SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

CSM și Rapid nu sunt cotate favorite în etapa a treia din Liga Campionilor în meciurile cu Gyor și Ikast » Ambele au nevoie de victorie în duelurile din Sala Polivalentă

Cristina Neagu în duel cu Albertina Kassoma Foto Raed Krishan
Cristina Neagu în duel cu Albertina Kassoma Foto Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 22 septembrie 2023 17:56 / Actualizat vineri, 22 septembrie 2023 18:56

CSM București-Gyor și Rapid–Ikast sunt două dintre cel mai tari partide care se vor juca în acest weekend, dar echipele românești au cote mai slabe decât adversarele

Formațiile româneștii din Liga Campionilor vor da două teste extrem de grele în etapa a 3-a din Liga Campionilor, dar niciuna dintre echipele noastre nu este favorită la casele de pariuri, cu toate că ambele joacă pe teren propriu.

CSM București, obligată să câștige

CSM București joacă împotriva lui Gyor, care în opinia specialiștilor este favorită la câștigarea trofeului, în timp ce campioana României este cotată cu șansa a treia. În cele 10 partide disputate între cele două formații, Gyor a obținut 8 victorii, iar CSM doar 2. 

Antrenorul Bucureștiului, Adi Vasile, este conștient de importanța și dificultatea meciului și este convins că partida este cu adevărat derby-ul etapei.

E un meci mare și ne dorim ca prestația noastră să fie pe măsură. Există multă calitate și caractere puternice în ambele echipe, ceea ce prevestește o partidă pe care vrei s-o urmărești sau s-o joci. 

Sunt convins că și atmosfera din tribune o să fie electrizantă, așa cum este de fiecare dată în Polivalentă. Așadar multe ingrediente pentru un spectacol handbalistic”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor Adrian Vasile.

După primele două etape, CSM are 2 puncte și în urma înfrângerii surprinzătoare de la Bietigheim, este obligată să nu piardă cu Gyor pentru a rămâne cu șanse la primele două locuri în grupă, care duc direct în sferturile de finală. Antrenorul Adi Vasile are tot lotul la dispoziție, mai puțin Elisabeth Omoregie, care este în recuperare după operația la menisc.

CSM și Rapid nu sunt cotate favorite în etapa a treia din Liga Campionilor în meciurile cu Gyor și Ikast » Ambele au nevoie de victorie în duelurile din Sala Polivalentă
Portarul Laura Glauser a făcut un meci foarte bun cu Bietigheim Foto Imago

Gyor-ul își caută constanța

Față de sezonul trecut, Gyor s-a schimbat, începând de la banca tehnică. Danezul Ulrik Kirkely, fost la Odense, l-a înlocuit pe Martin Ambros, iar la nivelul lotului, sunt 3 noutăți: coordonatoarea braziliană Bruna de Paula, venită de la Metz, stângacea Emilie Hovden, sosită de la Viborg și portarul olandez Rika Dujndam, fostă la Sola, în Norvegia. 

Poate și din acest motiv Gyor a pierdut în campionat surprinzător la Moson cu 30-33, dar în Liga Campionilor le-a învins pe Brest și Debrecen.

Cu toate acestea, Gyor se omogenizează din mers, antrenorul Ulrik Kirkely încearcă să se facă înțeles cât mai repede de jucătoare, pentru ca supercampioana maghiară să câștige pentru a șasea oară trofeul. La casele de pariuri Gyor este dată favorită în fața CSM-ului cu o cotă de 1.90, în timp ce bucureștencele sunt cotate cu 2.40 la victorie.

Biletele pentru partida dintre CSM București și Gyor se găsesc în mediul online și sunt de 4 categorii: 36 lei, 47 de lei, 102 de lei și 143 lei. Tichetele din ultimul pachet, cele mai scumpe, au fost epuizate încă de luni, iar organizatorii cred că până la ora meciului va fi sold out.

Un prim „7” posibil la CSM: Glauser, Gutierrez, Neagu, Zaadi, Kobylinska, Ostergaard, Ingstad.

Un prim „7” posibil la Gyor: Toft, Schatzl, Nze Minko, Oftedal, Gros, Hovden, Brattset.

Misiune dificilă pentru Rapid

După un început fals în campionat și în Liga Campionilor, Rapid încearcă să se redreseze pe ambele fronturi. 

Odată cu schimbarea antrenorului Kim Rasmunssen cu spaniolul David Ginesta, dar și cu sosirea directorului tehnic Rareș Fortuneanu, vicecampioana a dat senzația că își poate recăpăta încrederea în propria valoare și cu ajutorul atmosferei făcute de fani, va putea din nou să producă surprize în Liga Campionilor.

Chiar dacă în meciul precedent a câștigat la limită cu Zaglebie Lubin, 26-25, Rapid va încerca duminică să nu piardă în fața danezelor de la Ikast, jucătoare care au arătat în primele două etape cel mai frumos și eficient handbal.

CSM și Rapid nu sunt cotate favorite în etapa a treia din Liga Campionilor în meciurile cu Gyor și Ikast » Ambele au nevoie de victorie în duelurile din Sala Polivalentă
Handbalistele de la Rapid înaintea meciului cu Mioveni din Liga Florilor Foto Facebook Rapid București

Ikast și handbalul total

A treia formație daneză din competiție, Ikast revine după 5 ani în Liga Campionilor, iar în sezonul trecut a câștigat EHF European League. Între timp, Ikast s-a întărit în inter stânga cu cehoaica Marketa Jerabkova, câștigătoare a Ligii Campionilor cu Vipers, dar și cu portarul olandez Irma Schjott, care a înlocuit-o pe Jessica Ryde, plecată la Nantes. 

Ikast practică un handbal total, iar forța echipei stă în siguranța liniei de 9 metri, formată din Jerabkova, Bakkerud/Lindqvist și Skogrand, iar în defensivă se apără pe zonă centrală cu Iversen și Bakkerud.

La casele de pariuri, Ikast este favorită cu o cotă de 1.56, în timp ce Rapid este cotată cu 3.15 la victorie.

În primele două etape Ikast le-a învins pe Vipers și Metz, demonstrând prin jocul prestat că poate să fie surpriza sezonului.

Biletele pentru partida se găsesc în mediul online și sunt de 4 categorii: 20 lei, 30 de lei, 40 de lei și 60 de lei. Până joi se vânduseră aproximativ 2.500 de tichete.

Un prim „7” posibil la Rapid: Ciucă, Korsos, Kanor, Buceschi, Fraga, Lopez, Kassoma.

Un prim „7” probabil la Ikast: Schjott, Friis, Jerabkova, Bakkerud, Skongrad, Hougaard, Iverssen.

Program meciuri

  • Sâmbătă, 23 septembrie, ora 17:00 CSM – Gyor
  • Duminică, 24 septembrie, ora 17:00 Rapid – Ikast
  • Televizare Digi Sport, Prima Sport, Orange Sport

Citește și: 

Președinții de cluburi reacționează la măsurile fiscale preconizate: „Guvernul extermină sportul românesc!”
FISCAL
Președinții de cluburi reacționează la măsurile fiscale preconizate: „Guvernul extermină sportul românesc!”
CSM București și Rapid, două meciuri de uitat » Care sunt punctele nevralgice ale celor două echipe românești din Ligă
LIGA CAMPIONILOR / ANALIZĂ
CSM București și Rapid, două meciuri de uitat » Care sunt punctele nevralgice ale celor două echipe românești din Ligă

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  22 Septembrie 2023, 20:49

Domnilor nu ne mai speriati! Pe Adrian Vasile, antrenorul primareselor, l-ati ridicat la rangul de cel mai " antrenor" bucureștean dintre bucureștenii? Treziti-va! ...este doar antrenorul primareselor , echipa inventata de Sorin Opresc 50% , mangaiata pe creștet de Gabriela Firea, susținutii de PSD.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează