SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MCLAREN

Amenințări pentru Red Bull, dinspre McLaren: „Într-un an, i-am putea ajunge din urmă”

Andrea Stella, directorul sportiv de la McLaren, foto: Gettyimages
Andrea Stella, directorul sportiv de la McLaren, foto: Gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 22 aprilie 2024 18:22 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 18:23

Directorul sportiv de la echipa de Formula 1 McLaren, Andrea Stella (53 de ani), crede că echipa sa va putea ajunge la nivelul celor de la Red Bull într-un singur an.

Pilotul echipei McLaren, Lando Norris (24 de ani), a reușit să obțină locul doi în Marele Premiu al Chinei, după ce a trecut linia de sosire la aproape 14 secunde în spatele câștigătorului Grand Prix-ului, Max Verstappen (26 de ani).

În același timp, Norris l-a ținut pe coechiperul lui Verstappen, Sergio Perez (34 de ani), la o distanță comfortabilă, de peste 6 secunde. Cele două mașini Ferrari au sosit pe locurile patru și cinci.

Cele 14 secunde dintre Norris și Verstappen reprezintă distanța pe care echipa britanică McLaren o are de recuperat ca să fie competitivă pentru locul 1 în Formula 1.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia
INVESTIȚIE
BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

Andre Stella: „Dacă menținem traiectoria asta puternică pentru următoarele 12 luni, de ce să nu ajungem Red Bull?”

După ce Red Bull a adus multiple upgrade-uri mașinii în pauza competițională de iarnă, cei doi piloți s-au distanțat consistent ca performanță de restul plutonului.

Cu toate acestea, Andrea Stella, directorul sportiv italian de la McLaren, crede că poate recupera distanța: „Am pierdut teren. Eram în fața lor, înainte să facă ultimele upgradeuri. Trebuie să ne uităm la lucruri pe termen lung și pe termen lung suntem pe o traiectorie puternică”.

Totuși, britanicii de la McLaren recunosc că nu aveau așteptări prea mari de la Marele Premiu din China.

„Am fost surprins de multe lucruri. De lipsa unui ritm de cursă bun pentru Ferrari, de ritmul nostru bun și de faptul că am reușit să ne comparăm cu Red Bull”. Stella a ținut să-l felicite pe Norris pentru locul secund: „Pare că devine din ce în ce mai consistent și din ce în ce mai capabil să înțeleagă cum merg lucrurile”.

„Norris făcut o treabă foarte bună în munca cu inginerii săi, a reușit să aplice mici schimbări ca să poată exploata la maxim potențialul mașinii. Este meritul lui”, a adăugat italianul.

Lando Norris a ajuns la borna de 15 podiumuri, dar încă visează la prima victorie în „Marele Circ”. Acesta este la al cincilea sezon în Formula 1, toate petrecute alături de McLaren.

Lando Norrris: „Sunt surprins, deci sunt foarte fericit. Sunt fericit pentru toată echipa, o merită”

Britanicul este mulțumit cu performanța sa de la Marele Premiu al Chinei, dar așteaptă cu nerăbdare să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului: „Trebuie să fiu fericit cu ce am făcut astăzi și într-o zi, va veni.” a declarat britanicul.

„Nu vreau să fiu prea încrezător în a spune asta. Cred că putem să obținem o victorie anul acesta. Va fi dificil, avem multă treabă de făcut, dar muncim din greu.” a adăugat Lando referitor la obținerea unei eventuale prime victorii.

  • articol scris de Tudor Belivaca

Record absolult stabilit de Max Verstappen, din nou cel mai rapid! Grila de start în Marele Premiu al Chinei

GALERIE FOTO Cel mai puternic Porsche produs vreodată este electric » Imagini și detalii spectaculoase

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
Boermare
Boermare  •  25 Aprilie 2024, 14:29

A propos, de unde o scoateți cu cele 14 secunde care sunt distanța dintre RB și McLaren, în condițiile în care au fost două neutralizări? Probabil că, fără ele, ar fi fost vreo 40, cu Max în regim de croazieră.

Boermare
Boermare  •  25 Aprilie 2024, 14:27

Asta pentru că, desigur, Red Bull nu va mai face niciun upgrade????... Sincer, e greu de crezut că vreo altă echipă, nu doar McLaren, se poate apropia de RB încă vreo trei ani.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează