SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  PARIS 2024

Măsuri de securitate fără precedent pentru Jocurile Olimpice de la Paris » Ceremonia de deschidere ar putea fi mutată

Jocurile Olimpice de la Paris. Foto: Imago Images
Jocurile Olimpice de la Paris. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 18 aprilie 2024 12:11 / Actualizat joi, 18 aprilie 2024 15:50

Președinte al Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris, Tony Estanguet anunță eforturi majore pentru a asigura securitatea la întrecerea ce va avea loc în capitala Franței. „Este cel mai mare eveniment pe care Franța îl organizează și vrem să arătăm ce este mai bun”.

Estanguet a avut un mesaj clar pentru oamenii care vor să participe la Jocurile Olimpice: „Mesajul meu este că puteți avea încredere în acest eveniment”.

Totuși, acesta este conștient de amenințările de securitate care însoțesc competiția din capitala Franței , dar este de părere că cel mai important factor în desfășurarea evenimentelor este siguranța spectatorilor și a sportivilor: „Vreau să vă asigur că este non-negocibail. Securitatea este prioritatea noastră”.

„Omul ăsta este ISTORIC!” » Uluiți de ce a făcut înainte de penalty-ul transformat în City - Real Madrid: „Vă doresc 1% din încrederea lui!”
SFERTURI
„Omul ăsta este ISTORIC!” » Uluiți de ce a făcut înainte de penalty-ul transformat în City - Real Madrid: „Vă doresc 1% din încrederea lui!”

Măsuri de securitate fără precedent pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Au mai rămas 100 de zile până la eveniment, iar tensiunea legată de eveniment crește. Acest fapt a fost confirmat și de președintele Olimpiadei din Londra din 2012.

„Când am vorbit cu Seb Coe (n.r. preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism), el mi-a spus că în ultimele 100 de zile va fi mai multă critică, mai mulți oameni îngrijorați. Exact asta se întâmplă. Rolul meu este să rămân calm, să rămân concentrat pe ce este cel mai important”, a declarat Tony Estanguet, președintele Olimpiadei de la Paris.

Ceremonia de deschidere va fi unică în istorie, deoarece este prima paradă care nu va aveea loc într-un stadion. Aceasta este programtă pe fluviul Sena, unde aproximativ 10.000 de sportivi vor traversa șase kilometri pe bărci.

Președintele Emmanuel Macron a anuțat recent că ceremonia de deschidere ar putea fi mutată pe Stade de France dacă riscul este prea mare. 600.000 de oameni erau așteptați la eveniment, inițial. Numărul s-a înjumătățit după ce a fost anunțat că străini nu vor avea acces gratuit la eveniment. iar cei care vor intra e gratis vor avea nevoie de o invitație.

Statul Islamic a amenințat cu atacuri teroriste la meciul dintre PSG și Barcelona

Riscul e provocat de criminalitatea în creștere din capitala Franței. De asemenea, amenințările teroriste ale militanților islamiști, în contextul războiului dintre Israel și Palestina. Un prim semn a apărut atunci când meciul din sferturile Champions League dintre Paris St-Germain și Barcelona a fost amenințat de gruparea teroristă ISIS (Stat Islamic)

Măsuri de securitate fără precedent pentru Jocurile Olimpice de la Paris » Ceremonia de deschidere ar putea fi mutată
Tony Estanguet, președinte al Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris. Sursă foto: Imago Images

Tony Estanguet este un fost canoist francez, triplu campion olimpic și multiplu campion mondial. Acesta a obșinut medalii de aur la Sydney (2000), Atena (2004), Londra (2012).

VIDEO Președintele Federației Române de Polo se teme de terorism la Jocurile Olimpice de la Paris: „Nu suntem liniștiți, vorbim de Franța”

Citește și:

Henry, perspectivă diferită după City - Real: „Pur și simplu uimitor! Veți spune că au fost mai buni, dar...”

Suma uriașă pe care trebuie să i-o plătească Juventus lui Cristiano Ronaldo

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează