât în ultimii 60 de ani, LA UN LOC! Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, plus drepturile TV, asigură peste 90% din bugetul clubului, iar actuala situație va fi rezolvată săptămâna viitoare, în paralel cu o analiză foarte serioasă a execuției bugetare a clubului, în condițiile în care obligațiile financiare ale asociaților sunt onorate!". Yupiii! Gata, s-a rezolvat! Alte likeuri, alți aplaudaci! Huo, presa!

Situația reală, despre care cei doi domni care conduc destinele târgoviștenilor nu au scris un cuvânt, este însă cea descrisă de GSP.ro. Jucătorii chiar sunt disperați! S-au săturat de promisiuni pe facebook sau face to face, s-au săturat de termene niciodată respectate. Vor măcar contractele restante, așa cum e normal într-o lume normală. Primele, bonusurile de menținere în Liga 1, pe care nu le-au impus ei prin vreo haiducie, ci le-au fost promise, asta e altceva, ar mai aștepta cu ele. 

Nu țin partea fotbaliștilor, nu e cazul, dar cei de la Chindia au ajuns la limită. La fel e pe la Hermannstadt, dar și la alții. Promisiunile nu țin de foame, nici de rate, nici de împrumuturi, nici de viață.

Iar de ceva vreme, târgoviștenii au ajuns să se împrumute în vestiar, unii de la alții. Unii au mai avut ceva pus la ciorap, dar s-au rupt dracu' și ciorapii ăia, cât să tragi de ei?! Nu mai acceptă o jumătate de salariu, așa, să se mai stingă focul. Vor banii pentru care au muncit! Și nu vor să ajungă la cheremul cămătarilor, pentru că asociații au uitat că promisiunile nu pun nimic pe masă. Asta e situația reală, domnilor!

Deci lăsați feisbucul și la treabă, faceți ceva! Și nu mai intoxicați lumea, dacă tot vă place să vă jucați de-a fotbalul! Jucătorii merită măcar măcar atât, salariile! Iar publicul târgoviștean, admirabil la ultimele meciuri, merită și el adevărul. Mai ales că face naveta la Ploiești, că stadionul de acasă se tot termină (așa anunță primarul, lunar) de peste trei ani. Cică pe 10 decembrie se va inaugura, în sfârșit, cu FCSB. 

Sunt tare curios pe ce stihii și forțe oculte, care vor răul micuței Chindia, vor mai da vina edilii asociați dacă vom asista la o altă amânare! Aplaudacii și likerii chiar au emoții. AMR 20 de zile.


Comentarii (4)
Draconian
Draconian  •  21 Noiembrie 2022, 14:12

Analiza lucida magistrala, trebuia insistat si pe renovarea stadionului care nu se mai termina dar renovarea a adus disparitia Peluzei, asta cum explica autoritatile ?

legio.sud
legio.sud  •  21 Noiembrie 2022, 08:27
Postat de thefirstman pe 21 Noiembrie 2022, 01:08

Suporteri mai fideli partidului care stapaneste judetul Dambovita nu exista, mai ales pe grupul Iubim Chindia, care face propaganda la greu, de la admini pana la ultimul terchea berchea din oras, plus presa locala care tace malc. Daca intri pe grupul ala si iti spui parerea fata de promisiunile neonorate ale primariei esti apostrofat si eliminat. Unii baieti care administreaza grupul ala mai fac si niste matrapașlâcuri profitand de bunavointa unor oameni care s au oferit sa sprijine o asa zisa initiativa a unui paznic de supermarket care se viseaza un fel de Elias si Tararache, mare sef de galerie ...

Păi Chindia ăștia nu fac parte din cooperativa PSD , la fc Argeș gentea ăla este un “putin “ în miniatură .

bogdan.iacob
bogdan.iacob  •  21 Noiembrie 2022, 01:25

Remember GMM... Mioveni e terminata... Chindia e pe faras... U Cluj si UTA nu se simt nici ele bine... Se pregatesc Petrolul si Hermanstadt... Norocu' mare ca nu pot retrograda decit maxim patru... Ce au in comun toate aceste (pseudo)echipe de fotbal? Sint FINANTATE in proportie foarte mare, daca nu in totalitate, din BANI PUBLICI. Unii au ascuns chestia asta in hirtii mai bine ca altii (vezi Petrolul...), dar realitatea asta e... Apropos, sint curios cit o sa mai tina figura la FC Arges... Singurul primar "berlusconian" adevarat, un "real" florentino perez al ligii 1, e toar'su' Firea, pardon, Pandele... Dar cind ai pe mina sectorul 7 din Bucuresti te bucuri de alte resurse... Deci stimati alegatori din respectivele UAT-uri, votati in continuare pe cei care va ofera adrenalina atit de necesara... "Mai tine si anu' asta?..."

Vezi toate comentariile (4)
Comentează