SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / ANALIZĂ

CSM București și Rapid, două meciuri de uitat » Care sunt punctele nevralgice ale celor două echipe românești din Ligă

Pivotul lui CSM, Inge Vilstadt Foto Imago
Pivotul lui CSM, Inge Vilstadt Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 18 septembrie 2023 17:42 / Actualizat luni, 18 septembrie 2023 17:42

CSM București și Rapid au jucat slab în etapa a doua din Liga Campionilor, dar au obținut rezultate diferite: prima a cedat în deplasare cu Bietigheim, 24-26, cealaltă a învins la limită acasă, 26-25

În weekendul trecut, cele două echipe românești din Liga Campionilor au avut adversari modești comparativ cu propriile loturi. CSM București a jucat slab în Germania și a pierdut la Bietigheim cu 24-26, iar Rapid, după un joc chinuit, a câștigat în sala Polivalentă la limită, 26-25, cu cea mai modestă formație din grupă, Zaglebie Lubin.

0 goluripe contraatac au marcat CSM și Rapid în meciurile din weekend

CSM București, mult sub așteptări!

CSM era favorită în fața lui Bietigheim, cel puțin prin prisma loturilor și a istoricului dintre cele două formații. În cele 6 meciuri jucate până duminică între ele, CSM câștigase 4 (unul la masa verde), unul a fost egal, iar Bietigheim obținuse o victorie.

Campioana României a început ezitant partida, Neagu a arătat repede că nu este în formă și, probabil, cu gândul la recordul de goluri din Liga Campionilor, a ratat două aruncări din 4 de la 7 metri. În final a înscris doar de 5 ori din 12 posibilități. 

Din păcate, nici colegele de la linia de 9 metri, în frunte cu Zaadi și Arntzen, nu au reușit să suplinească prestația ștearsă a lui Neagu și astfel Bietigheim s-a trezit în postura de câștigătoare, spre bucuria nedisimulată a antrenorului Jakob Vestergaard, care i-a fost șef lui Adrian Vasile la CSM București.

Eficacitate dezastruoasă, sub 50%

Formația lui Vasile a marcat doar 24 de goluri din 51 de aruncări, ratând astfel nu mai puțin de alte 27 de oportunități de a fructifica atacurile, ceea ce este enorm pentru o echipă cu pretenții de Final Four. 

Interii CSM-ului nu au dat niciun gol de la 9 metri, formația adunând 15 reușite din 34 de acțiuni pe zona centrală între cele două semicercuri, 6 din extreme și 3 de la 7 metri.

În apărare, echipa a primit 17 goluri pe zona centrală, dar portarul Laura Glauser a fost cea mai bună jucătoare a campioanei cu un procentaj de 40%, blocând 16 mingi din 40.

CSM București a picat surprinzător „extemporalul” cu Bietigheim și sâmbătă urmează „teza” cu Gyor.

Dacă Neagu nu va mai visa la recordurile personale și va fi mai altruistă cu Ingstad și cu extremele de pe partea sa, dacă Zaadi își va pune tot talentul în exprimarea din pozițional și nu va complica acțiunile, iar Arntzen, Kobylinska și Flippes vor avea randament constant atac-apărare, atunci CSM are o șansă să nu fie în situație de „corijență” după testul cu favorita numărul 1 la trofeu, Gyor.

CSM București și Rapid, două meciuri de uitat » Care sunt punctele nevralgice ale celor două echipe românești din Ligă
Antrenorul Adrian Vasile, preocupat în timpul meciului Foto Imago

4 goluridin 6 aruncări a înscris Vilde Ingstad pentru CSM

Rapid București și chinul european

Chiar dacă a învins-o pe Zaglebie Lubin, din păcate pentru suporterii săi minunați, Rapid București,a suferit și în acest meci. Cu antrenor nou, în persoana lui David Ginesta, fostul secund al lui Kim Rasmunssen, care a fost demis la mijlocul săptămânii trecute, și al lui Carlos Viver, Rapid a jucat slab în special în prima repriză, pe care a pierdut-o cu 12-15.

În partea a doua, vicecampioana din Giulești și-a ridicat nivelul cât a putut, a profitat de greșelile impardonabile ale adversarei și până la urmă a câștigat la limită cu 26-25.

CSM București și Rapid, două meciuri de uitat » Care sunt punctele nevralgice ale celor două echipe românești din Ligă
David Ginesta la primul său meci european ca „principal” Foto Facebook Rapid

Rapid a suferit enorm pe faza de atac, cu un joc încâlcit, a avut 11 greșeli tehnice și a reușit să înscrie 26 de goluri din 45 de aruncări la poartă. Și în apărare Rapid a evoluat mediocru, primind 15 goluri de la linia de 6 metri, 7 din poziționalul extremelor, iar portarii au scos doar 5 mingi, toate prin Diana Ciucă.

Se vede lipsa lui Polman

În continuare, la Rapid se vede o degringoladă la jocul în pozițional, lipsa Estevanei Polman afectând foarte mult exprimarea echipei. La linia de 9 metri doar Orlane Kanor și parțial Eliza Buceschi alături de Alicia Fraga Fernandez se ridică la pretențiile unei formații de Liga Campionilor. 

La extreme, în afară de maghiara Korsos, care dă siguranță colegelor, celelalte jucătoare ratează enorm din poziții ușoare.

CSM București și Rapid, două meciuri de uitat » Care sunt punctele nevralgice ale celor două echipe românești din Ligă
Orlane Kanor a fost principala marcatoare a Rapidului Foto Facebook Rapid

În apărare, portarii rapidiștii au procentaje foarte proaste după două etape, iar pe zona centrală, doar iberica Lara Gonzalez își confirmă statutul și rămâne numărul 1, ajutată uneori de angoleza Albertina Kassoma, mai degrabă rudimentară în încercările de oprire ale adversarei.

7 goluridin 12 aruncări a marcat Orlane Kanor pentru Rapid

După jocul chinuit cu Zaglebie, Rapid are nevoie de o minune pentru a nu pierde duminica viitoare în sala Polivalentă bătălia cu danezele de Ikast, care au maximum de puncte după primele două meciuri. 

Citește și: 

Bietigheim - CSM București 26-24 » Campioana României cedează surprinzător în Germania
Bietigheim - CSM București 26-24
Bietigheim - CSM București 26-24 » Campioana României cedează surprinzător în Germania
Rapid, victorie chinuită în fața celei mai slabe echipe din Liga Campionilor » Plecarea lui Kim Rasmussen nu a adus schimbarea dorită
Rapid - Zaglebie
Rapid, victorie chinuită în fața celei mai slabe echipe din Liga Campionilor » Plecarea lui Kim Rasmussen nu a adus schimbarea dorită

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (3)
Crinughe1
Crinughe1  •  19 Septembrie 2023, 06:31

Un nou articol foarte slab scris de Costi Pruna, mai mult o statistica a meciului pentru CSM decât a cauzelor evoluției slabe. În foto ni se înfățișează marele antrenor Adi Vasile care, vezi Doamne, ar fi preocupat de jocul slab al CSM-ului la care el contribuie din plin. Eu zic ca omul nu e preocupat decât să-și ia salariul de 10000 euro de la noi, ca să antreneze nu știe. Dar D-l Pruna nu vede asta.

ceaiuri
ceaiuri  •  18 Septembrie 2023, 20:07

in sfarsit C.P. e mai pamantean( comentariul meciului mai realist..dupa meciul din supercupa echipa era deja in F.F.)uita sa aminteasca echipa e buna pt campionat iar in C.L. are mult de munca .. cu o aparare puternica in fata nu prea are solutii pt ca jucatoarele aduse (cei 2 interi au 4 goluri)sunt si ele..normale(ce viteza de pasare si faza a 2a au nemtoaicele....peste noi,rezultatul e normal)sa nu uitam Neagu are o varsta,Rapid o sa se lupte pt ultimul loc calificant(tb renuntat la unele jucatoare ce par ca au dat totul,mai mult nu pot)

MaxiP
MaxiP  •  18 Septembrie 2023, 19:11

Sunt grupe de 8, e o cursa lunga. CSM a jucat anul trecut foarte bine in grupe, ca sa faca cel mai prost meci al sezonului in mansa tur a sferturilor de finala. Mai bine mai repeta 3-4 meciuri de genul celui de ieri in grupe, ca apoi sa aiba eficacitate maxima in fazele eliminatorii, in conditiile in care totusi pare greu de crezut ca nu trec de grupe. La Rapid e altceva, e clar ca nu e chiar accidental meciul de sambata. Dar conducerea e falimentara, schimbi antrenorii ca pe sosete. Echipa mergea fantastic cand l-au schimbat pe Viver, de acolo a inceput declinul. Si pana nici demiterea lui Rasmussen nu rezolva problemele actuale, din contra, le adanceste.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează