SPORTURI  »  ALTELE  »  INVESTIGAȚIE

VIDEO Start în ancheta sălbăticiilor din judo » COSR audiează azi primele două victime ale antrenorului Florin Bercean

Cătălina Rob Ditan a povestit cu lacrimi în ochi, la GSP Live, teroarea trăită la Cluj
Cătălina Rob Ditan a povestit cu lacrimi în ochi, la GSP Live, teroarea trăită la Cluj

Articol de - Publicat joi, 31 ianuarie 2019 15:08

Comisia de Etică COSR a audiat azi primele două victime de pe lista abuzurilor comise de antrenorul Florin Bercean la lotul olimpic de judo. Cătălina Rob Ditan și Alina Croitoru au deschis balul în investigația oficială de la Comitetul Olimpic.

 

Teroare in judo - Catalina Rob Ditan audiată la Comitetul Olimpic

Publicată de Gazeta Sporturilor pe Joi, 31 ianuarie 2019

Cazul abuzurilor din judo, cu antrenorii Florin Bercean, Gianina Andreica și Ana Maria Mititelu acuzați de agresiuni sălbatice la adresa unor foști sportivi de la lotul național, trece în faza investigațiilor oficiale.

Azi, începând cu ora 13, primele două fete de pe lista terorii, bucureștencele Cătălina Rob Ditan și Alina Alecu - Croitoru, urmează să fie audiate de Comisia de Etică a Comitetului Olimpic, condusă de Cristinel Romanescu, membru CEx COSR și președinte al federației de tenis de masă.

În for se mai regăsesc, printre alții, Andreea Răducan, Doina Ignat, Anișoara Cușmir și Cristian Jura, arbitru în cadrul TAS.

"Poate aflăm lucruri noi"

"Suntem interesați să aflăm exact din partea sportivelor ce s-a întâmplat la Cluj. E important să existe această discuție în Comisie, fiindcă poate din întrebări aflăm chiar lucruri noi față de ce a apărut în ziar", a punctat Romanescu.

Cătălina Rob Ditan a fost prima voce care a descris iadul de la Cluj:

  • bătută cu palmele peste cap și lovită de un dulap de fier de Florin Bercean pentru că depășise greutatea pe categorie;
  •  deget de la picior fracturat de Gianina Andreica și asistență medicală refuzată timp de două săptămâni;
  •  perioade de recuperare anulate și obligarea de a intra accidentată în concursuri;
  • haine aruncate în noroi și sub duș de Ana Maria Mititelu ca pedeapsă pentru dezordine în cameră;
  •  regim de teroare, umilire, spălare pe creier și dezumanizare practicat și încurajat la lot.

"A vrut să mă distrugă"

La rândul ei, fostă campionă mondială și europeană de cadete/junioare și medaliată cu argint la CE senioare, Alina Croitoru a renunțat la judo la 23 de ani din cauza violențelor lui Bercean:

  •  înjurată, jignită și împinsă violent peste o scară aflată în sala de antrenament fiindcă își manifestase nemulțumirea referitor la calitatea partenerilor de pregătire;
  • "Bercean s-a ocupat să mă suspende doi ani pentru indisciplină, nici azi nu știu cauzele invocate de federație"
  • "a vrut să mă distrugă și ca om, intervenise la Dinamo să mă blocheze și pe linie profesională"

"Locul lui Bercean nu mai e la lotul olimpic. Îi transmit un mesaj. «Oprește-te! Lasă-i pe alții să muncească așa cum trebuie! Și nu uita că nimic nu rămâne neplătit în viața asta!». Aș fi putut să merg să-l jignesc și să-l scuip între ochi, fiindcă aveam tot dreptul pentru ce mi-a făcut. Dar am devenit mai înțeleaptă"
Alina Croitoru, fostă judoka lot național

"La lot, sportivii sunt considerați niște animale. Majoritatea antrenorilor te jignesc, te umilesc, te bat, te dezumanizează. Nu-i interesează dacă te doare ceva sau dacă ai ceva pe suflet. Acolo se trăiește într-o teroare continuă!"
Cătălina Rob Ditan, fostă judoka lot național

"E de datoria noastră să împuternicim Comisia de Etică să ia act de ceea ce s-a întâmplat și să prezinte un raport. Dar în cadrul Comitetului Olimpic susținerea pentru performerul și antrenorul Florin Bercean este una totală"
Mihai Covaliu, președinte COSR, 12 decembrie 2018

  • Cunoști cazuri de abuz în sportul românesc juvenil? Scrie-ne povestea ta într-un mesaj pe www.NuAbuz.ro. Noi o vom verifica si o vom publica, pastrand confidentialitatea surselor

CITEȘTE TOATE MĂRTURIILE FETELOR AGRESATE LA LOTUL DE JUDO:

EXCLUSIV Un alt episod sinistru povestit de un antrenor român: "Bercean și-a ieșit din minți! El și Andreica trebuie să fie anchetați penal”

GALERIE FOTO Cui îi pasă de victime? Distracție între acuzatul Florin Bercean și judecătorul Boroi la turneul Champions League la judo

Prima reacție oficială a Ministerului în cazul abuzurilor din judo: "Acuzațiile sunt prea grave pentru a fi ignorate"

VIDEO Incredibil! Cozmin Gușă și președintele forului european de judo ridiculizează mărturiile victimelor: ”Spirit de turmă”

EXCLUSIV A șasea victimă povestește coșmarul trăit la lotul olimpic de judo: ”Îmi striga în sală: «În ce gaură mai ești tu virgină?»”

EXCLUSIV GSP "Am vrut să mă sinucid" » A 5-a victimă din infernul lotului olimpic, dezvăluiri șocante

EXCLUSIV Tatăl unei fete abuzate la lotul național de judo rupe tăcerea: "Nu-mi mai recunoșteam fata, îmbătrânise cu 5 ani în două săptămâni" » Detalii tulburătoare despre tratamentul la care fiica sa a fost supusă

FOTO + VIDEO Noi dezvăluiri TULBURĂTOARE despre agresiunile de la lotul olimpic de judo: "M-a bătut cu sete pe spate cu o coardă de cauciuc. Arătam ca o zebră"

Teroare în judo » O altă sportivă povestește traumele la care a fost supusă de Florin Bercean la lotul de judo: ”M-a lovit, cu ură, în cap cu capătul cauciucat al unei sfori”

EXCLUSIV GSP // VIDEO Mărturie ZGUDUITOARE a unei foste sportive de 18 ani de la lotul olimpic: ”M-au bătut în cap, mi-au rupt piciorul, m-au umilit. M-au distrus!”

EXCLUSIV A 8-a victimă a lui Bercean face mărturii cutremurătoare despre teroarea de la lotul de judo: "M-a izbit violent de scară! M-a înjurat și jignit. Nimic nu rămâne neplătit în viață"

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  04 Februarie 2019, 17:01

Este groaznic ce citesc. Regret ca nu am date noi. Ce s-a intamplat dupa audiere? Care este cursul evenimentelor?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează